Skocz do zawartości
marttinj23

Vario 716 fendt nie odpala

Polecane posty

marttinj23    0

Witam proszę o radę fendt po wymianie filtra paliwa niechce odpalić jak go odpowietrzyc???coś odkręcić przy listwie wtryskowe? Kręci nawet nie łapie proszę o pomoc??

Edytowano przez marttinj23

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michu20    89

sorry za głupie pytanie ale po zmianie filtra napompowales paliwa bo mi nigdy się nie zapowietrzyl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

michu20    89

przy wstępnym filtrze paliwa w 716 to jest z prawej strony wyjmujesz skrzynkę na narzędzia i tam jest schowana pompka przekręcasz i pompujesz;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kamilo1888    31

powinien byc odpowietrznik na korpusie filtrow lub poluzuj przewod paliwowy bo mozliwe zaciagnal powietrza , reczna pompka i pompuj o ile jest taka funkcja w tym ciagniku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ZELKOW    258

ja miałem podobny przypadek w mf a przyczyną była wadliwa uszczelka od nowego filtra włóż tą starą przepompuj i powinno być dobrze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marttinj23    0

Ok dzięki koledzy zapowietrzał się przy filtrze paliwa już odpala dzięki wszystkim za szybkie info pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez tomekxwz
      witam panowie!!! mianowicie mam taki problem dzisiaj po umyciu fergusona chciałem go odpalić ale nie można... słychać tylko zaskakiwanie elektromagnesu a rozrusznik ani drgnie.proszę o pilną pomoc
    • Przez michal2662
      Witam nie moge odpalić swojego dominatora 78 z kluczyka na początku myślałem że to rozrusznik albo bendyks , wykręciłem rozrusznik i podłączyłem do akumulatora na krótko i okazało się że chodzi po wmontowaniu nie odpala , gdy przekręcam kluczyk na początku palą się kontrolki po przekręceniu dalej kluczyka gasną , może to być stacyjka? jak do niej się dostać z góry dzięki
    • Przez Dawid0510
      Case 5120 nie odpala. Po przekręceniu kluczyka nic nie reaguje (rozrusznik chodzi ale tylko na zwarcie). Wogule nie łapie , nie puszcza dymku nic , tak jakby nie dostawał paliwa. NIe mam pojęcia co to jest . Proszę o szybką odpowiedź 
    • Przez koval103
      Witam panowie!   
      Mam problem z moim MF 690. Już objaśniam:
      Chcieliśmy uruchomić traktor po miesięcznej przerwie. Jako że wcześniej miał problemy z odpalaniem, to podładowywaliśmy akumulator i zazwyczaj odpalał, lub podgrzewaliśmy go. Lecz we wtorek to nie podziałało.

      Traktor po przekręceniu kluczyka kręcił, ale nie chciał tak jakby załapać paliwa. Z komina nie wydobyła się ani jedna chmurka dymu.
      Rozkręcaliśmy wtryskiwacze i faktycznie z nich paliwo nie wydobywało się. Pompa paliwa normalnie podaje.

      Co może być nie tak? Wsadziliśmy aku od innego ciągnika, a paliwo nie było dolewane w ostatnim czasie.
      Może to być wina jakiegoś filterka w pompie wtryskowej? :huh: Obawiam się że pompe wtryskową szlak trafił, ale chce sprawdzić wszystkie możliwe opcje, aby być pewnym że to jej wina.

      Proszę o pomoc, prace w polu gonią , a ciągnik jak stał tak stoji.  

      Z góry dziękuje ! 

       
    • Przez dzony9203
      Witam, jak w temacie.
      Po ok 2 tygodniowym odpoczynku belarusa 920 chciałem go odpalić.
      Odpalił, wszedł na wysokie obroty (na ok 15-20 sekund) i zgasł. Przy następnej próbie odpalania kręcił ale bez dymu z komina.
      Odpowietrzyłem go, jest dymek ale dalej nie odpala (długo z tym walczyłem, aż prawie zamęczyłem aku).
      Dodam że nic nie było robione od tego czasu, daw tygodnie temu jeździł i pracował na tym samym paliwie bez problemu.
      Przy kręceniu "saleje" wskazówka obrotomierza i zapalają się wszystkie diody licznika od WOM.
       
      Proszę o poradę co może być przyczyną?
      Pozdrawiam, Janek.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.