Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie


rafik256    19
A jakos sprawdzic ten elektrozawor

trzba go rozebrac czyli najpierw odkręcić tą duza nakretke trzymająca elektromagnes a pózniej wykręcic zawór z obudowy skrzyni, po wykreceniu sprawdz czu nic tam nie ma a pózniej możesz załozyc spowrotem elektromagnes i podłaczyc go do akumulatora i sprawdzić jak sie rusza zawór i czy nie zacina.

 

PS. jak bedzisz zdejmował elektromagnes albo obkecał nakrętke to uwałaj zeby nie ruszał nim na boki bo mozesz zgiąć rurke w której porusza się zawór.

 

Jezeli to nie pomoże to sprawdz dobrze czy przewód nie jest przetarty albo końcówka przy autotronic nie jest uszkodzona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl



fulton    4

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie przedniego napędu co może być przyczyna wydobywania sie oleju z jednego z kół??pozdro

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


fulton    4

To muszę wymienić ten simering?? Znajomy tez miał taki problem i mówił ze wystarczy odkręcić śrube zeby odpowietrzyć czy coś w tym stylu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

lukkar37    0

ja mialem podobny problem i musze przyznac twojemu koledze racje. prawdopodobnie zatkal ci sie zaworek odpowietrzajacy (to taka srubka zaraz przy kole z przodu). wykrec ja i przeczysc. jezeli to nic nie da to wtedy bierz sie za symering. wymiana symeringu to troche zabawy a nie koniecznie on musi byc przyczyna. powodzenia!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


lukkar37    0

Nie, ta śruba to wlew oleju do przekładni planetarnej. To taka mała śrubka. Ona NIE jest na elementach obracających się, tylko na tej głównej osi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


lukkar37    0

Jakby to wytłumaczyć. Ona jest gdzieś tam w tym miejscu gdzie koło łączy się z przednia osia, gdzieś w tych okolicach, poszukaj dobrze. Może wyglądać jak kalamitka do smarowania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


pablo21    26

Jesli chodzi Ci o MF serii 30xx bez elektroniki to nie ma trzeba szukac serii 3xx tam nie ma elektroniki.

Ale akurat elektronika w tej serii chyba nie ma złych opinii.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


fulton    4

A wy jezdzicie swoimi MF 3060 z prasami?? Bo ja mam FAMAROA kostke i nie wiem czy opłaca sie takim ciągnikiem z nią jezdzić?? Jak uważacie?? pozdro

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Karol5211    0

no u mnie mf3060 bedzie robił z prasą ale zwijającą sipmą z279/1 jak narazie bo chyba ją zmienimy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Karol5211    0

no wiesz prasa 9 sezonów chodziła no i 14tys bel to juz awarie są ;) a jeszcze niewiem na co zmienimy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

lukkar37    0

witam posiadaczy MF-ów. mam maly problem z wskaznikiem temperatury na krótko wskazówka skacze a jak wstawiłem nowy czujnik to brak reakcji. miałmoze ktos podobny problem? za wszelkie wskazowki dziekuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

staszek    3

witam! mam takie pytanie (skoro to temat o wszystkim co zwiazane z 3060) jaką siła powinno się dokręcić głowice, jak również te śruby na korbowodach i jaki powinien być luz na zaworach silnik ma oznaczenie A4-248. jeśli ktoś by wiedział proszę napisać !!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

rwolski    0

jak rozgrzeje mi sie ciagnik to nie zawsze dziala mi reduktor :P

moim zdaniem jest wadliwy reduktor!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

rafik256    19

Jeżeli nie działa reduktro no to raczej będzie jego wina :P Napisz co święcej o objawach to może coś sie da z tym zrobic w końcu wszystko jest do naprawienia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

zx9r    0

koledzy,mam problem z reduktorem żółw zając,jak przełączam na zająca to zgrzyta skrzynia tak jakby nie miał siły dociągnąc tryba żeby sie zazębily,elektrozawór i elektryka ok,bo podłączałem go na krótko, czysciłem i sprawdzałem pod akumulatorem jak przeżuca i wyglądało ok, dla pewnosci zamieniałem zaworki od przedniego napędu z tym od reduktora na samym dole w tym rzędzie gdzie jest ich 5 i bez zmian,zostało mi ,,tylko"przejrzec siłownik od reduktora i gdzie on sie znajduje?czy trzeba spuszczac olej ?jak przerzucam z zająca na żółwia to jest ok,na żółwiu śmiga jak lala

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

bondek77    1

Może kolega rafik256 zaradził by coś na mój problem. Po wciśnięciu sprzegła w 3070 nie zapalają się kontrolki, a po uruchomieniu nie działa napęd, wom, blokada, reduktor. Bezpieczniki sprawdzone, wszystkie styki również. I już sam nie wiem co to może być. Czasem jest tak, że wszystko działa ok. Ale częściej jest tak jak wyżej opisałem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez mfmf
      mam problem z kontrolka zapchanego filtra oleju, zapala sie po jakiejs godz pracy w polu, gdy go zgasze odstoji 5-10 minut gasnie ale po chwili znowu sie zapala. Ciagnik po zapaleniu kontrolki nadal jest sprawny i wszystko dziala wporzadku?
       
      olej i filtry sa nowe, olej to fuchs hydramot 10w40
       
       
      co to moze byc? czujnik cos nie bangla?
    • Przez dawid1983
      WITAM MAM PYTANIE CZY DO MF 3070  PRZED POMKA PALIWA MOGE ZAMONTOWAC JAKIS DODATKOWY FILTERK  ZEBU ZBIRAL TEN CALY SYF ZE ZBIORNIKA A NIE POMPKA PALIWA  JAKI TEN FILTERK ZAMONTOWAC PROSZE O PODPOWIEDZ MOZE KTOS MA COS TAKIEGO ZROBIONE JAKIES ZDJECIA
    • Przez dawid199303
      Witam, nie mam lewego kierunkowskazu, najpierw zaczął szybko mrugać to myślałem że któraś żarówka poszła ale po chwili kontrolka od lewego jak go włączyłem zaczęła świecić ciągle i coś wyje, jak wyłączę to przestaje, na awaryjnych mrugają tylko prawe lewych brak ale kontrolki dwie mrugają. żarówki całe bezpieczniki też 
    • Przez Nacki10
      Witam 
       Kilka dni temu zawiesiły mi się szczotki w Alternatorze. Więc kupiłem cały regulator ze szczotkami nowy. Po zamontowaniu niby ładuje ale występują inne problemy. Jeżeli silnik pracuje na obrotach około 800-1000  świeci kontrolka od ładowania, jeżeli dołoże do 1400 kontrolka zgaśnie i jest ok. ale jak przekrocze 1400 obrotów zaczyna migać półbiegi skrzyni AB i CD na przemian. Zaznaczam Ciągnik był myty miesiąc temu i byłem dwa razy używany i było wszystko dobrze a od wtorku jak chciałem przeprowadzić to się wszystko zaczeło 
       
      Z góry Dziękuje 
    • Przez Masterek24
      Witam
      Dzisiaj umyłem przed zimą ciągnik. Po myciu odpaliłem i podczas jazdy nie działa żaden półbieg. Jak zatrzymam ciągnik to każdy półbieg wchodzi i jaki sobie wbije i ruszę to na takim jadę tylko problem że podczas jazdy już zmienić nie mogę nie działają o co chodzi ??
×