wojtii

tabela wysiewu Poznaniak

Polecane posty

kamil16251290    379

Posiadam zeskanowaną instrukcję obsługi do siewnika Poznaniak S056, 3m, skrzynka bezstopniowa.

Jak ktoś potrzebuję niech piszę w tym temacie to wyślę.

Moje posty wyrażają moje zdanie i jeśli ktoś się z nimi nie zgadza to jego problem.

paulo    0

Posiadam zeskanowaną instrukcję obsługi do siewnika Poznaniak S056, 3m, skrzynka bezstopniowa.

Jak ktoś potrzebuję niech piszę w tym temacie to wyślę.

Ja potrzebuję , paul-7@o2.pl , z góry dzięki :)

Gość a1fe26c2   
Gość a1fe26c2

Może ktoś litościwy zamieści instrukcję obsługi do poznaniaka S043/3 wyprodukowanego w 1987 roku?

Edytowano przez a1fe26c2

Wiadomość z agroFakt.pl

ja potrzebuję tabele wysiewu do mazura 4m i wytłumaczenie jak ustawić skrzynke przekładniową "olejową" na 230kg pszenicy mam ten siewnik od wczoraj stare opony i rdza ale w cenie złomu użytkowego chyba było warto niestety teraz musze dokupić węże i koła no i trochę mnie zmartwił sprzedający powiedział że skrzynki nie ruszał i ustawiał na zapadkach wysiew ?

a jeśli kotoś cos takiego mógłby podesłać to mail morzeagro@op.pl

ursus80    0

Panowie potrzebuje instrukcji obsługi ustawienia siewnika Poznaniak 2 SO43. Interesuje mnie najbardziej na którym ząbku ( chodzi mi o te ustawieniei co jest z tyłu na środku siewnika, zęby od 1 do 8) powinien byc ustawiony wysiew pszenicy i przenżyta oraz klapki na których otworach powiny się znajdowac. Z góry dzięki wszystkim.

ffox    0

Tabela w każdym przypadku wskazuje na zabek nr 1. Jeśli chodzi o zastawki, to w większości przypadków jest to drugie wgłębienie od dołu. Ale ja, siejąc pszenicę ustawiłem na trzecie wgłębienie od dołu i bieg A3. Próba kręcona wyszła dobrze. Na polu to się też potwierdziło.

Pestka5465    0

Witam. Posiadam siewnik z 2006 roku z Uni Poznaniak ma skrzynie tą olejową i żle sieje za każdym razem wychodzi inaczej niż na próbie. I wpadliśmy na pomysł żeby przełożyć skrzynie ze starego poznaniaka tą z trybami bo ona jeszcze dobrze siała, Co o tym sądzicie ? tylko nie wiem jak bedzie ustawić do rzepaku żeby wysiać 3kg gdzie na tabeli jest 7 kg w tym starym siewniku ? Prosze was o rade.

pupek    1

Witam,

Przeszukałem cały temat ale nie znalazłem tabeli do Poznaniaka 2,5m 25 redlic wąskie koła na docisku sprężynowym.

Za pomoc wielkie dzięki.

jastrzab901    0

panowie mam siewnik poznaniakII s043 i instrukcje do niego ale w niej niema nic o sianiu lubinu a taki mam zamiar.. czy ktos praktykowal taki zabieg i moze podzielic sie wiedza jak ustawic siewnik na ok 150kg/ha????

izydor6280    1086

panowie ktoś podopwie jak ustawić pod grykę ?

Polska B

Kupię zwrotnicę lewą oś okrągłą c330/360

PawelN25    0

witam chciałbym zasiac trawe jednoroczną i owies jako poplon po jeczmieniu ozimym trawy 40 kg i owies 100 kg razem 140 kg i teraz jak ustawić siewnik na owies i kierowac sie ilośćia kg wysiewanych na 1 ha??

Gość a1fe26c2   
Gość a1fe26c2

panowie ktoś podopwie jak ustawić pod grykę ?

Napisz jaki masz siewnik i ile tej gryki chcesz wysiać? Sąsiad siewnikiem 2.7m ze skrzynką bezstopniową siał z ustawieniem 3 około 60 kg/ha przy zbożowym rozstawie redlic.

