Czosnek zimowy a zasolenie i odczyn zasadowy gleby.
Przez
adamek1942, w Czosnek
-
Podobna zawartość
-
Przez bolid20
Uprawia ktoś z was czosnek?? Ciekawe ile jest go z 1h. Szukałem w internecie i nic konkretnego nie znalazłem. I jeszcze ciekawi mnie ile trzeba wysadzić go na 1h. A tak patrzyłem po sklepach to 1 główka kosztuje ponad 1zł więc myśle że opłacałoby się....
-
Przez CezaryRoszkowski
Mam klasę IV czy jeśli ją doprowadze do odpowiedniego pH, to czy czosnek się przyjmie? Chciałbym go uprawiać.
-
Przez ZiXo
Witam, nie jestem moze ekspertem w tej dziedzinie ale troche pojęcia mam i duzo chęci. A wiec pola troszke mam cos okolo 4ha, plus lasy i pozostałość po gospodarstwie wujka/dziadkow czyli poczciwy Ursus C330, nie wiem w co sie ukierunkowac, od czego zacząć, w jaka uprawe sie kierunkowac. Dodam ze jestem z Podhala, okolice jeziora czorsztynskiego co ma tez duzy wplyw. No jak to mowiac , ostrzejszy klimat. Myslalem o czosnku ale nie wiem co i jak bo u nas ciężko chyba bedzie co kolwiek dobrac wlasnie z uwagi na klimat. Tez nie chcialbym wywalic wszystkich moich oszczednosci , mysle krok po kroku zaczac sobie ukladac zycie rolnika. I pytanie do was panowie i panie rolnicy. Co wy myslicie o moim pomysle i jak by sie za to zabrac ?
-
Przez marcinczosnek1981
Dzień dobry. Siejecie nawozy azotowe 2 dawkę przed zapowiadanymi przymrozkami? Można wtedy posiać saletrę amonowa skoro prognoza pokazuje za 2 dni przymrozek w nocy - 5
-
Przez marcinczosnek1981
Saletra amonowa, mocznik czy może saletrosan.... Co na pierwszą drugą dawkę azotu na wiosnę w czosnku? Za i przeciw...
-