Skocz do zawartości
zbigniew1968

[Belarus 952] Demontaż hydrauliki tura

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie

Witam,

mam taki problem. Na moim 952 miałem zamontowany podnośnik Stoll na joystiku podłączony bezpośrednio pod pompę hydrauliczną. obecnie zdemontowałem go. Problem polega na tym, że nie wiem co zrobić z otworami gdzie podłączony był podnośnik? Zaślepić czy powinno się coś tam podłączyć, połączyć itd... Nadmienię że dwa węże były podłączone do pompy a trzeci do zbiornika oleju.

Czy ktoś z Was mógłby mi podpowiedzieć coś w temacie, za co góry dziękuję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zbyszekbrzuze    197

Bez zdjęcia dobrej jakości trudno powiedzieć.


KPK Kumurun Team
Naprawiam ciągniki, remontuję silniki,

GG: 33264431 t: 724772311

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

seweryn20    785

Gdyby nie było ingerencji w oryginalną hydraulikę wystarczyło by zaślepić.  Ale niestety nie wiemy jak to zostało podłączone. 

Porób zdjęcia i zobaczymy jak to wygląda.


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tomasz78    632

Ja bym nie zaslepial ,raczej połączył zasilające ze splywem ,

Na początek zasilające daj do jakiegoś baniaka ,włącz hydraulikę i obserwuj co się dzieje ,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłem zdjęcia miejsc gdzie podłączony był podnośnik czołowy i tak:

 

1. W tym miejscu przy pompie podłączony był rozdzielacz podnośnika.

2. W tym miejscu przy rozdzielaczu ciągnika podłączony był drugi wąż podłączony od drugiej strony rozdzielacza.

3. W tym miejscu przy zbiorniku oleju podłączony był trzeci wąż od rozdzielacza podnośnika.

 

Jak dokładnie przepływał olej tego nie wiem, ale być może z 1 do rozdzielacza podnośnika, dalej z rozdzielacza podnośnika do 2, a 3 była spływem do zbiornika. Mogę też się mylić.

 

 


Nie wiem czy to będzie ważne, ale mój 952 jest z 2011 roku i jest to wersja 952.2 sprowadzona z Niemiec.

post-186838-0-21890200-1488221532_thumb.jpg

post-186838-0-07484600-1488221533_thumb.jpg

post-186838-0-27368200-1488221534_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tomasz78    632

Na moje to pompa podawala do rozdzielacza tura ,przez niego przeplywal olej zasilająć rozdzielacz ciągnika ale w momencie położenia dzwigni w punt zero  ,jesli oba układy nie pracowaly olej przez rozdielacz wracał do zbiornika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tak na logikę tak by mogło być, tylko nie mając żadnego schematu (mam tylko instrukcję obsługi ciągnika z internetu) nie mam pewności czy połączyć wyjście z pompy 1 z rozdzielaczem ciągnika 2 jak na zdjęciach powyżej? Jeżeli tak to czy wlot do zbiornika oleju zaślepić? Może ktoś ma taka instrukcję połączeń lub wie gdzie to znaleźć w internecie, albo czy i gdzie ma być podłączone to wyjście z pompy?

Dodam że gdy na moment uruchomiłem pompę przy zaślepionym otworze (jak na zdjęciu) wyrzuciło mi na zewnątrz olej nawet nie wiem dokładnie skąd więc ją wyłączyłem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

do Seweryn 20

Dziękuję za udostępnienie schematów. Obejrzałem hydraulikę w moim ciągniku i wygląda podobnie. Wydaje mi się że powinienem połączyć wyjście z pompy1 z rozdzielaczem 2. Jak to zrobię powiadomię czy działa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

do Seweryn 20

Połączyłem hydraulikę tak jak napisałem wcześniej i działa. Sprawdziłem pompę i podnosi. Wygląda na to, że tur był podłączony szeregowo w układ zasilania.

Dziękuje za pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez SebastianP
      Witam.
      W maju zakupiłem ładowacz Agromax. z którego jestem nawet zadowolony.
      Posiada on 3 sekcje, jednak panowie monterzy podłączyli go pod rozdzielacz na błotniku, gdyż tak wskazuje producent w instrukcji.
      Niestety podczas pracy ładowaczem często "brakuje rąk", gdyż trzeba obsługiwać oba rozdzielacze na raz.
      Dodam także, że ciągnik nieraz współpracuje z przyczepą wywrotką i muszę mieć wolne wyjścia.
      Czy ktoś mógłby mi wskazać gdzie który wąż podpiąć i co będę musiał zakupić?
      Niedługo dodam zdjęcia.
       
      Dziękuję i pozdrawiam




    • Przez panmino
      Chciałbym przenieść rozdzielacz hydrauliczny bliżej panelu z dźwignią podnośnika w MTZ 1025, ponieważ jest on za daleko i niewygodnie się go obsługuje. Jak się do tego zabrać? Ktoś z Was przerabiał taki temat? Wiem tylko, że stary należy pominąć i założyć nowy. Trzy sekcje z pływaniem, jak w oryginale.
    • Przez Filipson
       
      Witam.  Mam John Deera 2850 z turem JD 640A. Problem polega na tym że tur strasznie trzęsie przy podnoszeniu jak również przy opuszczaniu, nie można normalnie nim pracować.  Obie pompy były wymieniane (ta w środku i ta na zewnątrz).  Tura dokupowałem i podłączyłem zasilanie z tyłu na wyjściu hydrauliki (na zdjęciu nr 1), a powrót wkręciłem w górną pokrywę skrzyni (widoczny na zdjęciu nr 2). Olej strasznie się nagrzewa. Rozrusznik ma ciężko zakręcić jakby w obiegu ciągle trzymało ciśnienie bo poszedł mi wieniec już drugi raz. 
      I stąd pytanie co może być powodem moich problemów ?  Źle podpięty TUR czy coś z jakimś zaworem ? 
       
      Zamieszczam zdjęcia podłączenia TURa
    • Przez krzysiek100
      Witam posiadam c330 z 1977r. Chciałbym zamontować jedno wyjście hydrauliczne wprost z rozdzielacza i zmienić olej w skrzyni i w kolumnie kier. Moje pytanie brzmi: Czy lepszym rozwiązaniem będzie kupienie wyjścia z przewodem stalowym czy z gumowym oraz jaki najlepiej olej wlać do skrzyni i kolumny kierowniczej? 

    • Przez kamiljaro
      Witan Po rozgrzaniu dobrze ciągnika na skreconych kołach ciągnik rozlacza biegi, wyskakuje żółtka lampka na wyświetlaczu. Odrazu rozlacza hydraulike i wspomaganie tak jakby słabiej działa. Za pierwszym razem tak jakby było mało oleju więc dolałem i hydraulika wróciła ale nie dał rady unieść agregatu z siewnikiem Ani nawet siewnika hydraulika zarzucic na agregat( jak gaz opór to ledwo uniosl). Po tym  zostal wymieniony filtr, olej w normie a problem dalej ten sam. Ciśnienie ba wyjściu około 200.
      Jakby ktoś coś doradzil jakie mogą być ewentualne przyczyny 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.