Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
MF 690
Skowron690    0

Witam . Hydraulika w moim mf nie działa tak jak powinna. Na zimnym oleju nie podnosi podnośnik, ładowacz na wolnych obrotach podnosi lecz na wysokich prawie staje i nie ma siły ? Filtr czyściłem i wymieniłem olej na nowy . Jaka może być przyczyna?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
extrabyk    2164

Czyszczenie tego filtra to nie jest dobry pomysł. Zdecydowanie lepiej wymienić na nowy (dekiel na 3 śruby pod skrzynią biegów). Też miałem takie objawy w 290 i 698 i po wymianie filtrów i oleju wszystko działać zaczęło jak powinno. Jest też jeszcze jeden filtr na pompie oleju w skrzyni biegów ale tego nie zaczepiałem bo wiadomo jaki dostęp. Przy dużych oporach przepływu oleju przez filtr otwiera się zawór bezpieczeństwa lub jak inni nazywają przelewowy. Z tego powodu przy dodaniu gazu hydraulika zwalnia zamiast przyśpieszyć. Jeśli masz w swoim ciągniku dźwignię do łączenia wydatków pompy podnośnika i pompy hydrauliki zewnętrznej (z prawej strony przed dźwigniami do podnośnika) to poruszaj tą dźwignią w obie strony bo może zawór ustawił się w pozycji "pośredniej" i to też może powodować "zakłócenia" w działaniu hydrauliki.

Jeśli to wszystko nie przyniesie poprawy to niestety pompa do wymiany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez aga19892010
      Może ktoś z was wymieniał lub wie jak to zrobić-muszę wymienić rewers w mf 8140 ?nadmienię,że nie jeździ do przodu ,tylko wstecz-kupiłem uszkodzony -proszę o podpowiedzi ale tylko osób które naprawdę coś wiedzą a nie tylko domniemają,z góry dziękuje
    • Przez kaseton
      Witam, mam problem z mf-em. Jest to mf 168 na skrzyni 12+4 tzw multipower.  Problemem jest to, że jak ciągnik jest pozostawiony na luzie i wcisnę sprzęgło to podczas wrzucania biegów zgrzytają, ale już później podczas jazdy zmiana biegów odbywa się bez żadnych zgrzytów. Regulowałem sprzęgło już kilka razy , dwa lata temu wymieniałem tarcze. Co może być przyczyną?
    • Przez Cytus
      Pytanie mam nastepujace czy ktos zalozyl sprezarke do mf 135? Jak tak to prosil bym o zdjecie 
    • Przez koyack
      Witam. Przeglądając forum natrafiłem na bardzo wiele opinie na temat firmy agroelektronix ale niestety nigdzie nie ma kontaktu do niej. Może któryś z forumowiczów miał by namiary na ta firme? Był bym bardzi wdzięczny. Bądź na innego dobrego elektronika. Gdyż mam problem prawdopodobnie z modułem Ale potrzebuje porozmawiać z kimś mądrzejszym.  Będę wdzięczny za każdą pomoc. 
    • Przez jack1234567891
      Witam, mam problem z ciągnikiem MF3340s. rano po odpaleniu nie ma wspomagania kierownicy dopiero jak odpalę jeszcze raz i trochę przegazuję to zaczyna powoli się pojawiać. Czy wiecie może jaka jest przyczyna?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.