Uszczelnienie serwomechanizmu Ursus 912
Przez
MatiTM, w Układ kierowniczy
-
Podobna zawartość
-
Przez bizonwb
Witam mam problem z ustawieniem zaworu bezpieczeństwa serwomechanizmu w moim ursusie.Konkretnie kupiłem nową pompe wspomagania, już na karcie gwarancyjnej było napisane o tym zaworze a konkretniej by go ustawić.Nie mogłem znaleść żadnej literatury na ten temat więc pojechałem do agromy do mechaników i zapytałem na co oni powiedzieli że skoro chodził tyle lat na starej pompie bez grzebania to najlepiej tego nie dotykać No i było ok przez ok 2 tygodnie i pompe szlak trafił.Gdyby ktoś dysponował jakąś wiedzą w tym temacie i chciałby się nią podzielić byłbym wdzięczny!!!
-
Przez MatiTM
Witam. Wiem ze można przerobić oryginalne serwo tak by sterować je orbitrolem. Głównie zastanawia mnie skąd wziąć ten dekiel, pokrywkę która przykręca się do serwa zamiast tej głowicy.
-
Przez ursusikc330m
Witam.Wymieniłem kilka dni temu pompę wspomagania bo stara była już zurzyta i jest nie wielka różnica w kierowaniu i mam teraz dylemat czy oddać serwo do regeneracji czy przerobić to na orbitrol i siłownik?
-
Przez pawel
Witam wszystkich czy już ktoś dokonywał takiej przerobki i jak to rozwiązaliście. Za wszystkie podpowiedzi i uwagi na ten temat z gory dziękuję.
-
Przez 1963danka
witam mam problem z ursusem 1614,cos hałasuje w przednim napędzie lub orbitrolu przy skręcie w lewo lub prawo cos chuczy.W przystawce od przedniego napędu zostało wymienione tarczki na sprzegło kłowe i nie rozłancza napędu.Od tego czasu wystepuje ten problem dodam ze przedni napęd cały został wyremontowany. Prosze o podpowiedzi co moze byc.
-