Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ale co niektorzy sie smieja jak chce sie dobrze. Przyszly tydzien tez w góre. Jak ktos moze niech wstrzyma sie ze sprzedaza do srodowej giełdy i sprzedaje w czwartek.

Pozdrawiam

Opublikowano

bo o to chodzi by naciagnac ludzi a potem BSE wrypac i cene zbic a chlopom dac po d*pie..tak jak teraz ze swinmi zrobili..prosiaka brakuje a cena lekko do gory bo swieta blisko ..tylko co po swietach?????  woły tez już z taniały

Opublikowano

Spróbuję na zbożu, a jak się nie opłaći to kupię loszki i od nowa jak asf da trzymać.

Na samym nie ujedziesz ,chyba że rzepak QQ ,(zależy ile masz ha ),ja przy 20 ha spokojne zycie prowadze ,dodatkowo ślusarstwo i jest ok ,przynajmiej nie dokładam do blondynek ,choc mi ich szkoda ,te puste chlewnie troche przytłaczają 

ostatnie kabany sprzedałeś po 4,10 a u mnie za maciory 4 zł płaca

Opublikowano

Ciekawe jakbyś za zboże paszowe miał płacić po 700 a za tucznika 5,1 netto,fakt przerypane macie z bezsensownymi przepisami i śmieszne podziały na strefy

Opublikowano

koledzy jak wszyscy zrezygnują z hodowli trzody i przerzucą się na bydło opasowe to z 2 lata będzie problem z nadprodukcją mięsa wołowego, już widać w mojej okolicy że jest problem z zakupem młodych cielaków a jak są to ceny dwa razy większe jak rok temu

Opublikowano

Koledzy Food Rawa Mazowiecka w jakich kilogramach skupuje trzode

nie jestem na 100 % pewny ale jak pierwszy raz sprzedawałem do nich to niby żeby poubojowo 70-95 kg
Opublikowano

Nie znalazłem innego tematu, więc zapytam tu. Czy loszka nieznanej rasy, ( hodowla jest mi znana) zapłodniona w wadze około 90,100 kg, jest warta 7zł za kg? plus oczywiście koszty zapłodnienia.

Opublikowano

Policz sobie 100*7+jakieś 60 zapłodnienie masz 760 zł
Za chodowlana dasz 800-850 zależy od rasy itd a przy większych partiach nawet trochę poniżej 800 da się zejść
U nas takie sprzedają po 4.5-5 do zapłodnienia i 5.5 zaplodnione cena za kg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v