Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Ferguson


macin84    0

Mam problem z MF 6160. Mianowice od pewnoego czasu pojawiło sie dziwne wycie w skrzyni albo tylnym moście. Wycie znika kiedy wcisnę sprzęgło albo rozłoczę rewers. Czy spotkał sie ktoś taką doelgliwością? Dodam, że biegi działają, EHR działa. Tylko to uciążliwe wycie.

Nawet na postoju kiedy bieg mamy na luzie a rewers jest albo właczony na przód albo tył to wyje, tak jakby sie tam cos kręciło.

Proszę o pomoc.

Edytowano przez macin84

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

kisiel123    1

witam panowie przy moim mf 6140 gdzy zmieniam pół biegi to zapala się tylko kontrolka od A a reszta kontrolek  już nie da się tam wymienić jakieś żarówki czy diody co tam jest ? .pół biegi zmienia normalnie tylko kontrolki sie nie zapalaja.  pozdrawiam 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl


kamillo96    3

wymiena się żarowki a jak nie żarówki to może ci rozłlączyło pod maską kostki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

kisiel123    1

ok dzięki. a powiedzcie mi bo dopiero kupiłem go i czy są kontrolki  które sygnalizują  kiedy są biegi polowe a kiedy szosowe bo mi żadna się nie zapala ? pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

kamillo96    3

jest kątrolka od szosowych (zając) na liczniku w prawym dolnym rogu a polowych nie pokazuje wtedy i to oznacza że są załączone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

kisiel123    1

aaa to chyba jest problem z czujnikiem bo kontrolka zapala się tylko po przekręceniu kluczykiem gasnie  i pózniej już nie sie nie zapala. gdzie ten czujnik sie znajduje wie ktoś ?. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

kamillo96    3

z prawej strony ciągnika tam pod dzwignia zmiany biegów masz dwa kabelki i tam masz czujnik a jak nie czójnik to może ci przyśniedziały kable pod komputerem i nie łączy kostka posprawdzaj wszystkie kostki i wtedy zobaczysz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

kisiel123    1

aaa ok dzieki posprawdzam a dzisiaj się przyjrzałem  to zapala mi sie żółw po przekręceniu silnika a zająca nie ma 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

hemi    16

Po załączeniu stacyjki załączają się na chwile wszystkie kontrolki, nie zależnie czy dana funkcja występuje czy nie, w celu kontroli żarówek i pewnie masz spaloną żaróweczkę. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach



kisiel123    1

czyli 10w40 bo poprzedni właściciel jezdni na turdusie 15w40 i nie wiem jaki zalac teraz czy dalej turdus czy mu zmienić na coś lepszego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach




hemi    16

Najpierw to sobie kup instrukcje obsługi. 10/40 i 15/40 możesz stosować zamiennie. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

kisiel123    1

panowie mam pytanie bo widzę że mi puszcza dość mocno już uszczelniacz na wyjściu wału napędowego ze skrzyni ? i pytanie czy to skomplikowany zabieg czy muszę spuszczać  cały olej ze skrzyni ? pozdrawiam 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


kisiel123    1

witam. mam problem z swoim mf 6140 czasem gaśnie mi na wolnych obrotach. dzisiaj jak orałem to w pracy było wszystko ok .. a na uwrociach jak zeszłem mu z obrotów to czasem zgasnie? wie ktoś co może być za przyczyna ? z góry dzięki za pomoc 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach



kisiel123    1

własnie dzisiaj wymieniłem i dalej to samo ;/  chyba że to jakiś badziew filtrona bo tylko taki w sklepie był


własnie zauważyłem dzisiaj ze pompka paliwowa się poci juz trochę może tu problem ? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

hej mam problem mały z mf 3080 jak włóczę wałek pochodzi chwile i przestaje wszystko chodzi mi oprócz womu dodam do tego ze przedni napęd blokada Mstów i półbiegi chodzą jak zegarek ? co moze być i jak to naprawić ? pomozecie 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

sznajdik    131

W pompce paliwowej jest sitko które się czyści zajrzyj tam czy syfu nie ma u góry śrubkę się odkręca zdejmuje dekielek i wszystko jasne w zależności od rodzaju pompki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez mfmf
      mam problem z kontrolka zapchanego filtra oleju, zapala sie po jakiejs godz pracy w polu, gdy go zgasze odstoji 5-10 minut gasnie ale po chwili znowu sie zapala. Ciagnik po zapaleniu kontrolki nadal jest sprawny i wszystko dziala wporzadku?
       
      olej i filtry sa nowe, olej to fuchs hydramot 10w40
       
       
      co to moze byc? czujnik cos nie bangla?
    • Przez dawid1983
      WITAM MAM PYTANIE CZY DO MF 3070  PRZED POMKA PALIWA MOGE ZAMONTOWAC JAKIS DODATKOWY FILTERK  ZEBU ZBIRAL TEN CALY SYF ZE ZBIORNIKA A NIE POMPKA PALIWA  JAKI TEN FILTERK ZAMONTOWAC PROSZE O PODPOWIEDZ MOZE KTOS MA COS TAKIEGO ZROBIONE JAKIES ZDJECIA
    • Przez dawid199303
      Witam, nie mam lewego kierunkowskazu, najpierw zaczął szybko mrugać to myślałem że któraś żarówka poszła ale po chwili kontrolka od lewego jak go włączyłem zaczęła świecić ciągle i coś wyje, jak wyłączę to przestaje, na awaryjnych mrugają tylko prawe lewych brak ale kontrolki dwie mrugają. żarówki całe bezpieczniki też 
    • Przez Nacki10
      Witam 
       Kilka dni temu zawiesiły mi się szczotki w Alternatorze. Więc kupiłem cały regulator ze szczotkami nowy. Po zamontowaniu niby ładuje ale występują inne problemy. Jeżeli silnik pracuje na obrotach około 800-1000  świeci kontrolka od ładowania, jeżeli dołoże do 1400 kontrolka zgaśnie i jest ok. ale jak przekrocze 1400 obrotów zaczyna migać półbiegi skrzyni AB i CD na przemian. Zaznaczam Ciągnik był myty miesiąc temu i byłem dwa razy używany i było wszystko dobrze a od wtorku jak chciałem przeprowadzić to się wszystko zaczeło 
       
      Z góry Dziękuje 
    • Przez Masterek24
      Witam
      Dzisiaj umyłem przed zimą ciągnik. Po myciu odpaliłem i podczas jazdy nie działa żaden półbieg. Jak zatrzymam ciągnik to każdy półbieg wchodzi i jaki sobie wbije i ruszę to na takim jadę tylko problem że podczas jazdy już zmienić nie mogę nie działają o co chodzi ??
×