-
Podobna zawartość
-
Przez T0mi
Cześć, od marca prowadzę ewidencję przychodów i rozchodów. Mam tylko jedno pytanie.
Z racji tego, że jest nowy rok to nie wiem, czy ewidencje prowadzić nadal w jednym ciągu...
czy każdy rok to osobna ewidencja tzn. jak mam pierwszą fakturę ze stycznia to wpisać przy niej liczbę porządkową 1 czy dalej np. 184
Mam nadzieję, że mnie zrozumieliście. Liczę na odpowiedzi
-
Przez Rob355
Witam, jest możliwość nabycia udziału w gruntach rolnych (50% w 10ha - kilka działek). Sprzedający twierdzi, że nie może się dogadać z właścicielem pozostałych 50% stąd sprzedaje jako udziały. Nie ma fizycznie podziału geodezyjnego pomiędzy tych 2 właścicieli. Zakup samych udziałów mnie nie przekonuje pytanie tylko jak wymusić zrobienie podziału aby były granice.
Ktoś się "bawił" już w takie rzeczy czy warto zawracać głowę, nie jest to jakaś okazja , taka średnia oferta.
-
Przez VIz
Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy warto inwestować w ziemię po 30 tys czy szukać dzierżaw po 1000 zł plus dopłaty. Generalnie jak rozwijać gospodarstwo ok 40 ha z lekkim długiem na ziemie. Czy może wpakować kasę w nowe maszyny by żyć wygodniej
-
Przez podjadacz
Zwracam się z uprzejmą prośbą do wszystkich o wsparcie mojego gospodarstwa https://zrzutka.pl/gss85f
polskie gospodarki upadają jak klocki domina jeden za drugim A nie chce by moje upadło ale niestety posiadając kredyty nie jestem już w stanie dokupić żadnych pasz z miesiąca na miesiąc A i nie za nie długo się skończą i nie będę wtedy miał kompletnie nic bo krowy z powietrza mleka nie wyprodukuja i nie będzie dochodu wtedy A nawet nie chce o tym myśleć Bardzo proszę o rozgłos tej zbiórki być może są ludzie którzy chociaż trochę zechcą wesprzeć moje gospodarstwo wiem że teraz każde boryka się z problemami ale każda wpłata choć by mała uzbiera duże żniwo które pomoże -
Przez Netz
Cześć,
Jak wiadomo, pieniądze na rachunku firmowym są własnością osoby prowadzącej działalność (jednoosobowa dg), ale czy trzeba podawać podstawę prawną i ew. jaką w sytuacji gdy wykonuję przelew środków z konta firmowego na konto prywatne (w jednoosobowej działalności gospodarczej) ?
Jaki podać tytuł przelewu ? - chodzi o wypłatę co miesiąc tzw. wynagrodzenia
Jak to zaksięgować, aby US się nie przyczepił, że co miesiąc z konta firmowego znika kwota X zł bez pokrycia w FV ?
-