Polecane posty

Mateeusz92    0

Witam. 

Mam problem z massey ferguson a dokładniej mam wyciek z dołu podnośnika przy czujnikach. Wie ktoś możne co się tam znajduje? Uszczelniacz czy oring? Może już ktoś to rozbierał? Z góry dziękuje za jakiekolwiek informacje. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam  mam pytanie ponieważ dziś coś sie stało z podnośnikiem mianowicie gdy odpalę ciagnik to jak wcisnę włócznik góra czy duł  zaświeci sie kontrolka i zgaśnie a jak odepnę od elektrozaworów wtyczki to wtedy włączę  świeci sie cały czas kontrolka czy w górę i w duł  a podnośnik nie raguję pozdrawiam 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

sznajdik    295

No pewnie że nie będzie reagować jak elektrozawór sygnału nie dostaje żeby się otworzyć bo żeś mu napięcie odłączył, sprawdź najpierw wszystkie połączenia czy wszystko gra i czy ładowanie jest ok. A najlepiej napisz o jakiej maszynie mowa żeby niejasności nie było

Edytowano przez sznajdik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marian3p    23

Czy jak masz podpięte elektrozawory to podnośnik w ogóle reaguje gdy zaświeci się dioda podnoszenia lub opuszczania?


Naprawa elektryki i elektroniki ciągników i maszyn rolniczych. Naprawa sterowników maszyn, skrzyń biegów (np. Autotronic), EHR itp.

Wykonywanie sterowania EHR (elektrohydrauliczne sterownie podnośnikiem) do każdego ciągnika, również wykonywanie własnych sterowników do ciągników z fabrycznym EHR.

Wykonywanie różnych sterowników do ciągników i maszyn rolniczych (liczniki, sterowniki ścieżek do siewnika, itp.).

Więcej info na PW.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Podnośnik wcale nie reaguję wcale dioda sie zapali i zgaśnie i to tyle a podnośnik wcale nie podniesie ?A gdy wypnę wtyczki ode elektrozaworów włączę podnoszenie to wtedy dioda jak dam na podnoszenie świeci cały czas i tak samo na opuszczeniu  a jak podepnę kable do elektrozaworów to zaświeci sie lub mignie i nic nie reaguje   to jest mf 3070.  

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marian3p    23

Może być problem w elektrozaworach, chociaż mało prawdopodobne aby obydwa się uszkodziły, a dokładniej dostały zwarcia. Bardziej możliwe jest uszkodzenie sterownika (końcówek mocy), albo z zasilaniem-słabe połączenie np. w kostce i spada napięcie pod obciążeniem, do sprawdzenia.


Naprawa elektryki i elektroniki ciągników i maszyn rolniczych. Naprawa sterowników maszyn, skrzyń biegów (np. Autotronic), EHR itp.

Wykonywanie sterowania EHR (elektrohydrauliczne sterownie podnośnikiem) do każdego ciągnika, również wykonywanie własnych sterowników do ciągników z fabrycznym EHR.

Wykonywanie różnych sterowników do ciągników i maszyn rolniczych (liczniki, sterowniki ścieżek do siewnika, itp.).

Więcej info na PW.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ZBADAM TO  NA LOGICZNA MYŚL WĘZĘ PODEPNĘ POD PROSTOWNIK ELEKTROZAWÓR I ODPALĘ CIĄGNIK

I ZOBACZĘ CZY I PODNIESIE GO 


sprawdzę miernikiem jaki prąd dochodzi do elektrozaworów 


a może  być ze masa jest słaba i wariuje tak ? bo jak rozkręciłem to ehr to jak alternator ładował to na tym ehr jarzyły sie letko żaróweczki tak leciutko 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukbold    929

jak Ci się dioda nie zaświeci to bankowo na elektrozaworach prądu nie będzie... zasilanie pewno jest bo coś sterownik miga. Miga ale nie działa to po mojemu będzie uszkodzony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

wiesz  świecą  sie  sterowniku jak odepnę kable od elektrozaworów, a gdy są podpiete to jak włoczę to sie zaświeci kontrolka i zgaśnie a podnośnik nie reaguję 


ciekawe 2 dni działał a dziś odpaliłem już nie :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukbold    929

jak mignie a nie dźwiga to może myśli że już podniósł... wtedy byłby czujnik wysokości winny... oporność czujnika możesz sprawdzić tylko trzeba by poszukać poprawnych wartości

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sznajdik    295

Ciekawe czy coś z masą albo stop-em nie ma to wspólnego w tylnych lampach o czymś takim chyba słyszałem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

zobaczę bo . ale mnie nurtuje to jak alternator zacznie  ładować to na panelu ehr jarzą sie  letko żaróweczki podświetlenia tego pulpitu 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukbold    929

sprawdź czy ta dodatkowa masa na sterowniki jest sprawna przy akumulatorze. ewentualnie doprowadź sobie własną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marian3p    23

Dokładnie najpierw instalacja do ogarnięcia, zwłaszcza masy do sprawdzenia.


Naprawa elektryki i elektroniki ciągników i maszyn rolniczych. Naprawa sterowników maszyn, skrzyń biegów (np. Autotronic), EHR itp.

Wykonywanie sterowania EHR (elektrohydrauliczne sterownie podnośnikiem) do każdego ciągnika, również wykonywanie własnych sterowników do ciągników z fabrycznym EHR.

Wykonywanie różnych sterowników do ciągników i maszyn rolniczych (liczniki, sterowniki ścieżek do siewnika, itp.).

Więcej info na PW.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukbold    929

dodatkowa tzn gdzie ona jest mozesz dokładniej pow 

U mnie jest czarny przewód przykręcony do klemy. A świecenie lampki napędu po włączeniu świateł przerabiałem u siebie... akumulator zmieniałem i tego wspomnianego przewodu nie podłączyłem... Czy EHR wtedy działał to nie wiem

http://www.agrofoto.pl/forum/uploads/monthly_01_2017/post-140082-0-65582200-1484496610.jpg

 

tu akurat ten podrutowany niebieski

Edytowano przez lukbold

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

koledzy po sprawdzeniu masy zaczęło działać tylko na botaniku a na panelu nic zadna kontrolka sie nie zaświeci nic ?


a w łączniku co sie podnosi i opuszcza ehr to tylko jest na jednym kablu prąd 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez john1
      Witam wspomagane ciężko chodzi pół roku temu kupiłem nowy orbitrol czyżby tylko tyle wytrzymał sprawdziłem ciśnienie  tu koło pompy mógłby ktoś mi powiedzieć czy to dobre cisnienie wstawię link do filmiku 
       
    • Przez pawel131
      jak naciskam przycisk uruchamiający przyśpieszacz mf nie przyśpiesza. Co może byc powodem?
    • Przez tomuss17
      witam wszystkich forumowiczów
      mam problem z moim 3095 juz tłumacze problem. Ostatnio podczas cofania z wycinakiem do pryzmy z sianokiszonką "tradycyjnie z przednim napędem" dało sie zauważyć wyraźny brak "przedniego" pomimo ze byl on włączony zaciekawiło mnie to i z ciekawości zachamowałem dość ostro na mokrej trawie kontrolka przedniego na konsoli zareagowała poprawnie zapalając sie lecz nie zauważyłem blokady czy poślizgu przednich kol pomyślalem ze pewnie zawór sie zacioł lub zepsuł czytając forum zrobilem juz różne rzeczy przekladalem kable od blokady mostów lecz nie dało to efektu brałem na krótko zarór przy wylączonym ciągniku i było go słuchać jak cyka ale jeszcze nie sprawdzałem czy w czasie jazdy bedzie dzialać licze na wszystkie podpowiedzie właśnie ide coś pogrzebać może to włącznik liczy sie każda podpowiedz pozdrawiam
    • Przez MichalP
      Witajcie,
      Chce  w swoim mf 6170 dołożyć dodatkowy  czujnik temperatury  i  dodatkowy  zegar z temperaturą, bo niestety mam  coraz większe  wątpliwości do  zegara kabinie.
      Przegrzałem  silnik mimo że   zegar ciągle był w połowie. I dlatego  wole mieć zabezpieczenie   przed taką niespodzianką.  Bo gdzieś  było przekłamanie. 
      Jakaś rada gdzie można jeszcze wkręcić taki czujnik ? 
    • Przez john1
      Witam mam problem kontrolka od napędu cały czas pali nawet jak zgasze ciągnik napęd rozłącza i załącza prawidłowo tylko ta kontrolka
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj