Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To dobry olej, jest to to samo co claas agrishift, podejdzie do wszystkich skrzyń z mokrymi sprzęgłami, sam stosuje go w case powershift i spełnia on normy fabryczne case, jest jeszcze masa innych odpowiedników każdej firmy np. mobil fluid 424.

Opublikowano

Ja do swojego TD90 zalałem do skrzyni i przedniego mostu oraz piast olej Akcela HY-Tran. Mam jeszcze ciągnik case obie maszyny będą pracowały z tymi samymi maszynami wiec olej z hydrauliki i tak by się zmieszal.
Ja do swojego TD90 zalałem do skrzyni i przedniego mostu oraz piast olej Akcela HY-Tran. Mam jeszcze ciągnik case obie maszyny będą pracowały z tymi samymi maszynami wiec olej z hydrauliki i tak by się zmieszal.

Opublikowano (edytowane)

W Case w piasty i oś oczywiscie zalałem 80W90 oryginał akcela. Myśle ze w NH Hy-Tran w skrzyni nie zaszkodzi. Oba oleje sa bardzo dobre jakosciowo

Edytowane przez Lukas85
Opublikowano

Witam, po zakupie TS 135A miałem ubytek oleju, nie mam pojęcia jaki tam jest wlany, wiec zakładając że orginał , pokazałem specyfikacje w Grene i polecili mi fuchs stou mc 10w40 taki też zakupiłem, po teście w małej bańce zmieszaniu tego co mam w ciągniku i nowego zmiksowaniu, nic się nie pieni ani nie zważyło się tylko wymieszało. Co sądzicie o tym oleju do NH ? Sprzedawca mi mówił że mogę go i do skrzyni i do silnika lać bo to jakiś uniwersalny, tani nie był ponad 100 5 litrów. 

Opublikowano (edytowane)

"Co jest do wszystkiego..." to wg. mnie jest olej do skrzyni, do silnika bym go nie lał. Kolejna sprawa to to że do Twojego instrukcja przewiduje 15 a nie 10tkę nie wspominając już o tym że masz sporo mth tym bardziej mineral a nie pół syntetyk...

Edytowane przez alvaroalvaro78
Opublikowano

Moim zdaniem dobra zasada po zakupie to wymiana wszystkich olei. Nie wierze w to jak w jakichś ogłoszeniach widziałem "po wymianie płynów" szczególnie jeżeli sprzedaje handlarz. Za oleje do swojego Case zapłaciłem około 3 tys  wątpie czy jakis handlarz dołoży tyle do przedawanej maszyny, chyba że wleje byle co oby tylko na miarce był poziom

Opublikowano

Witam mam NH T5060 i będe zmieniał olej w skrzyni, obecnie mam zalany ambra multi g, mam dwa inne ciągniki zalane olejem JD hy -gard.czy te oleje mogą się mieszać, NH jest z turem i jak bym chciał zmienić na inny np hy-gard to musze wszystki olej z tura również pospuszczać?

Opublikowano

Olej Hygard spełnia normę koncernu CNH MAT3525 więc nie powinno być problemu. Zamiast Hygarda warto zainteresować się tańszym Shellem S4 TXM, który to prawdopodobnie produkowany dla JD pod nazwą Hygard.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez rabit500
      Witam niedawno kupiłem forda/new hollanda 8240 i mam pytanie jaka może być przyczyna agresywnego sprzęgła.
      Sprzęgło działa tylko że przy ruszaniu bierze odrazu na maksa niema niema i odrazu napęd załączony z dość mocnym szarpnięciem. Czy jest jakaś metoda wyregulowania tego oprócz linki pod pedałem. Sprzęgło prawdopodobnie sterowane hydraulicznie z pompy hydrauliki ciągnika. Albo gdzie szukać przyczyny szarpnięć. Półbiegi wchodzą stosunkowo gładko, z minimalnym szarpnięciem. Skrzynia 16x16.
    • Przez rabit500
      Witam.

Mam pytanie czy ma ktoś może opis poszczególnych przełączników/włączników w fordzie/new hollandzie 8240. Interesuje mnie szczególnie do czego służy przełącznik przy lewarkach zmiany biegów.

Jeśli zły dział proszę o przeniesienie.
    • Przez Dayhin
      Witam mam problem od pewnego czasu , mój new Holland t7.200 pc na 19 biegu nie jedzie pełną prędkością tylko np. 39,40 .
      Czasem po dłuższej trasie w czasie jazdy sam przyspieszy do 42,5 .
      Tak jakby coś się działo z blokadą górnej granicy obrotów silnika 
      Dodam tylko że czasem wariuje prędkość na wyświetlaczu 

• Przez martinoss
      Witam,

Mam problem od nowości w swoim New Hollandzie. Mianowicie jak w temacie skrzynia szarpie przy zmianie na podane biegi. Zgłaszając na gwarancję kalibrowali ją, ale oczywiście mówili, że ta skrzynia nie jest idealna i tak ma   Mogłem ich mocniej docisnąć z perspektywy czasu, ale to mój pierwszy ciągnik, nie miałem doświadczenia
      Pojechałem do innego serwisu i wymienili cewkę skrzyni odpowiadającą za te biegi, skalibrowali i... Bajka, wchodzą super.
      Dopóki nie wjechałem w pole. Pod obciążeniem przy przerzuceniu na 7 bieg ciągnik staje na 2 sekundy po czym jakby ktoś młotkiem wbijał ten bieg. Czyli objaw jest taki - podczas jazdy biegi wchodzą super, pod obciążeniem dramat. Ktoś ma jakiś pomysł?
    • Przez bartekpelka
      Witam wszystkich.
      jestem posiadaczem nh t4.95 lecz kupiłem go z błędem 3405.
      Wiem że jest to błąd czujnika temperatury turbiny, układ wydechowy był zdemontowany lecz jest już ogarnięty.
      podpowie ktoś który to czujnik oraz czy można jakoś samemu skasować ten błąd?

dodatkowo wyskakuje czasami błąd od niskiego ciśnienia w układzie kierowniczym. Olej wraz z filtrami wymienione. Wspomaganie działa bez zarzutu. Zaczęło się tak dziać po wymianie sprzęgła gdzie ciągnik był rozebrany. Czyżby układ zapowietrzony?

pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v