wojtii

tabela wysiewu Poznaniak

Polecane posty

tomi382    99

Witam. Chce uruchomić od bardzo dawna nieużywany siewnik s065 Poznaniak 3m . Skrzynia bezstopniowa. Czy jest coś takiego jak tabela wysiewu? Jeżeli jest i ktoś wie jak to się ustawia to proszę o wiadomość email rogolski.tomek@gmail.com

metall666    0

Dzień dobry koledzy

Czy ma ktoś instrukcje do siewnika S056 ale ze skrzynią mechaniczną?

niestety nie mogę znaleźć dla wersji z mechaniczną przekładnią, jedyne co znalazłem to do bezstopniowej. Być może tabele z poprzednich wersji odpowiadają ale nigdzie nawet takiej informacji nie uzyskałem.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Wiadomość z agroFakt.pl

seba76    1

Poszukuję instrukcji obsługi i tabel do siewnika Poznaniak S056, 3m, skrzynka bezstopniowa.

seba76    1

Wielkie dzięki Mikua. Patrząc na tabelę zastanawiam się czy można wysiać np hybrydowe żyta gdzie wysiew jest na poziomie 55 kg/ha

alvaro2    32

czy jest możliwy wysiew gorczycy poznaniakiem 2 rok 82 jesli nie mam kółek do nasion drobnych bo zgodnie z tablicą konieczne sa takie kolka wysiew około 15 kg na ha

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez dariusz86
      Cześć,
      W związku z tym że nie ma jakiegoś zbiorczego tematu na temat siewników amazone a nie chcę się doczepiać komuś do wątku, postanowiłem założyć nowy. W sobotę jadę oglądać (i prawdopodobnie kupię) siewnik amazone D7 special. Siewnik sprzedaje drugi właściciel który ma go od kilkunastu lat, garażowany. Wygląda bardzo ładnie. Natomiast żeby nie kupować oczami, chciałbym się Was poradzić i zasięgnąć opinii na temat tego siewnika. Warto w to pójść? Udany model? Na co warto zwrócić uwagę prócz takich standardowych rzeczy jak luzy na siewkach? I jeszcze jedna rzecz. Ten siewnik nie ma grabek do zagarniania natomiast przy redlicach są takie jakby łapki. Czy one wystarczą do zagarniania czy raczej powinienem dokupić jeszcze grabki? 
    • Przez Szczepek22
      Witam. Może ktoś się wie czy jest możliwość kupna nowych trybów do przekladni siewnika amazone d4 jeśli tak to gdzie? A może pasują od innych modeli potrzebuje zębatki z 21 zębami 
    • Przez grym18
      Witam panowie proszę o pomoc kupiłem siewnik Amazon d8 i nie mogę z nim dojść do porozumienia siałem owies  nie mogę ustawić dawki denka otwierałem na ful skala na 100 a on dalej sieje mi 130 kg max na ha co robić ? 
    • Przez wesley
      czy ktoś z was ma taki siewnik,proszę o opinie na jego temat...
    • Przez AlbertHD42
      Witam, mam problem z wymianą kół wysiewających w siewniku Sulky Master, czy ktoś podsiada taki siewnik i udzieli jakiejś porady ? Odkręciłem chyba wszystkie śruby od skrzyni bezstopniowej i dalej nie chce zejść z tego wałka na którym trzymają się rolki.

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj