Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie , ile płaciliście za testowanie ciągników marki John Deere , Valtra oraz Deutz Fahr .

Moc 150-170km .

Wiem że to kwestia dogadania ale chciałbym się zorientować i wiedzieć co nie co :)

Opublikowano

A ktoś orientuje się w cenie john deera 5r  w nowej odsłonie.na full wypasie i z turem.na youtube jest filmik redakcji RPT odnośnie tego modelu i ktoś skomentował że taki wypasiony to okolice 280 tys.netto

John Deere 5125R Full opcja z przekładnią CommandQuad Maual, bez przedniego WOM ok 300 tys. netto

Opublikowano

Witam serdecznie. Stoję przed wyborem nowego ciągnika. Nie ukrywam, że cena gra prawie najważniejszą rolę, dlatego czy ktoś mógłby powiedzieć jak kształtują się ceny następujących ciągników:

- Case IH Luxxum 110 (amortyzacja kabiny, osi przedniej, pompa 100l/min)

- New Holland T5 110 (amortyzacja kabiny, osi przedniej, pompa 80l/min, przekładnia 16x16)

Swoją drogą jaki ciągnik byście osobiście polecili, co w nich zasługuje na uznanie, a co na krytykę? 

Opublikowano (edytowane)

W miejsce tych ciągników (NH i Case) osobiście doradziłbym Tobie JD 5100R lub 5115R. Wyposażenie przekładnia ComandQuad Manual 16/16, podłokietnik CommandARM 3 pary zaworów SCV z tyłu, udźwig podnośnika 5.3t, przedni tuz oświetlenie led, koła 480, przód 540 tył (R38) przednia oś oraz kabina amortyzowana, pompa 117l.

Cena większego ok 260 netto, mniejszy 20-30 tys tańszy.

Prezentacja modelu 5125R

Edytowane przez Adrian_URSUS_1999
Opublikowano

Witam serdecznie. Stoję przed wyborem nowego ciągnika. Nie ukrywam, że cena gra prawie najważniejszą rolę, dlatego czy ktoś mógłby powiedzieć jak kształtują się ceny następujących ciągników:

- Case IH Luxxum 110 (amortyzacja kabiny, osi przedniej, pompa 100l/min)

- New Holland T5 110 (amortyzacja kabiny, osi przedniej, pompa 80l/min, przekładnia 16x16)

Swoją drogą jaki ciągnik byście osobiście polecili, co w nich zasługuje na uznanie, a co na krytykę? 

napewno NH będzie tańszy. Luxxum ma inną przekładnię, oddzielny olej hydrauliki zewnętrznej, podłokietnik multi. cena za niego to okolo 220 netto może nawet mniej

Opublikowano

260-300 netto za taka zapalniczkę jak jd 5r to jest jakieś nieporozumienie, sorry, ale takie jest moje zdanie.

od 200 do 300. tyle wyposażenia się dobiera. ale owszem, wszystkie ciągniki są o wiele za drogie

Opublikowano (edytowane)

Mam wycenioną 5090R za 205 tys netto bez amortyzacji przedniej osi co wy na taką cenę może być? 

wydaje się ze troche za mało danych ,oprócz amortyzacji przedniej osi jest wiele czynnikow wpływających na cenę  napisz co jeszcze w wyposażeniu

Edytowane przez kewin123
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v