zaplodnienie krowy ho buhajem lm
Przez
rolniczka30, w Krowy
-
Podobna zawartość
-
Przez Amorekxxx
Witam. Czy ktoś z Was hoduje krowy mięsne? Jeśli tak to jakie obory macie? Ile sztuk? I ile sztuk Waszym zdaniem trzeba mieć aby się z tego utrzymać?
-
Przez zetor7745
Zakladam temat o problemach z krowami (choroby itd)
Napisze tu od siebie na 4 przypadki ostatnie przezylo mi 2 cielaki ( w tym jedna krowa miala blizniaki) 2 krowy poronily w 8 miesiacy, jedna sie szczesliwie ocielila ale teraz cos sie z nia dzieje nie je ( napewno ketoza) a wczoraj ocielila sie jedna miala blizniaki jedno przezylo a drugie nie (napilo sie plynow w srodku) a dzisiaj zachodze o 6 do obory zaczac odpasac patrze a ona zdechla szok po prostu dostala przed snem wapna i byl weterynarz a rano kip ;/ musiala dostac porazeniapoporodowego jak z tym walczyc co jest zle pasza?? skladniki??
-
Przez luki987654321
Witam, mam pytanie a mianowicie w stadzie mam krowę która w trakcie przeżuwania ma pianę na pysku. Czy to jest objaw jakieś choroby? dodam że krowa normalnie się zachowuje i pobiera paszę
-
Przez Majorfarm
I oto w ten sposób powstaje moja masyzna do siekania ziemniaków dla bydła trochę pracy czasu elektrod i tarcz i gotowe koniec z siekaniem 200kg ziemniaków dziennie póki co jest to prototyp
-
Przez wojtas
mam taki problem krowa po ocieleniu nie dośc ze ma mega wymię to jeszcze na dodatek zaczyna wszystko puchnąc i robi sie twarde. mleko w pożądku ale krowa ma kłopoty z leżeniem no i wstawaniem. jakich środkow uzywacie w takich przypadkach.nie daję treściwych tylko samo siano, ale i to nie pomaga
-