kamil1985

Młody rolnik 2017/2018

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Jan92    2

Tez mialem poprawki odnosnie kodu pocztowego i ubezpieczenia ... a za dwa dni pani dzwonila ze jednak sie pomylila a ja dzien wczesniej wyslalem poprawke czyli nic sie nie zmienilo tylko ze znowu oni maja czas na wyplate ...

oaxis3333    39

Wita mam pytznie które może być też pomocne dla innych czy za premię na młodego można kupic do gospodarstwa np klucze do warsztatu line stalową drabinę kompresor itd ?

Jesli pomogłem , okaż to Dając łapkę w górę  :) to motywuje ...

pozdrawiam !

Wiadomość z agroFakt.pl

PawełWie    11
2 godziny temu, oaxis3333 napisał:

Wita mam pytznie które może być też pomocne dla innych czy za premię na młodego można kupic do gospodarstwa np klucze do warsztatu line stalową drabinę kompresor itd ?

Można... ograniczenia są w głowie ;) 

freetaxi    947

I trzeba pamiętać o definicji środka trwałego jaką ma Agencja.

Wypełniam wnioski w ramach PROW. Doradzam w zakresie pozyskiwania funduszy unijnych. Współpracuję z klientami z całego kraju. 

Tel: 511-293-290

oaxis3333    39
6 godzin temu, freetaxi napisał:

I trzeba pamiętać o definicji środka trwałego jaką ma Agencja.

Tzn? wytłumaczysz?

Jesli pomogłem , okaż to Dając łapkę w górę  :) to motywuje ...

pozdrawiam !

c1224    1
Dnia 9.03.2018 o 19:49, c1224 napisał:

Czy przed zakupem maszyn, trzeba zmieniać biznesplan odnośnie cen czy można zrobić zmianę dopiero po zakupie maszyn i wpisać cenę za którą zakupiło się daną maszynę?

Wie ktos cos na ten temat?

daroo9876    43

Ja mam w akcie darowizny po wymienieniu działek i budynków zdanie "Wraz z inwentarzem żywym i martwym" i to się odnosi zwierząt. A w agenci to musisz te zwierzęta przenieść na swój numer gospodarstwa.

sumek666    5050
2 godziny temu, c1224 napisał:

Wie ktos cos na ten temat?

Zależy od OR. Zadzwoń do osoby prowadzącej wniosek. Jak będziesz miał różnice rzędu  tysiąca złotych to się nic nie stanie. Jak kilkanaście tyś to pisz zmiane. 

LTZ55a    117

Musi być, mi powiedziano, że nie wszyscy z mojego roku badali próchnicę i prawdopodobnie będą musieli robić badanie jeszcze raz.

Sprzedam części silnika MTZ 50/550 oraz katalog części MTZ50/550.

damianzetor9540    2633

Czy po przepisaniu gospodarstwa i opłacanie krusu jest możliwe aby iść legalnie do pracy na umowę i oni wtedy odprowadzaja zus? Na okres letni zawsze chodziłem do pobliskiej firmy i robiłem za operatora kombajnu i ciągnika, gdzie mnie zawsze legalnie rejestrowano i wgl

norbert098    66
U mnie doradca powiedział że nie jest potrzebne to że tato przepisuje mi zwierzęta tylko aby w agencji było przemieszczenie zrobione i krowy były na mnie,że agencja tego nie sprawdza

waldii1    122

Badanie gleby ma być podstawowe jak do programu rolnośrodowiskowego tzn PKMg Ph i bilans azotu. Więcej nie jest wymagane. Bynajmniej tak jest w Lublinie bo składałem wniosek na 2 ratę i nikt nie miał do tego obiekcji. 

daroo9876    43

PLN-y na koncie, wniosek składany pod koniec stycznia, mazowieckie. Teraz aż strach wydawać. 

Jarek2034    2

Mam krótkie pytanie. Chcę zrezygnować z jednej działki zawartej w biznesplanie i wprowadzenie w jej miejsce innej, Czy musze pisać do Dyrektora Agencji prośbe o zmiane czy wystarczy tylko powiadomienie o tym agencji.

freetaxi    947

Powiadamiając Agencję piszesz podanie do Dyrektora OR :)

Wypełniam wnioski w ramach PROW. Doradzam w zakresie pozyskiwania funduszy unijnych. Współpracuję z klientami z całego kraju. 

Tel: 511-293-290

audia424    5
50 minut temu, freetaxi napisał:

Powiadamiając Agencję piszesz podanie do Dyrektora OR :)

Do ksiegi przychodow i rozchodow wpisujemy  podatek rolny ????

Jarek2034    2

To czyli Pismo przewodnie do Dyrektora i strony ze zmianami, czyli strona z dzialkami i pewnie z uprawami bo jakies wielkosci sie zmienia 

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

• Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez ludwik1977
      Chciałbym się dowiedzieć ile kosztuje traktor  Lamborghini w przedziale mocy 110 do 130km i jakie są różnice w cenie między wielkościami i ile kosztuje przedni TUZ i WOM do takiego traktora proszę o możliwie szybką odpowiedź. Pozdrawiam
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj