Skocz do zawartości
artut1232

massey ferguson 6475 mf ciężko odpala

Polecane posty

artut1232    0

Witam

Szukałem na forum o temacie odpalania tego typu ciągnika, ale nigdzie nie mogę znaleźć. Mianowicie ciągnik mf 6475 dyna 4 rok 2004 ciężko odpala jak jest nie rozgrzany, a nawet gdy jest rozgrzany to musi kilka razy przekręcić aby załapał. Dodam że gdy już załapie i zacznie pracować na wolnych obrotach lub dużych, to chodzi idealnie nie kopci nie skaczą obroty itd. Proszę o pomoc, może ktoś już miał tego typu problem?. A może macie jakiś kontakt do mechaników, elektryków ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adrian3005    45

Biały dym ?

 

Silnik w miarę szybko kręci, czy łeh łeh łeh ? 

Edytowano przez adrian3005

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
artut1232    0

dym czarny ale nie jakoś kolosalnie normalnie jak zdrowy silnik nic nie brzęczy (dymu siwego lub niebieskiego nie ma) tak silnik w miarę szybko kręci 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adrian3005    45

no to rzeczywiście może się cofać paliwo, mam taki sam silnik w moim mF i powyżej 0 pali od strzała, ostatnio zapałem przy -10 i zakecił 3 razy i zapalił bez żadnych świec żarowych i płomieniowych

 

Na początek proponowałbym założyć zaworek żeby paliwo nie miało jak wrócić , tylko popatrz jeszcze na przeowdy czy nigdzie się nie poci i powietrza nie łapie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez artut1232
      Witam
      Szukałem na forum o temacie odpalania tego typu ciągnika, ale nigdzie nie mogę znaleźć. Mianowicie ciągnik mf 6475 dyna 4 rok 2004 ciężko odpala jak jest nie rozgrzany, a nawet gdy jest rozgrzany to musi kilka razy przekręcić aby załapał. Dodam że gdy już załapie i zacznie pracować na wolnych obrotach lub dużych, to chodzi idealnie nie kopci nie skaczą obroty itd. Proszę o pomoc, może ktoś już miał tego typu problem?. A może macie jakiś kontakt do mechaników, elektryków ?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.