Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Henryk85    1

kolego a długo masz ten ciągnik?

U mnie jak tak było identyczne objawy to miałem uszkodzony wałek ataku z tyłu.

Tzn. łożysko się rozleciało co za tym idzie wałek ataku zęby spiłowane.

Teraz jest ok a może faktycznie masz za dużo powietrza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
emilos235    0

Ciągnik mam 2 lata, spróbuję upuścić trochę powietrza z tylnej osi bo z przodu według mnie powietrza jest dosyć ze względu na słaby stan opon jest upuszczone trochę żeby była lepsza przyczepność. Dzięki za radę !! jutro będę talerzował pole po rzepaku więc przetestuję po drodze efekty zamiany ciśnienia mam nadzieje że to rzeczywiście tylko to :).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

malek360    0

Kupiony nowy wraz z cewką i przejściówką : / nie produkują starego typu na 1 pin już . Zawór padnięty . Ma ktoś może schemat do podłączenia przycisku od przednich halogenów ? Ktoś próbował tam wstawić jakiś zamiennik i wiszą same przewody dziś kupiłem nowy i ponoć tam była jakaś kostka .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukbold    399

17 to reflektor, 33 włącznik

post-120-0-88699500-1473706327_thumb.png

Edytowano przez lukbold

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
malek360    0

Zarzucam wam prace wałka dziwnie coś stuka slychac to wyraznie odkrecilismy dekiel wyciagnelismy walek aby sprawdzic czy na łożysku nie ma luzow. Macie jakis schemat od tego walka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bartek66    0

malek360 ja posiadam MF 3085 a mój kolega ma 3080. U mnie jak i u niego wałek pracuje jak na filmie czyli z charakterystycznym stukaniem i rozmawiałem z mechanikiem który robi przy takich maszynach to powiedział że wałek właśnie w nich tak chodzi ;) jeżeli jestem w błędzie to mnie poprawcie ;)

Edytowano przez Bartek66

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zolwik1990    1

Witam mam problem z odkręceniem rozrusznika od mf 3085, chodzi o tą nakrętkę u góry od strony silnika, nie ma tam podejścia pod klucz. Czy ktoś może odkręcał i mi coś doradzi jak sobie poradzić z tym problemem? Będę bardzo wdzięczny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zolwik1990    1

Niestety nie dało rady odkręcić tego przy pomocy zwykłych kluczy dopiero gdy kupiłem wąski, półokrągły klucz jakoś dałem radę =D 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sznajdik    131

To  chyba jedna z części którą trzeba wymienić jak padnie niestety

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
duszekl    0

Witam mam pytanie odnośnie ehr mf 3065 mianowicie nie dział podnosnik  sterowanie reczne pod kabina działa kontrolki na panelu sterowania w kabinie nie świecą czyli brak zasilania ??? przyciski na błotnikach tez nie reagują ....... sprawdziłem przewody pod kabina po prawej stronie wszystko niby oki . a zaczeło się od wyrwanych dwóch przewodów pod kabiną przy tym sterowniku recznym to naprawiłem,,,,, bespiecznii w kabinie oki   może coś doradzicie  proszę o troszkę wyrozumiałości jestem tutaj świeży :D 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sznajdik    131

Sprawdź czy ładowanie działa czy przy akumulatorze jest podłączony taki cienki przewód przy klemie ewentualne sprawdź go czy z nim ok i przy filtrze powietrza są 2 bezpieczniki w obudowach też je sprawdź i zdaj relacje będziemy myśleć dalej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
duszekl    0

bezpiecznik przepalony  był pod maską  także dziękować :D  Frycek nie dawno kupiony i jeszcze nie wiem do konca co i jak  :D 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
John23    5

Witam mam problem zapala mi się kontrolka od ciśnienia oleju skrzyni. Jak wyjolem i włożyłem kostkę z modułu było ok na jakiś czas potem znowu to samo wiec znowu tak samo zrobiłem no i jak narazie jest ok czy coś się może dziać z modułem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukbold    399

jakie ciśnienie na lini 17 bar? grzebiesz a może po prostu ciśnienia nie ma

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
waldi76    5

U mnie było tak samo, okazało się że moduł autotronic trzeba było naprawić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
John23    5

Ciśnienie mierzone i jest prawidłowe czujnik tez sprawdzony filtry oleje mieniane wiec bym tez obstawiał moduł.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukbold    399

też tak będzie... te typy tak mają po 25ciu latach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
John23    5

He tylko on raczej był już mieniany bo made in rus czy uk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
duszekl    0

Mam problem ze sprzegłem w mf  30 60 zaczeło sie ślizgać , pytanie z mojej strony czy jest jakos regulacja przócz tej w kabinie przy pedale sprzegła,  odpowieczenie sprzegła by cos pomogło ??? jeśli tak to  jak się je  odpowietrza . Ciągnik pracuje przy turze 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
John23    5

Jak się ślizga to trzeba rozpoławiać i wymienić to tylko moja sugestia a niech się wypowiedzą bardziej doświadczeni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×