Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, Plantor napisał:

Dzwoniłem do firmy. Lada moment będzie płacony grudzień. Małe opóźnienie spowodowane jest okresem swiateczno noworocznym tak mi tłumaczyli. Ja się nie przejmuje. Najważniejsze że kasa będzie a tydzień opóźnienia nie gra roli. Zresztą z Agrotabem jeśli chodzi o pieniądze nigdy nie było problemu. Mam przy okazji pytanie. Słyszeliście że Universal planuje coś podnieść czy to plotka?

Jeśli chcą cokolwiek kupić jeszcze, choć już i tak mało zostało to muszą podnieść. Ja nie słyszałem nic o podwyżce u nich. To prawda Agrotab zawsze płatność była na czas, trzeba poczekać. Poza tym teraz cena 1 klasy mają 29.50, a więc najwyższa na ten moment.

Opublikowano
1 godzinę temu, Plantor napisał:

Słyszeliście że Universal planuje coś podnieść czy to plotka?

No właśnie teraz coś słyszałem. I ponoć nie mała podwyżka. Kur...a ja mam wszystko w pudełkach 🤔

Opublikowano

Universal informuje Plantatorow tytoniu Virginia, o wprowadzeniu dodatkowej premii za dostawy do ULTP. Premia obowiazuje od 18.01.2023 do 17.02.2023. Zachecamy do sprzedazy w ramach atrakcyjnego systemu. W sprawie szczegolow prosimy o kontakt z Agronomem.

Kontaktować się nie kontaktowałem więc jaka podwyżka to nie wiem.

Opublikowano
2 godziny temu, RudyKocur napisał:

Universal informuje Plantatorow tytoniu Virginia, o wprowadzeniu dodatkowej premii za dostawy do ULTP. Premia obowiazuje od 18.01.2023 do 17.02.2023. Zachecamy do sprzedazy w ramach atrakcyjnego systemu. W sprawie szczegolow prosimy o kontakt z Agronomem.

Kontaktować się nie kontaktowałem więc jaka podwyżka to nie wiem.

Jeszcze chwila i zwariuja ludzie od tego dobrobytu..to teraz jeszcze szybki sms z ŁT 

Opublikowano
4 minuty temu, tofik420 napisał:

Hehe... coś czuję że sezon wykupowy zakończymy a jazda nadal będzie jak jedna firma wyrówna wszystko a inna nie....

Nie wiadomo do końca właśnie ci i jak będzie. A to dzisiaj tak jak z tym góralem co poszedł na wesele żonę mu zgwałcili górala pobili i pytają się górala  czy idzie na poprawiny :

-ano waham się...

a dziś sporo osób sprzedało tytoń.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kazio108 napisał:

czy wie ktoś jakie ceny ultp dało?

Klasa

1 . 23   27  29

1A. 21   25  27 

2.19  24      26

3. 16.50    22  24 

4. 11         14   16

5.6           6      8 

Pierwsza kolumna cena standardowa. Druga cena jaka jest w ULTP od 18 stycznia.trzecia kolumna to cena od 18 stycznia plus to ci będzie jeśli zrealizowane będzie minimum 65 % umowy

Szczegóły u agronomow.

Także tak to wygląda. 

Także nic się nie wyglupiajo juz chyba rynek naniósł poprawki na braki towarowe także można powoli ogłaszać koniec karnawału cenowego.ale zawsze mogę się mylić.dzisiaj zdawalismy w ŁT i jest dobrze w miarę ale zawsze mogłoby być lepiej.;p.

Edytowane przez basserman1989p
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, basserman1989p napisał:

Klasa

1 . 23   27  29

1A. 21   25  27 

2.19  24      26

3. 16.50    22  24 

4. 11         14   16

5.6           6      8 

Pierwsza kolumna cena standardowa. Druga cena jaka jest w ULTP od 18 stycznia.trzecia kolumna to cena od 18 stycznia plus to ci będzie jeśli zrealizowane będzie minimum 65 % umowy

Szczegóły u agronomow.

Także tak to wygląda. 

Dla przykładu podam ceny jakie były tam mniej więcej od 13 grudnia.

1 - 27 zl / 29 zł

1A - 25 zł / 27 zl

2  - 23 zł / 25 zl

3 -  20,50 zl / 22.50 zl

4 - 11 zl / 13 zl

5 - 6zl / 8zl

Trzeba się dobrze przyjrzeć aby zobaczyć podwyżkę. Widocznie dobrego jakościowo tytoniu już nie potrzebują. Żeby nie było że narzekam bo mało podnieśli to to są dobre ceny.

Edytowane przez Miran
Opublikowano
4 minuty temu, Miran napisał:

Dla przykładu podam ceny jakie były tam mniej więcej od 13 grudnia.

1 - 27 zl / 29 zł

1A - 25 zł / 27 zl

2  - 23 zł / 25 zl

3 -  20,50 zl / 22.50 zl

4 - 11 zl / 13 zl

5 - 6zl / 8zl

Trzeba się dobrze przyjrzeć aby zobaczyć podwyżkę. Widocznie dobrego jakościowo tytoniu już nie potrzebują.

Ja tam nie wiem co oni potrzebują ale chyba będą mocno nimi ludzie rozczarowani.

Z takich nieoficjalnych informacji łukowa tabako  chyba będzie wyrownywac ceny do poziomu gdy jedynka byla w granicy 25. 50 nie wiem już sam czy chodzi o cały cennik z cenami na ten moment jak ale taka wstępnie informacje dzisiaj dostałem od nich na wykupie.jeśli ktoś jest zainteresowany lepiej niech pyta u źródła.nie chce was w błąd wprowadzać 

Co do ultp jeśli ktoś dobrze policzy to szału tu nie ma.a trzeba jednak tego tytoniu oddać żeby wskoczyć w ceny w ostatniej kolumny. Dla nas byłoby to nieopłacalne 

Opublikowano (edytowane)

Cena za 1 jest bez premii 27 a po przekroczeniu 65% dopiero 29. Nie o takich podwyżkach słyszałem ale poniekąd się potwierdza w pewnym stopniu to co słyszałem, zobaczymy dalej. Ale jak na razie to chyba najsłabsza cena za jedynkę. Zakładając że masz 3t kontraktu i sprzedasz 3t to średnia za jedynkę wyjdzie tylko 27,70 więc lipa. A zakładając jeszcze że po zdaniu 65% tytoń często idzie tam o klasę w dół to i na gorszych klasach szału nie ma.

Miran masz rację...cena nie jest zła w porównaniu do tego co było przy kontraktacji.  20 lat temu za kilo 1 była flaszka i pół kilo kiełbasy a ON było około 6-8litry więc nie ma porównania do dziś ale w porównaniu do cen innych płodów rolnych cena jest akceptowalna.

Edytowane przez tofik420
Opublikowano
52 minuty temu, Henio23 napisał:

Pytałem u nich w sklepie i mówili. 

Ja też się dowiedziałem na wykupie.ale już tak ich niewychwalajmy bo jak się będą ustawiać u nich kolejki chętnych to po padną w narcyzm u będą gorzej kupować :p. JJedni to co jest dobre u nich to cena na jedynkę ,lepszy  tytoń "normalne" kupowanie.ale jak wspomniałem wcześniej zawsze może być lepiej.

Opublikowano

Z opiniami poczekać trzeba chyba jeszcze. Z smsów od Pękali wynika jasno że równają do 25,50 i tak też mówią.... Jednak z smsów innych firm jak i z ich zapowiedzi wynikało jasno że będą równać każdą możliwą podwyżkę a jest jak jest co nie jest powiedziane że tak zostanie.

Opublikowano
1 godzinę temu, tofik420 napisał:

Z opiniami poczekać trzeba chyba jeszcze. Z smsów od Pękali wynika jasno że równają do 25,50 i tak też mówią.... Jednak z smsów innych firm jak i z ich zapowiedzi wynikało jasno że będą równać każdą możliwą podwyżkę a jest jak jest co nie jest powiedziane że tak zostanie.

Z tego co pytam inne firmy np agrotab wyrównają tylko do 23.No mówili inaczej !!!!.

Opublikowano
16 minut temu, Henio23 napisał:

Z tego co pytam inne firmy np agrotab wyrównają tylko do 23.No mówili inaczej !!!!.

No właśnie... mówili.... Pękala też mówi. Różnica taka że chyba Pękala cieszy się większym zaufaniem. Poczekajmy z opiniami do zakończenia sezonu. Coś czuję że jeszcze będą różne niespodzianki.

Opublikowano
35 minut temu, tofik420 napisał:

No właśnie... mówili.... Pękala też mówi. Różnica taka że chyba Pękala cieszy się większym zaufaniem. Poczekajmy z opiniami do zakończenia sezonu. Coś czuję że jeszcze będą różne niespodzianki.

Mówię ci kolego ale dalej nie rozumiesz ze łukowa tabaco mówi ze wyrównają do 25. 50 A Agrotab mówi wyraźnie juz teraz ze tyle nie da tylko do 23 będzie wyrównanie. To nie kwestia zaufania tylko mówię co słyszałem jak pytam .

Opublikowano
21 minut temu, Henio23 napisał:

Mówię ci kolego ale dalej nie rozumiesz ze łukowa tabaco mówi ze wyrównają do 25. 50 A Agrotab mówi wyraźnie juz teraz ze tyle nie da tylko do 23 będzie wyrównanie. To nie kwestia zaufania tylko mówię co słyszałem jak pytam .

Chłopaki mi mówili i uwierz mi że tak było.... mówili wszystko wyrównamy..... Widzisz różnicę?? Jaką?? Mam nadzieję że wszyscy wyrównają 🤭. U Pękali mam zdane najwięcej do wyrównania więc trzymam kciuki abyś miał rację. Ale tego roku póki co to nie wierzę już w żadne obiecanki i sprzedaję...kto da więcej!!’