Przez
jaszczur2008
Witam.
Mam problem z plugiem obrotowym 3+1. Marki niepamietam, ale jakis niemiecki, malo znany producent.
Ale od poczatku. Plug kupiony od handlarza sprowadzony.
Po przywiezieniu i zapieciu do ciagnika okazalo sie ze pierwsza skiba ustawiona prosto w koło ciognika. (Trzeba bylo by jezdzic przy bruzdzie, a nie w bruzdzie)
Przestawilem go by mozna bylo jezdzic w bruzdzie. I w tedy zaczely sie problemy z obrotem. Czasami obracal do polowy i wracal w to samo miejsce. Ze silownik byl ulany, zawiozlem do regeneracji, nowe uszczelniacze i nowe tloczysko. Ale problem z obrotem nieustopil. Pewnego razu urwalo sworzen silownika. Wyciety i wspawan od nowa, i zalozylem nowa kostke. (Pan w sklepie spytal ilo skibowy i grubosc silownika i taki mi sprowadzl) mowil ze ustawiony jest na 150bar. Zalozylem i obrocil do polowy i stanol. Podkrecilem cinienie na kostce i zaczol obracac tak jak powinien. Tylko problem jest taki ze trzeba bardzo uwazac, ze jak konczy obracac to odrazu rozlaczac, bo jak przetrzymam ze 2 sekundy za dlugo to cos urywa. Urwalo mi znowu, raz dolny sworzen silownika, potem gorny swozen, potem srube od regulacji dokad ma obracac plug. Juz mam dosyc tego pluga. Ale szkoda go wywiez na zlom bo zalozylem nowe lemiesze i nowe odkladnie. Orze bardzo ladnie.
Co moze byc problemem???