Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co sądzicie o ciągniku Valtra A104 ma skrzynie mechaniczną bez pół biegów i to chyba nie jest zaletą a jak nacisk na osie czy da nią siać agregatem mandam 2,5m talerzowym z wałem daszkowym z hydropakiem i lekki siewnikiem hassia. A morze proponujecie coś innego oferta była na ciągnik 96 km 210 tyś netto trochę mogę dołożyć ze swoich.

Opublikowano

och*jal diler. 

Wzorowo wyposażona A104 z przednim TUZ opony 480R34, klima, 3 pary hydrauliki rewers elektrohydrauliczny, kierownica  fotel skórzane Valtra Unlimited dostałem ofertę na 198 tyś netto. We wrześniu tego roku. Cena do negocjacji.

Opublikowano

ale to jest cena na ofercie złożona do agencji to znaczy tyle mam zamiar wydać na ciągnik i zastanawiam się co można kupić za tą cenę. Mam dwa typy Valtra A104, MF 5709s a morze coś z CNH. Jestem na 230 miejscu na modernizacji w świętokrzyskim nie wiem czy agencja się wyrobi w tym roku a za rok pewnie znowu podwyżki.

Opublikowano

Przecież to jeden pies 😛

ok 220 tyś, w sierpniu przynajmniej tak mi policzyl.

miękka oś, fotel pneum, wzmocniony podnośnik, lepsza pompa - chyba 114 litrów, opony 520R38 tył, nie pamiętam czy miał TUZ przedni ale na pewno zawory pod ładowacz czołowy - oryginalny ok 35-40 tyś bez osprzętu 

Czy wie ktoś od ilu zaczyna się JD 6120R z miękka osią, fotel pneumatyczny, pompa 114 litrów, opony 600R38?

Opublikowano

Jaki sprzęt silnika? 

Turbo i chłodnice takie same. Mówię oczywiście o modelach R4 6110,6120,6130,6135 R i M. Rama przedni most to samo. Różnią się tylnym mostem ale podnośnik ten sam. 

Kabina tak. Niebo a ziemia. Chociaż mi osobiście nie za bardzo podoba się kabina eRki. 

W eMce chciałbym, żeby kabina był a 5 słupkowa i taka zeby pasarer tez miał miejsce.  prawe drzwi jedną wielką szyba, nawet bez drzwi może być. Z lewej drzwi takie mniejsze jak są teraz. W NH T6 lewe drzwi jak się otwiera to jakbyś bramę od stodoły otwierał. 

Opublikowano (edytowane)

Panowie Deutz Fahr 5080D ecoline, agromarket jaryszki - opony standardowe tył 420R30

- wyposażenie dodatkowe: haki, klima, instalacja pneumatyczna do przyczep, biegi podstawowe (10P+10T) bez obciążenia 128,5 tys netto/158 tys brutto - stał na placu

- wyposażenie dodatkowe: haki, instalacja pneumatyczna do przyczep, biegi rozszerzone (30P+15T) bez obciążenia tak samo 128,5 tys netto/158 tys brutto

Wydaje mi się drogo. Ma ktoś porównanie od swojego dealera?

Edytowane przez romeo500
Opublikowano
Dnia 22.11.2018 o 20:38, sumek666 napisał:

Przecież to jeden pies 😛

ok 220 tyś, w sierpniu przynajmniej tak mi policzyl.

miękka oś, fotel pneum, wzmocniony podnośnik, lepsza pompa - chyba 114 litrów, opony 520R38 tył, nie pamiętam czy miał TUZ przedni ale na pewno zawory pod ładowacz czołowy - oryginalny ok 35-40 tyś bez osprzętu 

Czy wie ktoś od ilu zaczyna się JD 6120R z miękka osią, fotel pneumatyczny, pompa 114 litrów, opony 600R38?

John Deere 6130R AutoQuadECO 24/24,TLS,opony 480-600 Michelin,felga spawana,amortyzacja kabiny,iTEC,AutoTrac Ready,układ pneumatyczny,stabilizator automatyczny,3 pary hydrauliki,pompa 114l,ładowacz 623R - 376tys. netto cena do negocjacji
dołożą jeszcze przedni TUZ w cenie ciagnika
6130R jest w promocji wiec cena taka sama co 6120R

Opublikowano

cenowo Proxima jest 5 tyś droższa ale  mam serwis 10 km ode mnie a new Hollanda 25 km . Posiadam już główny ciągnik , teraz chodzi mi głównie o ciągnik który bedzie pracował w opryskiwaczu , rozsiewaczu i turze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v