Przyczepy rolnicze - wysokość platformy od podłoża
Przez
Wojtek026, w Pojazdy transportowe
-
Podobna zawartość
-
Przez szoki99
Cześć,
Posiadam wóz do ciągnika i z racji jego stanu nastał czas na remont i mam kilka pytań:
1. Felga 16 na której była opona 6.50 r16c (prawdopodobnie z Żuka) jak zamienić na felgę samochodową. Oponę z Żuka już trudno kupić więc pomyślałem o oponach z busa. Wóz jest wykorzystywany do przewozu, drewna itp (jak to na wsi).
2, Wóz jest drewniany i chce go przerobić na metalowy. Może posiada ktoś projekt takiego wozu. Zdjęcia dodam w piątek.
-
Przez Arturo1610
Witam. szukam przyczepy wywrotki, taka do wozenia obornika zboża cos zeby bylo stabilne głównie przy wożeniu obornika jak jest mokro. Głównie ogladam na olx hl bss i brandys szukam czegos co bedzie mialo minimum 5m dlugosci i 2,3-2,4 szerokosci zeby w zniwa wozić też baloty. I teraz moje pytanie. Czy ktoś by mi mogł podać jakie wymiary ma hl 8011? i jak to jest z tymi czeszkami, ilu sa tonwe? i od jakiego to modelu zależy ? moze ktoś sie orientuje jakie sa rodzaje tych przyczep. bo widze 7,8 i 9 i 10 a nawet 12 ? modeli tez jest mnóstwo bo i p93s i agro i jeszcze inne i sam juz nie wiem czego szukac zeby spełniała moje warunki ;/ podpowie ktoś jak to jest z tymi czeszkami głownie ? danych technicznych tez nie mozna nigdzie znależć. prosze o pomoc.
ps. jakby ktos mial w rozsadnej cenie to kupie tez dokumenty do hl 6011 sztywnej
-
Przez UrsusC330mm
Witam, mam pytanie odnośnie przyczepy leśnej Farma T6 c 3.8 d. Jaka przychodzi oryginalnie do tego wózka pompa hydrauliczna do multiplikatora - chodzi konkretnie o ilość litrów na minute. Jest jeszcze drugi problem, a mianowicie chodzi o to że gdy nie było zimy wózek pracował wzorowo do końca, a kilka dni temu spadł śnieg i kilka stopni na minusie, podłączając go do ciągnika i włączeniu napędu WOM cisza, nie działa żadna sekcja, tak jakby nie było ciśnienia wcale. Czy mogło rozwalić pompe na mrozie? Jaka ewentualna inna sugestia co mogło się stać?
-
Przez Kapturr
Zwracam się z pytaniem odnośnie zakupu nowej przyczepy z hamulcami hydraulicznymi, dokładnie z firmy Marpol Marcin Kubik, model PMTB10. Producent twierdzi że można taką przyczepę bezproblemowo zarejestrować, natomiast spotkałem się z kilkoma postami w necie że taka przyczepa nie może zostać zarejestrowana. Czy ktoś może wie gdzie znaleźć jednoznaczną odpowiedź na ten problem, ponieważ nic takiego nie mogę znaleźć.
-