Skocz do zawartości
kopsta

NH T4.95 Problem z wyświetlaniem obrotów WOM

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
kopsta    0

Witam.

Problem jak w temacie - komputer nie wyświetla obrotów WOM. Oczywiście ciągnik jest na gwarancji ale zanim zgłoszę się do serwisu postanowiłem spytać na forum. NH'a mam od niedawna i jeszcze wszystkiego nie ogarnąłem więc być może robię coś źle ale po załączeniu WOM, komputer nie wyświetla obrotów. Jeśli ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem to proszę o pomoc :)

Poniżej zamieszczam zdjęcie przedstawiające zaistniały problem.

 

https://images84.fotosik.pl/395/1a69dc4f8f40a455med.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kopsta    0

Klawiatury nie mam ale są cztery przyciski to sterowania wyświetlaczem. Ustawiłem aby wyświetlał obroty WOM (widać to na zdjęciu w górnej części wyświetlacza) ale nic z tego :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

kopsta    0

Naturalnie, sprawdziłem to od razu. Specjalnie też podłączyłem rozrzutnik nawozu bo pomyślałem, że może na "sucho" nie będzie pokazywał obrotów ale z rozrzutnikiem było tak samo. 

Podejrzewam, że od nowości może nie działa jakiś czujnik czy coś.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sadek    446

Z tyłu przy wałku jest czujnik a na wysokości śruby centralnej powinno być złącze czujnika może tu być problem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Janek313    11

to trzeba uważać z serwisem bo moze potem byc ze nie umiesz sie obsługiwać czy cos i bedziesz płacić sam tak mialem i placilem za dojazd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sadek    446

Serwisu obowiązek jest wytłumaczyć działanie wszystkich elementów, podpisujecie na to dokument, czytaj instrukcję tam wszystko jest opisane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kopsta    0

Nieuchronnie zbliża mi się termin pierwszego przeglądu więc na pewno poruszę temat gdy serwis będzie już u mnie. 

Przekopałem też instrukcję ale niestety nie znalazłem tam odpowiedzi :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Baarth    1

Być może masz  czujnik  obrotów uszkodzony. U nas jak  padł w  T7  nie pokazywało obrotów . Tyle że  dodatowo  wyświetlało błąd  czujnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×