Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chce uruchomić od bardzo dawna nieużywany siewnik s065 Poznaniak 3m . Skrzynia bezstopniowa. Czy jest coś takiego jak tabela wysiewu? Jeżeli jest i ktoś wie jak to się ustawia to proszę o wiadomość email rogolski.tomek@gmail.com

Opublikowano

Dzień dobry koledzy

Czy ma ktoś instrukcje do siewnika S056 ale ze skrzynią mechaniczną?

niestety nie mogę znaleźć dla wersji z mechaniczną przekładnią, jedyne co znalazłem to do bezstopniowej. Być może tabele z poprzednich wersji odpowiadają ale nigdzie nawet takiej informacji nie uzyskałem.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Opublikowano

czy jest możliwy wysiew gorczycy poznaniakiem 2 rok 82 jesli nie mam kółek do nasion drobnych bo zgodnie z tablicą konieczne sa takie kolka wysiew około 15 kg na ha

Opublikowano

Kupilem siewnik poznaniak s 043 i nie wiem jak ustawic te zastawki z tabeli na drugie wglebienie od dolu do siewu zyta. Czy to znaczy ze zastawki mają byc otwarte aż na 3/4 szerokosci otworow?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez paktofonikas1987
      Czy w kazdym siewniku mozna ustawic sciezki ?Bo mam jakis stary duzy (5 lub 6m) siewnik z kutna i chcialbym zaczac robic sciezki pod opryskiwacz z belka 12 m.I nie bardzo wiem jak to zrobic. Moglby ktos pomoc?
    • Przez kuba13x
      Witam mam poznaniaka z 2013 roku i znaczniki hydrauliczne mają po jednym przewodzie czyli aby korzystać z nich trzeba wpiąć 2 przewody do ciągnika a w nowych poznaniakach 2 siłowniki zasilane są tylko jednym przewodem wie ktoś może na jakiej zasadzie to działa i gdzie moge kupić tą część która przerzuca te znaczniki z lewego na prawy?

• Przez szybki19
      Witam 
      Ostatnimi czasy rozglądam się z siewnikiem nabudowanym i wpadł mi w oko siewnik Fiona apollo . Siewnik ma takie nie standardowe redlice wysiewajace i nie wiem czy to zdaje egzamin?
      Szukam opinii o tym siewniku posiadaczy lub byłych posiadaczy ? Wart uwagi ? 
      Zdjęcie poglądowe

• Przez Areoplon
      Zawór nie reaguje na wkręcanie lub wykręcanie śruby która reguluje przepływ na zaworze regulacji dmuchawy , wyciągnęliśmy cały zawór ale nie mam schematu działania tego zaworu 

• Przez dawid13
      Czy mógłby mi ktoś pomoc jak wykonać próbę kreconą siewnikiem nina . Rozmiar kola to 6,5/80-15 . 

• Dodaj nową pozycję...
v