Zaloguj się, aby obserwować
Obserwujący
0
Rozsiewacz wapna Vicon
Przez
kahaber, w Rozsiewacze nawozu
-
Podobna zawartość
-
Przez roni9411
Panowie mam pewien dylemat, czy opłaca się wziąć komputer do rozsiewacza? Tzn bez gpsu samo dawkowanie. Rozsiewacz to Rauch MDS 18.2 z nadstawami na 1300l. Innego nie biorę pod uwagę. Będzie pracować na 50 ha . Myślałem nad opcją E-click (włączanie-wyłączanie lewej /prawej strony elektrycznie), ale dealer namawia mnie na opcję z komputerem Quatron A.
Obawiam się o trwałość takiego komputera i ogólnie elektroniki oraz to, że rozsiewacz będzie pracował pod 2 ciągnikami tj. C-330 do warzyw oraz nowym 100-konnym. Wiem, że można domówić dodatkowy czujnik prędkości żeby był na drugi ciągnik. Jak by pracowała taka C-330 z takim kompem??
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
-
Przez wjmarcia
Witam.
Planuję zakup nowego, wyłącznie nowego rozsiewacza najprawdopodobniej w kwasówce o pojemności 600 kg z możliwością zwiększenia. Współpracował by z C330 lub ewentualnie C 360.Śledząc forum pozytywne opinie zbiera Langren, Altro,Woprol. Ceny są praktycznie zbliżone. Proszę użytkowników o opinie, wady i zalety, który wybrać.
-
Przez jimmy22
Witam. Panowie mam pytanie, mam na oku amazonke zam 1001 z talerzami 10-16 a ja potrzebuje siac na 21m. Aby zmienic szerokosc wystarczy zmienic tylko lopatki czy faktycznie talerze sie czyms roznia i trzeba wymienic cale talerze?
-
Przez BumBleBeeee
Witam, potrzebuję pomocy z ustawieniem "bębna" do pozycji dźwigni ABC ponieważ zakupiłem rozsiewacz i było to uszkodzone.
-