Edytowano przez a1fe26c2

izydor6280    1086

jeśli wierzyć instrukcji to 5, rocznik 88 

bez problemu idzie na rolkach zbożowych ?

Polska B

henek1k    0

Witam,

Przeszukałem cały temat ale nie znalazłem tabeli do Poznaniaka 2,5m 25 redlic wąskie koła na docisku sprężynowym.

Za pomoc wielkie dzięki.

post-74998-0-81812500-1452708922_thumb.jpg

rolniczka43    0

Drodzy Panowie, linki do instrukcji obsługi siewnika '' POZNANIAK 5 '' nie działają a mnie pili bo robię remont siewnika. Jeśli ktoś byłby tak uprzejmy i podesłał mi link do pobrania lub gotowca do wydruku to będę przeogromnie wdzięczna. katarzynabra@yahoo.pl

Goryl    2

jak ustawić siewnik poznaniak 6 (2,7m) na skrzyni olejowej do siewu owsa?

na której pozycji ustawiacie dźwignię skrzyni przekładniowej?

oraz jak ustawić do siewu jęczmienia?

RolnikSam55    3

Panowie mam siewnik SO56 POZNANIAK 3 z '89r i wysiew nie pokrywa się z tabelą,wysiewa więcej,chcę zrobić próbę kreconą,ile obrotów kołem to 1 ar w tym siewniku?
Koła opony standardowe.

PanJoker    4

Panowie mam siewnik SO56 POZNANIAK 3 z '89r i wysiew nie pokrywa się z tabelą,wysiewa więcej,chcę zrobić próbę kreconą,ile obrotów kołem to 1 ar w tym siewniku?

Koła opony standardowe.

Ja robiłem zawsze na 18 obrotów. Masz do niego może czytelną tabele, bo moja się niestety troszkę wytarła.

Edytowano przez PanJoker

matir    2

Hej. Czy posiada ktoś instrukcję obsługi / tabelę wysiewu do kutnowiaka s068 2,5m?

Rolnik--->z wyboru ;)

Ekonomista----> z wykształcenia :)

Agrofotowicz----> z zamiłownia ;)

damiandg    19

Ja ja mam pytanie czy te zastawki mają być opuszczone od max otwarcia dwa ząbki czy otwarte dwa ząbki od max zamknięcia?

izydor6280    1086

2 ząbek od góry

Polska B

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Konrad_Jestem
      Potrzebuje pomocy, potrzebuje dokładniej opinie użytkowników tych siewników, mogę kupić taki egzemplarz za 3000. Bardzo ładny stan, żadnych luzów, tylko boję się przekładni mechanicznej. Posiada on drobny wysiew?

• Przez Konrad_Jestem
      Posiada ktoś taki siewnik i może podzielić się opinią na jego temat?
    • Przez Sebo_1701
      Witam, remontuje rozsiewacz i chciałbym zlikwidować luz pod prawym talerzem. Pytanie brzmi jak wymienić łożysko pod Piastą, ktoś przerabiał temat. Z góry dziękuję za pomoc 

• Przez center
      Witam Jestem zainsteresowany taimi siewnikami tej marki ale nigdzie się nie spotkałem z opiniami o tych maszynach. Chciał bym aby tutaj użytkownicy tych maszyn opisali jak się nimi pracuje jakie maszyny posiadają ich wady zalety. Dzięki wielkie:D
    • Przez antoniekek
      Dzień dobry, 
      Panowie poradźcie jak ustawić docisk w Saxoni a200, niestety niektóre leje  zostawiaja  mi ziarka na wierzchu. 
      Zrobiłem zagarniacze, dodałem stopki do spulchniaczy śladów, 
      Sprężyna jest prawie maksymalnie rozciągnięta, i teraz pytanie jak ustawić głębokość siewu, czy niżej opuscic  cięgna, co z łącznikiem centralnym- w starym siewniku jak go wykręcałem(wydluzalem) to redlice szły niżej tu przy pływającej belce jedyne co uzyskuje to że jak podnoszę siewnik to zagarniacze że ciągną się po ziemi. 
      PodpowiedCie jak to ustawić. Bo siewnik super dokładnie wysiewa jednak ziarka na wierzchu zostaja (jakieś 20%)

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj