-
Podobna zawartość
-
Przez szczewko
chciałbym aby wypowiedziały sie osoby które użytkują kombajny tej serii lub cos słyszeli na ich temat.chodzi mi o wydajność,awaryjnosc itp.
-
Przez bizonlukaszZ056
witam. mam problem z nh tx32 mianowicie podczas wjazdu w pole po wykoszeniu ok 20 metrów zaświecił się brak ładowania, brak prądu na desce rozdzielczej. Po zgaszeniu kombajnu i próbie ponownego uruchomienia brak reakcji na przekręcanie kluczyka. Przekręcając kilkakrotnie kluczykiem prawo-lewo w końcu powiedzmy "zaskoczyło" i jest reakcja na desce więc kombajn odpaliłem uruchomiłem osprzęt o dzida w zboże. po 10 metrach bang, znowu to samo. ktoś może pomoże? dodam że alternator nowy i daje prąd.
-
Przez peewee1984
Witam. Zakupiłem w tym sezonie kombajn nh tx34 i planuje przezbroić go do kukurydzy. Z racji tego że górny kosz sitowy jest w kiepskim stanie i był już spawany chciałbym go wymienić żeby uniknąć awarii w trakcie pracy. Tutaj pojawia się pytanie czy szukać używki, czy możecie polecić jakąś firmę która specjalizuje się w dorabianiu takich elementów . W necie trafiłem na firmę Osko-Plast, jakieś opinie o ich produktach?
Podczas koszenia zbóż zauważyłem że na tej blasze pod bębnem młócącym zbiera się sporo kurzu/śmieci, szczególnie po lewej stronie. Czym to może być spowodowane? Na zdjęciu słabo widać, ale jest tego sporo, urobek pochodzi z 6 hektarów pszenicy i pszenżyta. To moja pierwsza przygoda z kombajnem więc proszę o wyrozumiałość
Pozdrawiam
-
Przez Morela15
Witam
Posiadam new holland t5.110, i wyświetla mi się błąd, taka chmurka u obok termometr, czy ktoś wie co to oznacza
-
Przez KaRoLuS
Cześć
Mam pytanie do użytkowników 5.70 lub czegoś z podobnym systemem sit i czujników ziarna.
1. Jak macie ustawione sito wstępne względem Górnego/dolnego???
2. Z jaka czułością czujników strat ziarna pracujecie i jakie dopuszczalne straty na wyswietlaczu akceptujecie przy zadanej przez was czułości?
3. Jakie wydajności osiągacie? przy hederze 3.9 w pszenicy koło 5,5 tony poruszam sie około 3,8- 4 km/h i przy czułości 60% pokazuje spore straty stad pytania wyżej bo może mam jakieś błędy w ustawieniach lub po prostu zbyt wysoka czułość ustawiona i łapie jakieś śmieci, z tego co czytałem kombajn 10ton w godzinę powinien bez przeszkód zebrać
-