Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Ferguson

b0gdan    85

Może kabel od czujnika wysokości położenia jest uszkodzony, albo sam czujnik coś szwankuje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Arek    113

Za amortyzację odpowiadają czujniki obciążenia (sworznie), może to w nich jest problem? Nie migają żadne kody błędów?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl



b0gdan    85
Napisano (edytowany)

kontrolka "wykrzyknik" jakoś pewnie miga, to jak miga pokazuje co nie działa :-)

Edytowano przez b0gdan

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

konrad82    46

No właśnie ta kontrolka migała jak opuszczałem podnośnik. Ale nie zapamiętałem szczególnie częstotliwości.....

Na razie jest ok...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Vril    1
Napisano (edytowany)

Panowie mam pytanie do posiadaczy serii 54.. oraz 56..  bo właściwie podstawa kabiny jest taka sama . 

Jak u was sprawuje się klimatyzacja ?  Czy schładza prawidłowo ,czy jest lodówka ,czy schładza średnio czy słabo ? 

Mam model 5609 i u mnie klimatyzacja działa fatalnie a właściwie nie chłodzi wcale .

Niby coś tam chłodnego z tych nawiewów dmucha ale w upalne dni normalnie się pocę w kabinie .

Serwis był dwa razy napełniał klimatyzację na nowo , z początku w miarę chłodziło a po czasie przestawało .

Mam porównianie z moim JD i tam mam niezależnie do warunków na zewnątrz w kabinie przy ustawieniach maksymalnych zamrażarkę a w MF-ie  jest z tym chłodzeniem fatalnie .  

 

Nie mam pomysły gdzie tkwi przyczyna fatalnego działania tej klimatyzacji -czy jest to wada konstrukcyjna  złego dobrania

komponentów czy mam gdzieś coś uszkodzonego i przez to  brak chłodzenia w kabinie .   

 

Edytowano przez Vril

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

b0gdan    85

nawet w największe upały moja klima już w 7 letnim 5435 (nigdy nie dobijana) sprawuje się tak, że używam jej na max 3 biegu dmuchawy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

konrad82    46

Gaz gdzieś ucieka.Są specjalne przyrządy do szukania nieszczelności....

Ja to czasem bym chciał żeby słabiej chłodziła.... Na 1 to już jest lodówka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Vril    1

Dzięki :)  

Być może jest gdzieś nieszczelność ponieważ jak jest gaz nowo naładowany to dzień dwa w miarę chłodzi i niestety na pewno nie na I czy II biegu :(

Po  pau dniach  praktycznie przestaje . 

Będę musiał udać się ciągnikiem do jakiegoś serwisu od klimatyzacji . 

A słyszeliście o tym że jest jakiś czujnik który rególuje moc (temperature) klimatyzacji względem temperatury zewnętrznej to znaczy reguluje temperature w kabinie o parę (naście???) stopni niedopuszczjąc do maksymalnego schłodzenia w środku ???  (informacja od serwisanta) 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Arek    113

To termostat reguluje temperature ale jak ustawisz pokrętło na max chłodzenie to powinno mocno chłodzić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Vril    1

To może termostat jest do bani przez co nie ma pełnego zakresu ustawiania na maksymalne chłodzenie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

konrad82    46

Epizod z moim podnośnikiem sie powtórzył.. Mignięcie kontrolki jest takie - 2 mignięcia przerwa 2-3 sekundy 3 mignięcia przerwa i szybkie migniećia 5-6 razy trudno policzyć

Wie ktoś co to oznacza???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

b0gdan    85
Napisano (edytowany)

 

Przerwa w układzie albo potencjometr rozłączony, albo wiązka przewodów EHR, albo uszkodzenie rezystora R30, czyli ogólnie problem z potencjometrem wysokości.

W moim przypadku działo się tak jak podnośnik za bardzo się opuścił, po tym jak na oko próbowałem go regulować, a wystarczyła kalibracja podnośnika. 

 

Edytowano przez b0gdan

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

karol091193    91

Ma ktoś z was katalog części do 5600 najlepiej w języku polskim. Może być w pdf ale także jako książka. a może wiecie gdzie kupić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

konrad82    46

 

Przerwa w układzie albo potencjometr rozłączony, albo wiązka przewodów EHR, albo uszkodzenie rezystora R30, czyli ogólnie problem z potencjometrem wysokości.
W moim przypadku działo się tak jak podnośnik za bardzo się opuścił, po tym jak na oko próbowałem go regulować, a wystarczyła kalibracja podnośnika. 

 

 

Czyli czujnik wysokości szwankuje??

