Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

1 - Szybkozłącza hydrauliki, 2 - podnośnik (podnoszenie, opuszczanie), 3 - podnośnik (regulacja głębokości pracy), 4 - szybkość podnoszenia podnośnika, 5 - włączanie WOM, 6 - zaczep hitch

Opublikowano

wiem ze zadaje duzo pytan ale mam ciagnik od niedawna i probuje go poznac.tym razem chodzi o takie cuś znajdujace sie zaraz za fotelem z prawej strony(jak sie na nim siedzi) z gory dzieki ;)

post-33168-0-34910700-1298991266_thumb.jpg

Opublikowano

witam

mam case 4240 i chcę do niego założyć tura i mam pytanie gdzie najlepiej podłączyć rozdzielacz od tura nie chciał bym podłączać z tyłu pod eurozłącza

Opublikowano

Kabina to zależy jak patrzysz bo oby 2 mają ogrzewanie ta wyższa ma klimę zależy od roku produkcji a tamta jest mniejsza i duży minus szyby jako drzwi 3 mi już poszły to razem 4,5 tyś 1,5 tyś kosztuje jedna Bierz tą wyższą i patrz żeby wszystko działo bo te czujniki i wsyzstko to jest roboty z tym .

Z tym turem to case są przystosowane na niego ni wiem jak u mnie to jest. Ja bym jechał do kogoś kto ma takiego case albo jechał do tych co zakładają

Opublikowano

Zakładałem tura do 4240 więc pisz to wytłumaczę ci gdzie się podpina rozdzielacz, nie pod euro ten model ma to dobrze rozwiązane tylko są gwinty calowe i węże trzeba zakuwać na końcówkach lub takie dokupić. A wpinasz się pod siedzeniem zdejmujesz je, osłonę i dalej wytłumaczę ale napisz mi jaki masz rozdzielacz.

Opublikowano

fajnie ze może mi ktoś pomóc

tura mają mi przywieść po niedzieli ale już teraz zastanawiam się jak to podłączyć. rozdzielacz będzie sterowany joystikiem. możesz mi powiedzieć gdzie podpiąć tam pod siedzieniem zasilanie do roździelacza a gdzie powrut

Opublikowano

Powiedz jakiego tura kupujesz? Oryginalnego do tego modelu? Wyjmujesz siedzenie nie wiem jaką masz kabine ale ja opisuję to dla kabiny xl pod siedzeniem zdejmujesz ta osłonę z wyciszeniem pod nią masz sporo przewodów ale jest taka rurka i w niej wspawane z boku wyjście połączone zagiętą rurką taką ok 30 cm zagięta w 90 stopni i tą rurkę wykręcasz i w te miejsca wpinasz węże rurkę odkładasz na regał choć przypuszczam że zrobisz tak jak ja że odcinałem końcówki i wspawywałem zakończenia pod nasze węże bo ta wyjścia jakie masz w ciągniku są na stożku ale odwrotnym nie wiem jak dokładnie się to nazywa na rurce masz stożek a w wężu musisz mieć głowę do osadzenia. I do rozdzielacza podłącz grubszymi wężami tam chyba u mnie na 30 klucz są. Też mam dżojstik a pewnie będziesz chciał wiedzieć gdzie go zamocowałem i jak lub sam wymyślisz.

Opublikowano

dzięki za pomoc teraz już miej więcej wiem jak to podłączyć. tura kupuje marki veto był on założony na takim samym case jak mój więc wszystko będzie pasować. ja myślałem żeby przykręcić dżojstik koło kierownicy po prawej stronie tam są dwie śruby ósemki a ty gdzie go zamocowałeś?

Opublikowano

Da radę lekko 4 skibowca i jechana. Teraz jak będziesz go kupował patrz czy napęd się rozłancza i załancza czy blokada mostu działa czy wszystkie wajchy działają czy dobrze pali czy z mostu nic nie cieknie z wspomagania . I co ważne żadnych wycieków. I jeszcze jedno pytanie czy go styłu nic nie dogoniło bo widać że tył ma inny niż pozostałe to tam te blotniki czerwone są płaskie a zobacz orginalnne maja wytłoczenie na lampy.

Opublikowano

Witam potrzebuję pomocy mam ciągnik Case 4240 od niedawna zginęło mi wspomaganie podnośnik i półbiegi działają czy może być przyczyną złe działanie orbitrola? gdzie szukać przyczyny awarii? Proszę o pomoc. rafal.klimiuk@wp.pl

Opublikowano (edytowane)

Stan oleju w porządku na wolnych i dużych obrotach nie działa wspomaganie, proszę o porady.

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowane przez krolikNH
Opublikowano (edytowane)

mam problem kupiłem case 4240 al pro 4 miesiące temu i nie mogę wyłączyć przedniego napędu wiecie co to może być i jeszcze jedno on ma 95 koni jakie pługi byście do niego kupili

Edytowane przez lukaczmarek
Błędy
Opublikowano (edytowane)

wcześniej działał jechałem w zimie tak w połowie lutego i nagle sie załączył i dział do dziś a dokładnie to gdzie jest elektrozawór od napędu żeby sprawdzić czy prąd dochodzi?? a ty morze też masz case 4240 bo jak tak to ile on pali bo jestem ciekaw

Edytowane przez lukaczmarek
Błędy