Aprilars125

Nie działa dmuchawa od ogrzewanie Renault 120,54

Polecane posty

Aprilars125    3

Witam ,mam takie problem,że nie działa mi dmuchawa w Renault .Jeżeli podłącze dmuchawę na krótką to normalnie działa .Wymieniłem znajdujące się tam na górze dachu dwie kostki ( sterowniki ) i nadal nic .Prąd normalnie wszędzie dociera ,przełącznik biegów działa a dmuchawa ani drgnie .Proszę o szybką odpowiedź .Pozdrawiam ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
izydor6280    1162

na krótko działa na każdej prędkości ?

jeśli prąd wszędzie dochodzi, przełącznik i przekaźnik sprawne to nie ma możliwości że nie działa, więc coś przeoczyłeś.

 


Polska B

Kupię zwrotnicę lewą oś okrągłą c330/360

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Aprilars125    3

Tak działa .Nic nie ominąłem .Sprawdziłem już wszystko co jest możliwe i nadal nic ,inaczej bym nie pisał tutaj ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sadek    1130

Rozumiem że jak  jest podłączona to na żadnym biegu nie działa, jeżeli twierdzisz że zasilenie jest dobrze to może opornik dmuchawy się uszkodził, często poda bezpiecznik termiczny ale wtedy chodzi na max obrotach ale może też paść spirala i wtedy nie ruszy.

 

Mam na myśli "ustrojstwo" co siedzi w kanale powietrznym (jeżeli jest): https://www.google.pl/search?q=rezystor+dmuchawy&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiGopOLpLvSAhXoYpoKHQOpDq4Q_AUICCgB&biw=1024&bih=615

 


"Cogito ergo sum"
Pozostaję: otwarty, elastyczny, ciekawy.

 

GG 8872878

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ryki    10

U mnie kiedyś masy nie było i to było przyczyną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
izydor6280    1162

wygląda na to że kolega wyżej może mieć rację, bo nie widzę innej możliwości

jeśli działa każda prędkość to i opornik musi być sprawny,

jeśli jest prąd to włącznik i bezpiecznik muszą być sprawne


Polska B

Kupię zwrotnicę lewą oś okrągłą c330/360

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sadek    1130

I jak postępy?


"Cogito ergo sum"
Pozostaję: otwarty, elastyczny, ciekawy.

 

GG 8872878

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MarcinKa    161

Hej,

u mnie jest gorzej bo w ogóle nie mam "na górze" prądu ,część kabli powypinanych ,jest jeden przekaźnik niestety do niego też nie dochodzi prąd.Sytuacja taka ,że nie ma w ogóle napięcia no i nie wiem z którego przewodu ma dochodzić.

Wiązka przewodów dochodzi na dach ,trochę patrzyłem która to i gdzie wchodzi ale nie dopatrzyłem z którego gniazda czerpie zasilanie.

 

Czy mógłby ktoś wspomóc mnie z którego bezpiecznika jest napięcie na dmuchawę??

 

 

Bałem się tego jak ognia i niestety trafiłem na egzemplarz w którym jest namieszane w elektryce(widać to po kablach oraz poucinanych przewodach)no i chcę to ogarnąć.

Dodatkowo jest tam taka "kostka" na kilkanaście pinów wpięta w jakieś urządzenie w dachu i nie wiem od czego to jest.Próbowałem to wyjąć ale nie znalazłem ani wkrętów ani zatrzasków.Czy to jest rezystor??Jak oryginalnie wygląda i gdzie jest???

Nie mam zdjęcia ale może ktoś coś podpowie??

 

Reno 954MI

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez tomek9514
      Witam, 
      Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jakie są prędkości na poszczególnych biegach w ciągniku renault 85 34 tx skrzynia 12x12 
      Z góry dziękuję za pomoc. 
    • Przez szop01
      Witam , pacjent Renault Ares 630 RZ ze sprzęgłem hydraulicznym , rewersem mechanicznym i skrzynia quadrishift.
      Po maksymalnym skręceniu kołami zanika ciśnienie 17 bar i rozłącza jazdę, sprzęgło.
      Gdy nie ruszamy kierownicą lub nie skręcamy na max to problem nie występuje, wom działa, pól-biegi (1, 2, 3, 4) zmienia płynnie, napęd załącza, sprzęgło działa.
      Ciśnienie na wyjściu pompy jest ok.
      Niestety nie mam przepływomierza żeby sprawdzić wydajność pompy.
      Miał ktoś podobny problem??
      Czy winy szukać w orbitrolu a może w zaworze rozdzielającym czy od razu dobierać się do pompy?
       
    • Przez XTomekDX
      Witam. W moim Aresie pojawił się ostatnio problem w postaci szarpania na 1 biegu przy ruszaniu. Gdy puszczam sprzęgło, zaczyna łapać po czym jak gdyby odpuszczał i łapie znowu. Na pozostałych biegach tego nie ma. Jakie mogą być przyczyny?
    • Przez Maklaren111
      Witam,jestem pierwszy raz.Kupiłem Aresa 725RZ,kupiłem trzy filtry do hydrauliki,jeden wiem gdzie się znajduje(agco 5110990) nie wiem gdzie pozostałe dwa.Proszę o pomoc,może jakieś foto.
    • Przez kuchar0071
      Witam
       
      Jesłi ktos ma podobny ciagnik i wie do czego kazdan lampka jest przypisana i co ona oznacza bede wdzieczny za opisanie lub wysłanie instrukci serwisowej lub obsługii
       
      adamkucharskiair@gmail.com

×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj