Zaloguj się, aby obserwować
Obserwujący
0
Nadsatwki do rozrzutnika Warfama N 218-p tandem 6t
Przez
simmass, w Rozrzutniki obornika
-
Podobna zawartość
-
Przez slawekr6
Witam. Stoję przed wyborem rozrzutnika obornika. Rocznie wywoże ok 170- 190 kursów 8 t rozrzutnikiem obornika bydlęcego. Proszę o opinie uzytkowników wyzej wymienionych rozrzutnikow . Pichon jest ocynkowany i szczerze mówiac to ocynk nie przemawia do mnie i na dodatek jest skrecany, jeanil przegladam uzywane ogłoszenia i widze mocno sa skorodowane, euromilk znów daleko do producenta.
Prosze o opinie o porady.
-
Przez TomaszStach
Witam w nowym roku. Od 10 lat mam rozrzutnik tytan 7 plus. Posuw jest tam chyba tak rozwiązany jak w starych dwuosiowych. Od nowości, a w ostatnim sezonie bardzo się nasilił taki problem, że koło zapadkowe się cofa. Jak nakładę pełny mokrego obornika to potrafi na największym posuwie pociągnąć o 5 ząbków a cofnąć się o 4. Taśma napięta, kliny nie mają luzów, choć koło zapadkowe bez problemu można zdjąć ręka. Myślałem nad posuwem hydraulicznym ale pewnie trochę kosztuje. A w starym jednoosiowym miałem takie wolne zapadki, które blokowały ruch do tyłu. Chciałem coś podobnego założyć u siebie. Może ktoś z was już tak robił i dałby podpatrzeć? To chyba bez znaczenia w którym miejscu ta zapadka by blokowała koło. Chciałbym dorobić tą blachę tak, żeby przy przełączeniu posuwu do przodu ta blokująca zapadka sama się podniosła.
-
Przez kondziu123
Witam, czy ktoś z Was modernizował swoje ruski pod względem kół? Myślę nad zmianą na jakieś normalne felgi i przy okazji założenie szerszych opon.
-
Przez ciapekc328
Witam
Czy mial ktoś podobny problem z rozrzutnikiem miesiąc po gwarancji rozsypało sie łozysko i cofnął się wałek. Co byście w tym przypadku zrobiłi?Nowe dziury i dalej jeździć? Firma umywa rece ,wywiezione około 20 rozrzutników
Pozdrawiam i życzę wesołych świąt
-
Przez kaczorek
tak się teoretycznie zastanawiam jaki rozrzutnik byłby lepszy
np. zakładając do ciągnika ok. 80km warfama 6t (tandem) czy tytan8 (jedna oś)
-