Instrukcja obsługi komputera w prasie John Deere 580-590
Przez
Pablo87, w Prasy rolujące John Deere
-
Podobna zawartość
-
Przez JanuszZpoloneza
Witam, mam problem ze swoją prasą, podczas owijania balota, bez względu czy zrobię to z automatu, czy podam siatkę ręcznie, podczas owijania, komp poda siatkę, zakończy proces owijania, ale jakimś cudem, z lewej strony jeszcze ciągnie się ta siatka, muszę wtedy klikać minusa żeby zatrzymać walce od siatki, albo w gorszym przypadku zatrzymywać wom, bo siatkę tak pociągnie, że nadal trafia do prasy, i muszę ją obcinać nożyczkami i na nowo wkładać pomiędzy walce. Dzieję się tak, praktycznie zawsze, tylko z lewej strony (od strony hamulca) Pasek mam już naciągnięty max, docisk walców miałem ustawiony na 2cm, regulacja noża ustawiona, że dotyka prawie dychd, do samej blachy (na zamknięciu) a nawet gdy był dychd, to problem występował. Nawet, przed samym prasowaniem ładuje akumulator, w ciągniku, żeby było więcej prądu. Podczas końcówki owijania, siatka jakby się luzowala na rolce od siatki i szła dalej, tylko z lewej strony. Z góry dziękuję, za jakieś podpowiedzi i sugestie, może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał. Siatkę, mam jakąś białą, już nie pamiętam nazwy, dziś kupiłem nową rolkę helsnet, ale nie wydaje mi się że to wina siatki. Pozdrawiam Janek.
-
Przez Derekjohn
Witam. Zakupiłem rok temu John deere 590 z rotorem 98 r. Prasa ma problem z formowaniem beli z sianokiszonki jak i ze słomy. Na samym początku pobierania materiału w środku maszyny strasznie coś wali, co chwile trzeba się zatrzymywać żeby wszystko "połknęła" i dopiero po jakimś czasie gdy bela się uformuje można normalnie bez problemu jechać. Czy ktoś coś wie na ten temat ? Co może być przyczyną tego problemu ? Dodam że maszyna działa przy masseyu 3080.
Z góry dzięki za informacje
-
Przez vailus
Witam, mam kilka pytań odnośnie prasy jd 550, a mianowicie : 1. Jak ustawić na tym suwaku wielkość beli na 120-130 cm? 2. Jak ustawić odpowiednią ilość owinięc sznurkiem tak mniej więcej? 3. Jak ustawić odpowiednie zbicie beli, chodzi mi w sianokiszonce żeby było coś trochę bardziej zbite jak po tych naszych sipmach 4. Jakie macie patenty na smarowanie i konserwowanie lanuchow w prasie? Myślę nad tym czy dobrym pomysłem będzie smarowanie łańcuchów smarem grafitowym?
-
Przez tomaszek83
Witam
Seria 5x2 jest sporo droższa od 5x0 warto dokładać? Czym one się różnią?
Co znaczy HI Flow ?
Pozdrawiam
-
Przez farmer_89
Witam mam problem w john derre 550, nie obcina siatki ten hamulec na walku z tylu wogole nie chamuje i noz nie dochodzi, nie obcina siatki a nawet nawija sama, co to moze byc? prosze o pomoc bo robota stoi.
-