michalB

Co oznaczają poszczególne skróty s, sl ,ds w szczególności ten ostatni?

Polecane posty

Gość   
Gość

CS oznacza systrm rotorowy.

SL kombajn ma hydrostat.

S mechaniczną przekładnie.

DS to oznaczenie kombajnu górskiego (sterowanie wysokością i pochyłościa osi.

VX to kabina Vista Cab hydrostat, większy zbiornik i moc silnika, 3D, szare podwozie.

MAXI większy zbiornik i moc silnika hydrostat lub manual, 3D.

CLASSIC klasyczna wersja z podstawowym osprzętem.

Każda maszyna może mieć inne opcje gdyż podczas kupna to klijent wybierał sobie dodatki.

mardens    0

CS oznacza systrm rotorowy.

SL kombajn ma hydrostat.

S mechaniczną przekładnie.

DS to oznaczenie kombajnu górskiego (sterowanie wysokością i pochyłościa osi.

VX to kabina Vista Cab hydrostat, większy zbiornik i moc silnika, 3D, szare podwozie.

MAXI większy zbiornik i moc silnika hydrostat lub manual, 3D.

CLASSIC klasyczna wersja z podstawowym osprzętem.

Każda maszyna może mieć inne opcje gdyż podczas kupna to klijent wybierał sobie dodatki.

SL oznacza nowszą kabine od tych starszych z początku lat 80siątych i opcja bez sprzęgła i nie jest to oznaczenie hydrostatu :lol: S opcja ze sprzęgłem takie oznaczenia są w sieczkarniach te same kabiny montowane ;)

Wiadomość z agroFakt.pl

Agrotron155    62

a ja mam pytanie skąd w dominatorze cebis?? http://otomoto.pl/cl...sl-A128815.html nigdy wcześniej sie z czymś takim nie spotkałem a może modyfikacja jakaś z lexa??

SL oznacza nowszą kabine od tych starszych z początku lat 80siątych i opcja bez sprzęgła i nie jest to oznaczenie hydrostatu laugh.gif S opcja ze sprzęgłem takie oznaczenia są w sieczkarniach te same kabiny montowane wink.gif

dominator z początku lat 80 to nie miały oznaczeń typu s czy sl... widziałeś kiedyś dominatora 86 s lub sl?? a 88 i inne takie oznaczenia mają i w ich przypadku chodzi o skrzynię :)

Edytowano przez Agrotron155

Hiszpi    4

SL oznacza nowszą kabine od tych starszych z początku lat 80siątych i opcja bez sprzęgła i nie jest to oznaczenie hydrostatu laugh.gif S opcja ze sprzęgłem takie oznaczenia są w sieczkarniach te same kabiny montowane wink.gif

Zatem pytam jaki napęd posiada Claas SL skoro to nie hydrostat i nie ma sprzęgła?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Lukas85
      Koledzy wymianiał ktos olej w przekładni schumachera? Ile oleju w nia wchodzi jaki olej zalac i czy jest tam jakas miarka poziomu bo nie moge znalesc? Mam oryginalny olej claasa 80W90 bedzie pasował czy powinien byc GA12?
    • Przez Hubert10624
      Witam, zastanawiam się nad kupnem stołu do rzepaku 3.9m do Dominatora 88s z Wągrowca, użytkuje ktoś stół tej firmy? Jakieś opinie? Dodam jeszcze, że napęd kosy to Schumacher
    • Przez szakul91
      Witam  Już od pewnego czasu borykam się z wyborem cepow do kombajnu claas mercator 50. Może ktoś też dłużej siedzi w tym temacie i może się podzielić swoimi opiniami. Miałem w rękach cepy zamienniki z firmy JAG sprzedawane parami ale nie wywarzane lecz różnica w wadze między cepami jest gdzieś 200-300g , lecz niestety posiadają odkształcenia nie trzymają prostki.  Czy ktoś z forum podzieli się opinią na temat innych producentów?? Temat dość popularny myślę że komuś również pomoże przy doborze cepow do swojego modelu. Dziękuję 
    • Przez szputnik
      Czy mógłby mi któż wytłumaczyć jak wyłączyć sieczkarnie? Pierwszy raz mam claasa i nie wiem jak się za to zabrać. Z góry dziękuję za pomoc 
    • Przez ŻakowskiSławomir
      Witam serdecznie, mam okazję kupić za około 7 tysięcy stary ścinacz zielonek firmy class, nie pamiętam modelu. 
      Wyglądem był jak na swoje lata całkiem całkiem. Co sądzicie o tych ścinaczach? Jakieś opinie? Docelowo miałby kosić 0,5 ha łąki i 4 poplonu. Jednak przy dzisiejszej cenie usług myślę że warto.
      2 sprawa dosyć istotna, czy taka przyczepa dała by radę przerobić liście od buraków leżące na stosach po neptunie czy Stollu? Wiem że dziwna fantazja ale intryguje mnie to pytanie. Pozdrawiam i liczę na opinie.Niżej załączam zdjęcie poglądowe innego modelu.
      image (2).webp
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj