michal7536

Renault Ares 550 nie wchodzi na obroty

Polecane posty

michal7536    7

Jesienią podczas orki ciągnik nie chciał wchodzić na wyższe obroty przy obciążeniu, a później nawet jadąc z podniesionym pługiem. Nic z tym nie robiłem i tak stał, ale niedawno próbowałem odpalić i nawet zapalić nie chciał (akumulator naładowany do pełna był). Czego to może być wina, pompy paliwa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ptaszyna    160

Filtr jest jeden i objawy wskazują na niego. Jest jeszcze pod zbiornikiem na wężyku filterek ze szkiełkiem o nim pamiętaj i o kraniku bo mógł o coś zahaczyć i się przymknąć( raz tak miałem).

Układ odpowietrza się sam gdy jest pompka elektryczna, ale profilaktycznie można lekko popuścić śrubkę na filtrze. Nic więcej nie trzeba robić do odpowietrzania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez krzysio55
      Witam. Posiadam ciągnik Renault 120.14 i chciałbym się dowiedzieć jak włączyć, uruchomić te hamulce po podłączeniu przyczepy ?? 
    • Przez rolnikon
      Po ostatnich mrozach odpaliłem renowke i po tym jak pochodziła chwilę zgasła. Przy próbie ponownego odpalenia nie pojawiał się dymek z komina, więc ewidentnie paliwa nie dostawała. Sprawdziłem filtr paliwa-zawalony parafiną, która musiała się wytrącić jak były te duże mrozy ostatnio. Podgrzałem filtr, żeby rozpuścić parafinę, założyłem z powrotem, odpowietrzyłem na pompie ale niestety nic to nie dało. Jakieś pomysły macie co z tym fantem zrobić?
      I drugie pytanie czy dobrze odpowietrzam pompę - pompuje pompką i odkręcam śrubkę zaznaczoną na czerwono u góry, zakręcam, pompuje, odkręcam i aż poleciało paliwo bez powietrza. 

    • Przez kazik73
      Witam
      Proszę o poradę
      Mam od niedawna tą Renówkę. Napęd przedni wyposażony most LSD,przy włączonym napędzie, podczas zmiany kierunku jazdy lub skręcie , pojawia się trzask jak by był uszkodzony przegub, przenoszony aż do skrzyni .Oczywiście nie zawsze. Dodam że cały most sprawdzony , przeguby też. Most zalany odpowiednim olejem.
    • Przez pieterr
      Jakie macie opinie o ciagnikach renault  a konkretnie o modelu 75.14?😃
    • Przez krzysiek16m
      W tym temacie, prosiłbym o zamieszczanie instrukcje obsługi, katalogów części do ciągników marki Renault.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj