-
Podobna zawartość
-
Przez MFTeam
witam mam problem z silnikiem Perkins 4 zrobiłem kapitalny remont nowy wal, tuleje, blok i głowica planowana, korbowody i tłoki, pompa paliwowa i wtryski są świeżo po regeneracji i do kolektora wydechowego dostaje się paliwo i czy na małych czy większych obrotach dymi na szaro/niebiesko. Oleju nic nie bierze a już trochę przepracował. Co to może być za przyczyna?
-
Przez rolnikgospodarny95
Witam ile kosztuje generalny remont silnika w c 330 ? I jaka polecacie pompę hydrauliczna odrazu mówię że pracuje cały czas z turem
-
Przez lukasz51195
Witam, Panowie mam takie pytanko a mianowicie skąd bierze się taki nagar w układzie chłodniczym w ciągniku, dodam że płyn jest .. najtańszy" ale nie wiem czy to przez to,a i dodam jeszcze że to samo mam w obudowie termostatu, czekam na waszą pomoc, pozdrawiam
Tutaj zdjęcia, ale już po wyczyszczeniu.
-
Przez Strachu
Wiecie może jaka może być przyczyna tego zjawiska?? Podejrzewamy uszczelkę chociaż niedawno była wymieniana. Ostatnio wymieniliśmy olej niestety już po kilku mth ponownie stal się szary.
-
Przez bizonbs
Cześć wszystkim.
Wymieniam właśnie tłoki w C330. Po wbiciu sworznia do tłoka aby zamocować go w korbowodzie, tłok pracuje ciasno. Czy tak może zostać?
Pierwszy tłok nowy zabiłem nowy sworzen do korbowodu i pracuje pięknie i luźno, a przy drugim niestety ciężko.
Jakieś porady?
Czy warto wymienić te tulejkę w korbowodzie??
https://allegro.pl/oferta/tulejka-korbowodu-nominal-c-330-50001730-9725245133
Czy potrzebna jest prasa do jej montażu czy w garażu dam radę ja wbić?
-