Saperpako

Ponośnik Ehr Renault 110.54 Sagem TEC 2 podłączenie

Polecane posty

Saperpako    0

Witam serdecznie.

Pojawił się problem z podnośnikiem, po odkręceniu sterownika EHR czekał mnie niemiły widok, wszystkie piny były luźne, problem w tym, że nie bardzo wiem jak połączyć piny ponownie do sterownika.
Czy miał już ktoś podobny problem ??
Może posiadacie jakieś schematy ??
Coś, co mogłoby pomóc przy naprawie.

 

Ehr Renault 110.54

 
 
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.

 

post-206762-0-41089500-1488834774_thumb.jpg

post-206762-0-45162400-1488834800_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariusz(ZDUN)    307

Skoro są luźne to przylutuj.


Mechanika Rolnicza.
Naprawy ciągników zachodnich , wszystkie podzespoły i układy, regeneracja uszkodzonych części, regeneracje pomp hydrauklicznych tłoczkowych. Części zamienne nowe i używane. 501832246 Mariusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Saperpako    0

Nie do końca ten typ luzu, problem w tym, że nie ma kostki, łączącej komputer z czujnikami itd.
Było połączone wszystko na krótko.
Widać na pierwszym zdjęciu w prawym rogu.

I tu pojawia się problem połączenia tego ponownie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Arturo69    42

Było wszystko połączone a tyś to bezmyślnie rozpiął i masz problemy z ponownym połączeniem?! (bez zrobienia zdjęcia, czy opisania przewodów)

Wszystko działało przed wyjęciem panela?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piciaj    31

druga renie znalezc identyko gdzies obok Ciebie , porownywac wszystko i polaczyc bo inaczej tego nie widze

 


znalazłem to czego szukałem ..:)))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Saperpako    0

Czy bezmyślnie ?? Nie do końca.. Bezmyślnie to zrobił twórca tego pomysłu, by to zrobić tak chaotycznie.
Problem w tym, że nie działało. Gdyby działało, nie rozbierałbym tego.

 

 

Co wiązki to poświęciłem prawie cały dzień w poszukiwaniu informacji jak to naprawić, czy może ktoś podejmie się naprawy.
I wszyscy uważają, że to nie jest takie proste... A druga sprawa, że jest bardzo mało informacji na ten temat.

A wiązki nie ma nawet w sprzedaży, nawet nie występuje, zamiennik złącza z pinami do samodzielnego zarobienia.

 

 

I to jest najprostsze rozwiązanie znaleźć drugą, niestety w okolicy mają, ale wszystko obsługa manualna,

druga sprawa, który rolnik pozwoli mi na coś tego typu ?? :/

 

Jutro przedzwonię kable, oznaczę przewody i będę szukać rozwiązania,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
makel9    6

Z kąd jesteś kolego chętnie to naprawie (jeśli daleko to podrzucę ci jutro schemacik )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wojtek987    63

 

Witam serdecznie.

 

Pojawił się problem z podnośnikiem, po odkręceniu sterownika EHR czekał mnie niemiły widok, wszystkie piny były luźne, problem w tym, że nie bardzo wiem jak połączyć piny ponownie do sterownika.

Czy miał już ktoś podobny problem ??

Może posiadacie jakieś schematy ??

Coś, co mogłoby pomóc przy naprawie.

 

 
 
 
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.

 

 

Opanowałeś już ten EHR?

Jak nie to tutaj masz link z pięknie rozpisaną instalacją

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3018626.html

Miernik w rękę i przy odrobinie znajomości elektryki dojdziesz który kabelek gdzie. Ja tak doszedłem prawie do wszystkiego.

Mianowicie do elektrozaworów nie wiem gdzie jest + a gdzie -. Podpiąłem cewki elektrozaworów  na "pałę" i działa ale miga mi kontrolka na panelu i nie wiem czy nie pozamieniałem tych kabli. Zostało mi zrobić sterowanie na błotnikach, ale to nie z tego powodu miga ponieważ tam są zwykłe włączniki ON - OF i sterowanie masą, więc to nie z tego powodu. Ktoś wie który kabel na elektrozaworze jest +???

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Saperpako    0

Niestety nie udało mi się do chwili obecnej. Operuje ciągnikiem ale wszystko na krótko, ale to nie jest to. Prawdopodobnie u mnie jest coś z jednostką sterująca, co do elektrozaworow to jest to mało istotne, który z nich to +. Na schematach z 120.54 jest troszkę inny sposób łączenia. Co do błonnika to mam schemat połączeniowy tam idą tylko 3 kable.

Edytowano przez Saperpako

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez malyradzio
      Witam,
      Proszę o pomoc ,mam problem z podnośnikiem ,mianowicie niema kompletnie zasilania w panelu EHR. Zgasł nagle podczas pracy ,nie świecą się żadne diody ,nie reaguje na przełączanie pozycji góra /dół ,nie reagują przełączniki na błotnikach.
       
    • Przez bandit1945
      Witam.
      MF 3095 mam problem z ehr....
      Na pusto działa wszystko elegancko podnosi opuszcza potencjometry wszystko ok....
      Gdy podczepie coś ciężkiego np agregat to gdy dam przełącznik na podnoszenie podnosi ładnie do ustawionej wysokości ale nie gaśnie kontrolka od podnoszenia i cały czas pompa daje ciśnienie..... Tzn tak jak by ehr nie rozłączył elektrozaworu od od podnoszenia.....
      A gdy minimalnie cofnę potencjometr od wysokości podnoszenia to kontrolka gaśnie i przestaje podawać obciążenie.....
       
      Na pusto wszystko jest ok
       
      Pomocy
    • Przez Macias1221
      Mam problem z ehr TCE 15 T wyskoczył mi błąd a mianowicie świeci mi dioda w pewnej sekwencji 3 razy mruga w odstępach 0,5s później przerwa 1s i znowu 2 razy mruga i po chwili cała sekwencja się powtarza. Dodam jeszcze że ramionami mogę ruszać tylko z błotników a żadnej reakcji z kabiny. Może ktoś miał już podobny problem proszę o pomoc
    • Przez Matik7171x
      Witam. Mam problem a mianowicie w moim ciągniku Renault Ares świeci się tak delikatnie kontrolka od alternatora. Nie działa EHR. Czego to może być przyczyna?
       
    • Przez ADIOJCIEC
      Witam mam taki problem z ehr w mf374s że nic nie działa ani nie podnosi ani nie opuszcza świeci się tylko cały czas kontrolka czerwona na panelu sterowania przejrzałem instalacje zasilanie jest jakieś pomysły ktoś ma? 
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj