Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
wandryskowski

EHR w MF 3095 nie działa ! Co może być ?

Polecane posty

Posiadam MF 3095 rok 1994. Teraz zima odpaliłem klamoai zauważyłem że nie działa panel EHR. Mie podnosi nie opuszcza nie palą się tez diody od sterowania elektrozaworami. Bezpieczniki OK. Czy ktoś już walczył z problemem ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Turbina    9

Mf ma słabo zabezpieczoną elektronikę przed wilgocią i nieraz takie numery odwala.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamil462    0

kumpel mi mówił że jak niejest rozgrzany olej to niepowino się używać EHR bo szybko pada jak dział na zimnym oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Lukasz4255    2

Jak ci się nawet kontrolki nie świecą to pewnie zasilanie albo (broń boże) komputer od EHR padł.Na wszalki wypadek sprawdź czy ci tam któraś wtyczka albo kabel nie zaśniedział lub się nie przerwał pozdro :rolleyes:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafik256    19

EHR ma niejako 2 żródła zasilania 1 stałe to właśnie z niego pochodzi prą do zasilania EHR jednak przechodzi to przez sstycznik który jest uruchamiany napięciem bezpośrednio z alternatora. To właśnie dlatego EHR działa dopoiero po uruchomienniu silnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wojtek918    3

dobrze chlopaki mowia ja w mojim MF 8110 tez tak mam jak jest zima to musi troche pochodzic aby olej sie rozgrzal trwa to okolo 5 minut w wtedy wszystko pracuje okey EHR, polbiegi. trzeba byc troche cierpliwym ;) albo gdzies ci kable zasniedzialy bo u mnie zasniedziala jedna kostka i braklo napedu polbiegow i przelaczania zolw zajac. jedna kostka a tyle zrobila ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piotrek007    0

witam mam mf 8110 i nie dziła mi podnośnik gdzie zanjduje sie ten przekażnik uruchamiany przez alternator ? a dodam ze alternator

mi ładuje i działa i obrotomierz .pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Art    1

Witam. Mam problem z podnośnikiem w 3690, jak jadę na opuszczonym to póżniej nie chce podnieść, muszę zgasić i zapalić ciągnik wtedy podniesie ale po opuszczeniu sytuacja się powtarza. Może ktoś wie co może być.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
longer89    0

W moim MF 3085 też nagle przestał działać EHR (reszta elektroniki działała prawidłowo) przyczyną tego był zaśniedziały i przerwany kabelek (czerwony) w kostce która się znajduje pod kabiną z prawej strony ( tam gdzie są schodki do kabiny) Ogólnie miejsce bardzo słabo zabezpieczone przed brudem i wilgocią.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez Patryk212
      Witam,
      Mam taki problem z fergusonem, gdy się rozgrzeje nie działa wspomaganie, hamulce, podnośnik skaczę, włącz i wyłącz się półbieg. Dodam, że pompa została wymieniona, orbitrol, filtr, olej. I nadal nic. Co to może być?
    • Przez RedPower
      Witam,
      zabrałem się za naprawę skrzyni biegów w mf 3065 ( 32x32) w celu wymiany zużytych synchronizatorów. Rozpołowiłem już traktor i zdjąłem dekiel w komorze w której znajduje się sprzęgło. Co dalej aby dobrać się dalej do skrzyni. Zielony element się cały rusza lecz nie chce wyjść.


    • Przez rademenes
      Czy wie ktoś może jak rozkręcić pompę wtryskową LUCAS. Chodzi o tę część z której wychodzą rurki do wtryskiwaczy. Chce to zrobić ponieważ ciągnik nie chce wejść na duże obroty. Wiem że ma ta pompa małe sitka które się napewno zabrudziły.
    • Przez tom446
      Witam mam problem a mianowicie po wciśnięciu sprzęgła nie zapala się kontrolka od ciśnienia oleju w skrzyni zaświeci się tylko przedni napęd i wszystkie kontrolki od dynashifta  po chwili gaśnie i zaświeci się zająć i polbieg D i strzałki od kierunku jazdy .Co może być przyczyną tego ?Wydaje mi się że jest sprzęgło zapowietrzone czy to morze być przyczyną? 
    • Przez celeron59
      witam mam problem w wyciekiem oleju co moze byc przyczyna i jak zabrac sie do ewentualnej naprawy

×