-
Podobna zawartość
-
Przez dariusz86
Cześć,
W związku z tym że nie ma jakiegoś zbiorczego tematu na temat siewników amazone a nie chcę się doczepiać komuś do wątku, postanowiłem założyć nowy. W sobotę jadę oglądać (i prawdopodobnie kupię) siewnik amazone D7 special. Siewnik sprzedaje drugi właściciel który ma go od kilkunastu lat, garażowany. Wygląda bardzo ładnie. Natomiast żeby nie kupować oczami, chciałbym się Was poradzić i zasięgnąć opinii na temat tego siewnika. Warto w to pójść? Udany model? Na co warto zwrócić uwagę prócz takich standardowych rzeczy jak luzy na siewkach? I jeszcze jedna rzecz. Ten siewnik nie ma grabek do zagarniania natomiast przy redlicach są takie jakby łapki. Czy one wystarczą do zagarniania czy raczej powinienem dokupić jeszcze grabki?
-
Przez Szczepek22
Witam. Może ktoś się wie czy jest możliwość kupna nowych trybów do przekladni siewnika amazone d4 jeśli tak to gdzie? A może pasują od innych modeli potrzebuje zębatki z 21 zębami
-
Przez grym18
Witam panowie proszę o pomoc kupiłem siewnik Amazon d8 i nie mogę z nim dojść do porozumienia siałem owies nie mogę ustawić dawki denka otwierałem na ful skala na 100 a on dalej sieje mi 130 kg max na ha co robić ?
-
Przez AlbertHD42
Witam, mam problem z wymianą kół wysiewających w siewniku Sulky Master, czy ktoś podsiada taki siewnik i udzieli jakiejś porady ? Odkręciłem chyba wszystkie śruby od skrzyni bezstopniowej i dalej nie chce zejść z tego wałka na którym trzymają się rolki.
-