Skocz do zawartości
News
ŁukaszSowa

Nieodbijająca dźwignia podnośnika T-25

Polecane posty

ŁukaszSowa    0

Witam, mam problem z moim T-25, problem jest taki że dzwignia od podnośnika powinna odbijać w skrajnej pozycji ramion, niestety u mnie to nie wystepuje, zamiast tego słychać ewidentnie zwiększone obciążenie silnika i wycie pompy hydraulicznej, na drugiej sekcji rozdzielacza odbijanie dźwigni działa jak należy. Czy jest jakaś możliwość naprawienia tego problemu czy to już zużycie rozdzielacza?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ŁukaszSowa    0

Ilość jest odpowiednia a olej jest świeży, dodam że do układu jest wpięte wspomaganie ale na osobnej pompie i osobnym przewodzie zasilającym ze wspólnego zbiornika, ale problem występował jeszcze przed dołożeniem wspomagania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

dysydent    167

Załóżmy że to zużycie sekcji przy działającej drugiej. Kiedyś pozamieniałem przewody tak że podnośnik działał z drugiej sekcji. Nigdy rozdzielacza nie rozbierałem tylko wymieniałem przy czasie na nowy (zrobiłem to oczywiście raz bo tak szybko się nie zużywają . u mnie po ok 15-stu latach) Może to prymitywna rada ale sposób wibitnie w polskim stylu jak by nazwali to Niemcy.

 

...zaraz ... przypomniałem sobie, u mnie to nie było zużycie. Zerwałem gwint pod śrubą przewodu olejowego pierwszej sekcji w korpusie rozdzielacza podczas remontu skrzyni.

Edytowano przez dysydent

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Atlasek    0

Dźwignia nie odbija z powodu wytarcia miseczki trzymającej sprężynę odpowiedzialną właśnie za powrót dźwigni . Miałem taki przypadek , nie dokupiłem nigdzie takiej części , tylko nadlałem spawem i o wyszlifowałem , co załatwiło sprawę na lata .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez szymonek5320
      mam problem ponieważ przy wyjściu jedna para gniazd działa bardzo ładnie dźwignia chodzi lekko natomiast druga to trzeba użyć i to dużej siły żeby ją w ogóle ruszyć.
      dziś rozebrałem odpiąłem linkę od dźwigni przy rozdzielaczy i linka chodzi bardzo lekko
      czyli wychodzi na to ze wino może leżeć w rozdzielaczu tylko co może być przyczyna
      i jak naprawić ta usterkę
    • Przez maly_1816
      Siemka Ludziska, mam problem z turem przy Ursusie C330. Otóż kupiłem tura 2 sekcyjnego jednak siłowniki od podnoszenia są jednostronnego działania, zasilanie podłączyłem bezpośrednio pod pompę a na powrocie założyłem zawór 3 drożny, jedno odejście od zaworu podłączyłem w miejsce miarki od oleju w skrzyni a drugie podłączyłem pod zawór pod siedzeniem. Wszystko niby tak jak powinno być, tylko że tur nie opuszcza się (opada tylko wtedy gry się pompę rozłączy, jednak i wtedy na wysokości metra w dół szarpie). Cierpliwość i pomysły moje już się skończyły. Gdyby jeszcze tego było mało to wcześniej wpadłem na pomysł aby nie podłączać spływu oleju w miejsce miarki od oleju tylko pod powrót na rozdzielaczu na błotniku, pech w tym że pomyliłem wejścia i zamiast podłączyć się pod powrót to podłączyłem się pod zasilanie i teraz nie ma ciśnienia na rozdzielaczu i słabo podnosi. Ręce opadają!!!! Ma ktoś jakieś pomysły???  




    • Przez Arekmucha1980
      Hej,  nie wiem czy był juz poruszany temat o rozdzielaczu hydraulicznym  fahr m900. A mianowicie wymieniałem uszczelniacze na walkach w poszczególnych sekcjach i wszystko szło nieźle aż do momentu gdy sie zorjetowałem ze wypadły jakieś śruciki i teraz nie wiem w których kanalikach powinny być pomocy bo nie mogę ruszyć dalej a czy ktoś wie na jakiej zasadzie działa ten przyśpieszacz bębna młocarni  bo mam taki napedzany na łańcuszek ale to nie działa 
    • Przez Boveer
      Sprzedam Elektrozawór, rozdzielacz przedni napęd C385 nr kat: 88178901
       


    • Przez leslaw2542
      Witam do czego służy ten kabelek od regulatora napięcia podłączany pod zacisk B+ alternatora
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.