Wiesz jak się kalibruje podnośnik??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

b0gdan    85
Napisano (edytowany)

Ma ktoś z was katalog części do 5600 najlepiej w języku polskim. Może być w pdf ale także jako książka. a może wiecie gdzie kupić?

idziesz do korbankowa i mówisz, że chcesz katalog... dostaniesz login i hasło i masz katalog do wszystkich wyprodukowanych sprzętów MF

 

Konrad... wieszasz z tyłu 200kg... 

przekręcasz 3 pokrętła max zgodnie ze wskazówkami zegara

pokrętło głębokości ustawiasz pomiędzy 3 a 4

obroty ciągnika na minimalne

przycisk opuszczania w dół

i naciskasz przycisk od amortyzacji szybko 4 razy

pogiba pomiga przez minutę ... jak przestanie kalibracja zrobiona

 

Edytowano przez b0gdan

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


b0gdan    85

ja dla testu zrobiłem wczoraj wieczorem na 650 kg  :-) Tak pi razy oko 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

hubertuss    492

Z tą klimą sprawdź czy masz obieg wewnętrzny ustawiony. Jeśli jest obieg zewnętrzny to tez będzie słabo chłodzić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

koks    23

Podczas pracy w 5425 zniknęło nagle wyświetlanie prędkości i obroty WOM, bezpieczniki całe co mogło walnąć? Podczas włączania wyświetla się tylko kilka kontrolek m. in. od oleju, ostrzegawcza,  kierunki , napęd, blokada mech. roż., a powinny wszystkie. I zauważyłem że przestał bić licznik godzin, może się zacina a może padł? Ale to raczej nie ma nic wspólnego z wyświetlaczem, bo tam linka idzie...

Znów to samo, co się dzieje z tym panelem...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

b0gdan    85

Tam żadne linki do niczego nie idą, wszystko jest na kabelkach. Rozkręć tablicę, psiknij jakimś czymś do styków w dużej wtyczce, może pomoże.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

koks    23

To już o tych linkach to już wtedy się zgadaliśmy, że ich nie ma. Tylko trochę strach coś otwierać, żeby czegoś bardziej nie zepsuć :ph34r: , ale może dam radę ;)

 

http://www.agrofoto.pl/forum/topic/1167-massey-ferguson-54xx/page-53 A te moduły co @Variotechnic o nich pisał, to chodzi o te kostki co są tak jak bezpieczniki tylko po prawej stronie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

b0gdan    85

Ja rozbierałem już kilka raz, bo żaróweczki i obrotomierz wymieniałem (niepotrzebnie) tam nic się nie popsuje, wszystko ładnie się rozbiera, tylko pamiętaj aby śrubki mocujące z wtyczek wykręcić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

koks    23

Jaki to błąd: mruga jedynka: 2 razy powoli, 2 razy powoli i 4 razy szybko itd.?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Radek519
      Cześć. Potrzebuje opinii na temat ciągnika MF 4245  ogólnie interesuje mnie wszystko.
      - awaryjność
      -spalanie, choć wiem ze nie będzie wielkie bo to Perkins  
      -skrzynia biegów 
      Dodam jeszcze ze ciągnik będzie pracował z turem w belownicy na 10ha
    • Przez michalt36
      Nie daje mi oleju na przystawke do przedniego napedu. Elektro zawory zamieniane prad jest a naped sie nie zalacza 
       
    • Przez marian20
      Witam
      Wie ktoś może gdzie znajduje się sprężarka od amortyzacji kabiny w tym modelu? U mnie nie działa pompowanie automatyczne. Mogę tylko napompować przewodem awaryjnym za kabiną ale po kilku godzinach pracy powietrze ucieka.  Czy jest to ta sama sprężarka co pompuje amortyzację przodu?
      Drugie pytanie to czy można pracować z całkowicie spuszczonym powietrzem? Na logikę...niby tak ( przecież ma poduszki) ale wolę zapytać.
       
       
    • Przez radekFT675DT
      Witam.
      Czy do odkręcenia misy olejowej trzeba odjechać silnikiem od sprzęgła?
    • Przez zimrex
      Witam serdecznie moje pytanie dotyczy massey ferguson 6245 będzie pracował na 25ha będzie głównym traktorem 
      Mam poważne zamiary co do tego ciągnika czy warto go kupić za cene 61000 brutto do negocjiaci 
      Jakie mają spalanie jak z awaryjnością 
      Czy da sobie radę z aktywnym agregatem siewnym 3m
      Z GÓRY DZIĘKUJĘ 
×