mikad Opublikowano 7 Października 2018 Opublikowano 7 Października 2018 51 minut temu, jarecki napisał: a moze hurtownicy nie mogą robic wałkow ityle .29 dolarow na baryłce to dla paliwa 20gr drozej koszty są stałe przerobu , wypłat , transprtu podatku , zmiena to cena baryłki ropy .wenezuela miała paliwa bez podatku https://pl.globalpetrolprices.com/Venezuela/gasoline_prices/ zobaczcie gdzie najtaniej fajny link czyli w wenezueli prawie darmo. W Wenezueli 3 grosze za litr średnio licząc na złotówki, potem potężny skok bo w Iranie już 1,06zł oba te państwa właściwie poza ropą i zamordyzmem nie mają nic, nikt też od nich nie kupuje surowca więc dlatego taka niska cena. Na drugim końcu Europa z max wysokimi stawkami bo przecież musi wyżywić stado urzędasów, emigrantów czy też patoli 500+. Z dwojga złego chyba jednak lepiej mieszkać w EU z drogim paliwem niż mieć je prawie za darmo i nie mieć co do gara wrzucić, albo zostać wychłostanym za obrazę religii. 1
Gość Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 16 godzin temu, ahten napisał: Jak barlyka rokpy bedzie kolo 90 dolarow, to zaraz po wyborach cena dojdzie do 6 zl. Nie widzisz ze aktualnie orlen i inne cpn sztucznie utrzymuja cene? Nie przypominam sobie okresu zeby cena na cpn była nizsza niz u hurtownikow a tu na cpn 5.10 a w hurcie 5.20. Ciekawe jak kierowcy by zareagowali jakby ropa skoczyla na 5.50-5.60 przed wyborami?: Przeciez to by byla cena porównywalna jak za tuska gdzie barylka kosztowala 140 dolarow. Po prostu niektóre stacje są uczciwe i dostosowują cenę do tego jak kupią ON a nie jaka jest cena w hurcie U mnie w hurcie było już po 5,10 a na stacji po 5 zł, teraz w hurcie jest już po 5,15 a na stacji z 5 zmieniło się w piątek na 5,15 Poczekaj tydzień, dostawy stare się skończą i na stacjach będzie po 5,5-5,6...
ahten Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 Przed chwilą, PATr napisał: Po prostu niektóre stacje są uczciwe i dostosowują cenę do tego jak kupią ON a nie jaka jest cena w hurcie U mnie w hurcie było już po 5,10 a na stacji po 5 zł, teraz w hurcie jest już po 5,15 a na stacji z 5 zmieniło się w piątek na 5,15 Poczekaj tydzień, dostawy stare się skończą i na stacjach będzie po 5,5-5,6... Moim zdaniem bedzie trzeba poczakac 2 tyg, az wybory sie skoncza. Wtedy dopiero podniosa.
Gość Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 Orlen i lotos to może sobie tak pozwolić, prywatne stacje nie będą nikogo sponsorować jak na bazie cena jest większa
extrabyk Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 Dnia 7.10.2018 o 13:12, witejus napisał: widocznie naruszyłeś czyjeś interesy Tak. Naruszyłem interesy pisu. Rząd obiecał wypłacić "suszowe" i coś tam po kolei wypłacają ale na to trzeba kasy więc najlepiej brać ją od tych, którym się "pomaga" czyli rolników bo to my teraz kupujemy najwięcej paliwa i to my się składamy na tą rządową "pomoc". Do tych co usuwają...jak usuwasz to usuń wszystko bo jeśli dostałem kilka powiadomień o reakcjach kolegów na ten wpis to znaczy,że za późno zostało to usunięte no i nie do końca bo powiadomienia do mnie dotarły. Jak ktoś się taki czuje potrzebny dla rządu to niech idzie w politykę i tam odwala takie numery a tu jest wolny internet i wolne słowo. Nikogo nie obraziłem tylko napisałem co myślę o tym co się dzieje więc nie było podstaw do usuwania mojego tekstu. 6 1
jarecki Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 ludzie ani Polski rząd ani wiele innych niema pieniędzy jak ma to tylko takie co obywatelom odbiorą w podatkach chcesz mieć paliwo rolnicze , 500 plus to ktos musi dać . Są kraje co mają podatki niskie alo to narazie Ukraina , Białorus i co lepiej tam , ja niewiem bo niebyłem , alu tu w Polsce mi jest ok. a mi zawsze paliwo przywozi taniej jak na oficjalnej stronie jest hurtowe .
witejus Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 2 godziny temu, extrabyk napisał: Tak. Naruszyłem interesy pisu. Rząd obiecał wypłacić "suszowe" i coś tam po kolei wypłacają ale na to trzeba kasy więc najlepiej brać ją od tych, którym się "pomaga" czyli rolników bo to my teraz kupujemy najwięcej paliwa i to my się składamy na tą rządową "pomoc". Do tych co usuwają...jak usuwasz to usuń wszystko bo jeśli dostałem kilka powiadomień o reakcjach kolegów na ten wpis to znaczy,że za późno zostało to usunięte no i nie do końca bo powiadomienia do mnie dotarły. Jak ktoś się taki czuje potrzebny dla rządu to niech idzie w politykę i tam odwala takie numery a tu jest wolny internet i wolne słowo. Nikogo nie obraziłem tylko napisałem co myślę o tym co się dzieje więc nie było podstaw do usuwania mojego tekstu. mógłbyś jeszcze raz napisać to co Ci usunięto ? bo nie zdążyłem przeczytać 1
Bartek933 Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 2 godziny temu, extrabyk napisał: Tak. Naruszyłem interesy pisu. Rząd obiecał wypłacić "suszowe" i coś tam po kolei wypłacają ale na to trzeba kasy więc najlepiej brać ją od tych, którym się "pomaga" czyli rolników bo to my teraz kupujemy najwięcej paliwa i to my się składamy na tą rządową "pomoc". Do tych co usuwają...jak usuwasz to usuń wszystko bo jeśli dostałem kilka powiadomień o reakcjach kolegów na ten wpis to znaczy,że za późno zostało to usunięte no i nie do końca bo powiadomienia do mnie dotarły. Jak ktoś się taki czuje potrzebny dla rządu to niech idzie w politykę i tam odwala takie numery a tu jest wolny internet i wolne słowo. Nikogo nie obraziłem tylko napisałem co myślę o tym co się dzieje więc nie było podstaw do usuwania mojego tekstu. W ramach protestu i ja zacytuję, a byk ma całkowitą rację jak PiS daję taka pomoc to już wole bez pomocy 3
daron64 Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 Ale wy głupi jesteście... Idę po marka, on wam wytłumaczy dlaczego rząd pisu jest najlepszy, dlaczego morawiecki jest jeszcze. Lepszy niż najlepsza Szydło i w ogóle, że jeszcze nigdy nie było i nie będzie tak dobrego okresu dla rolnictwa jak teraz (choć to może Staszek pisał, już nie pamietam).. Aha no i ardanowski jest najlepszym ministrem rolnictwa, nawet lepszym od najlepszego jurgiela. 8
ansu Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 Przepraszam ale zwymiotowałem. 2
daron64 Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 Do picia trzeba mieć żołądek. Zdarza się najlepszym, nie przejmuj się.
extrabyk Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 7 godzin temu, witejus napisał: mógłbyś jeszcze raz napisać to co Ci usunięto ? bo nie zdążyłem przeczytać Niestety kopii nie posiadam i mogłem tylko napisać to co miałem na myśli ale nie dokładnie to co było bo najzwyklej nie pamiętam. Może nie powinno ale jednak wciąż mnie dziwi,że w dobie tak szerokiego i szybkiego przepływu informacji przez internet są jeszcze tacy co jak i się coś nie podoba to zaraz robią cenzurę i usuwają lub zabraniają. Tak głośno o ostatnim filmie Smarzowskiego i to dzięki tym imbecylom, którzy wyrazili swoje oburzenie zakazem projekcji. Film bez tego zrobił by karierę podobnie jak poprzednie produkcje tego pana bo robi dobre kino...no ale dzięki "pomocy" idiotów film stał się hitem i przejdzie do historii polskiego kina dzięki tym "zamieszkom". Całkowicie rozumiem,że ten film może kogoś oburzyć czy zniesmaczyć i każdy ma prawo o tym głośno mówić ale żeby w tych czasach wprowadzić zakaz wyświetlania to już trzeba być durniem do potęgi entej nie znającym nie tak odległej przecież historii Polski nie mówiąc już o tym,że zakaz nie ma żadnego sensu bo nawet gdyby objął cały kraj to za parę dni obejrzeli by go wszyscy Polacy w necie i to nawet ci, którzy bez takiej afery nawet by się nim nie zainteresowali...tak więc "Tajemniczy Don Pedro" zanim coś znowu usuniesz zastanów się przynajmniej dwa razy 3
AS2 Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 Olkop Golub-Dobrzyń ON 5,10 zł; Pb 95 5,11 zł. Co niektórzy mogliby darować sobie na tym forum zgrywanie bojowników wyklętych, walczących z pisowsko-kaczystowskim reżimem, bo zaczyna to wyglądać żałośniej niż zachowanie staszka i "brawo dobra zmiana" markafarmera , razem wzięte. 1
extrabyk Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 Ja tylko kolego napisałem na co moim zdaniem idą pieniądze między innymi z podwyżek cen paliwa i to nie ja z nimi walczę tylko ktoś "walczy" z każdą wypowiedzią, która mu nie pasuje. Tego typu zagrywki robiły już wszystkie rządy i dalej będą robić a ja jak każdy inny mam prawo wyrazić o tym zdanie. Ty czy ktokolwiek inny ma prawo napisać,że piszę bez sensu lub olać to co napisałem ale usuwać tego co napisałem nikt nie ma prawa...ciekawe jak byś się poczuł gdybyś jutro zobaczył, że już nie ma tego co przed chwilą napisałeś kolego. 1
Gość Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 W okolicy na stacjach ON przekroczyło 5zł
GRZES1545 Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 8 godzin temu, extrabyk napisał: Niestety kopii nie posiadam i mogłem tylko napisać to co miałem na myśli ale nie dokładnie to co było bo najzwyklej nie pamiętam. Może nie powinno ale jednak wciąż mnie dziwi,że w dobie tak szerokiego i szybkiego przepływu informacji przez internet są jeszcze tacy co jak i się coś nie podoba to zaraz robią cenzurę i usuwają lub zabraniają. Tak głośno o ostatnim filmie Smarzowskiego i to dzięki tym imbecylom, którzy wyrazili swoje oburzenie zakazem projekcji. Film bez tego zrobił by karierę podobnie jak poprzednie produkcje tego pana bo robi dobre kino...no ale dzięki "pomocy" idiotów film stał się hitem i przejdzie do historii polskiego kina dzięki tym "zamieszkom". Całkowicie rozumiem,że ten film może kogoś oburzyć czy zniesmaczyć i każdy ma prawo o tym głośno mówić ale żeby w tych czasach wprowadzić zakaz wyświetlania to już trzeba być durniem do potęgi entej nie znającym nie tak odległej przecież historii Polski nie mówiąc już o tym,że zakaz nie ma żadnego sensu bo nawet gdyby objął cały kraj to za parę dni obejrzeli by go wszyscy Polacy w necie i to nawet ci, którzy bez takiej afery nawet by się nim nie zainteresowali...tak więc "Tajemniczy Don Pedro" zanim coś znowu usuniesz zastanów się przynajmniej dwa razy Tak naprawdę to zakaz ma kilka kin, a ludzie jak zechcą to i tak ten film zobaczą wiec tamte władze sami sobie strzelili w kolano mnie się temat podoba bo każdy kto miał do czynienia z Kościołem to ten film go nie zdziwi. Dodam jeszcze że panowie w czerni powinni płacić za paliwo i za wszystko pełna kwotę a nie odliczają pełny podatek, i tak naprawdę do niczego się nie dokładają w naszym kraju. Daron64. pamiętam jak nie było 500+ i paliwo było po6zł rządziła wiadoma jaka koalicja, mam nadzieję że te ceny nie wrócą.
Bartek933 Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Ja obejrzałem ten film i wg mnie nikogo nie obraża, jeżeli ktoś jest anty to i tak nic tego nie zmieni. A sam film naprawdę super nakręcony 1
withanight Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 5.09 w weekend Orlen effecta.
robercikj100 Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 3 godziny temu, GRZES1545 napisał: Tak naprawdę to zakaz ma kilka kin, a ludzie jak zechcą to i tak ten film zobaczą wiec tamte władze sami sobie strzelili w kolano mnie się temat podoba bo każdy kto miał do czynienia z Kościołem to ten film go nie zdziwi. Dodam jeszcze że panowie w czerni powinni płacić za paliwo i za wszystko pełna kwotę a nie odliczają pełny podatek, i tak naprawdę do niczego się nie dokładają w naszym kraju. Daron64. pamiętam jak nie było 500+ i paliwo było po6zł rządziła wiadoma jaka koalicja, mam nadzieję że te ceny nie wrócą. a ile wtedy kosztowała baryłka a ile kosztuje teraz
Nowy81 Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 (edytowane) Zmieniłem stację na logo Orlen, byłem beczkami 5,19 rabat 10gr. około 300l. Brat robi na baku autem na benzynie (w tej stacji) około 80km więcej niż tam gdzie ja brałem ostatnio. I nie tylko on. Edytowane 9 Października 2018 przez Nowy81
Gość Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Przeżyłem szok z 5,14 na 5,39 Moya
jarecki Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 2 godziny temu, Nowy81 napisał: Zmieniłem stację na logo Orlen, byłem beczkami 5,19 rabat 10gr. około 300l. Brat robi na baku autem na benzynie (w tej stacji) około 80km więcej niż tam gdzie ja brałem ostatnio. I nie tylko on. ja otym pisałem taniej niezawsze jest oczywiste a czesto taniej znaczy drożej wiem z autopsji
sumek666 Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Ja również szok. Rano 5,04 po południu 4,96 zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Gryka – czy warto skosić czy lepiej talerzować?
Gisam - akumulatorowy klucz udarowy 1200Nm i szlifierka kątowa