-
Podobna zawartość
-
Przez danielhaker
W związku z prośbą użytkowników założyłem ten temat. Tu możemy rozmawiać o wszystkim i o niczym, aby nie zaśmiecać tematu "ceny mleka"
-
Przez tomek9514
Witam, czy ktoś na forum podawał gniecione surowe ziarno soi bydłu opasowemu powyżej 6 miesięcy ?
W jakiej ilości i czy widać było jakieś negatywne skutki przy dłuższym zadawaniu
-
Przez petroszz
W tym temacie wpisujcie targowiska gdzie można kupić/sprzedać cielaki/krowy/bydło i podawajcie lokalizacje.
Mnie osobiście interesują targowiska w Hajnówce, Kleszczelach. Kiedy się odbywają?
-
Przez Bobertus
Witam , jestem tutaj nowy i nie potrafie znaleźć na forum podobnego posta. A mianowicie chodzi mi o doradzenie przy rozpoczeciu gospodarstwa rolnego z krowami mlecznymi zaczynając od 10 szt. i moje pytanie ile ha pola najlepiej posiadać by utrzymać przez cały rok krowy, czyli ile najlepiej posiadać łąk by uzyskać sianokiszonke, ile pola uprawnego zboża,kukurydzy przenicy itp. W jakiej proporcji co i jak. Bo temat, to jest temat morze, chodzi orientacyjnie jak najlepiej zacząć, bo nie chce porywać się z motyką na słońce że będę mieć np. 6 ha pola a okaże się że nie wyżywię z tego krów. Więc proszę o mniej więcej doradzenie ile ha i czego najlepiej posadzic i ile łąk wystaczy na zapewnienie krową wyżywienia na cały rok by się nie martwić że czegoś może braknąć, bo lubię mieć sytuację klarowną. Z gory dziekuje za podpowiedzi. Pozdrawiam
-
Przez Viquet
Witam Ostatnio zauważyłam że dla krowy "przeskakuje" staw pęcinowy w przedniej nodze. Wcześniej Krowa trochę słabo chodziła ale miała korektę racic, oglądali ją weterynarze i nikt nie zwrócił na ten staw uwagi. A mi wydaje się że przyczyną jej kulawizny jest właśnie ten staw. Jest możliwe aby uległ jakiejś kontuzji? Co z tym robić, usztywniać? Nie znalazłam w internecie informacji, które by odpowiedziały na moje pytania, w ogóle o stawie pęcinowym mało się pisze
-