Skocz do zawartości

Polecane posty

KULAWA_KOZA    88

Podpinał 2 różne pompy i obie taki sam nr odpierdzielają.

Przed remontem chodził idealnie , pompy nie ruszał , zrobił silnik i zaczeły się jaja, noto zawióż pompe do pompiarza i ją zrobił.Potem do innych pompiarzy bo potwierdzili czy pompa jest ok.Na ostatku podmienił pompe i dalej to samo.

 

GoRAL1

 

 

 

 

Napisany Dzisiaj, 20:46

Ściema

 

akurat nie, bo znam gościa i wiem że jaj sobie nie robi.

Edytowano przez KULAWA_KOZA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    582

To zmienia postać rzeczy do takiej że paliwo dostaje ale cylinder nie pali. A to już różnica.

Było by trzeba kompresje zmierzyć, jak wtryskiwacz podaje paliwo po włożeniu do głowicy. Ale do tego trzeba by ją zdjąć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kozulek2    228

Koza nr.2 jak masz pierdzielić i wkurzać człowieka to się nie odzywaj!!!

 

Dzwoniłem do kolegi i sprawa wyglada tak.

jak są podpięte rurki do pompy i wtryski na zewnętrz to paliwo podaje na 4 wtryski a jak wtryski włozy do głowicy to nie podaje na ostatni wtrysk.

RURKI NOWE.

ile razy będziesz jeszcze zmieniał wersję ?

to że nie pali na ten cylinder to pewnie inna przyczyna, proponuje przeregulowac zawory

Edytowano przez kozulek2

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

KULAWA_KOZA    88

Seweryn właśnie jak się włozy wtryskiwacz do głowicy to wtedy nie podaje paliwo na ten ostatni cylinder.Na 3 wtryski podaje paliwo a na 4 już po zamontowaniu nie chce podać.

 

Zadzwoniłem do kolegi i mi wytłumaczył dokładnie jak jest .

Edytowano przez KULAWA_KOZA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

To co mnie tu zawracasz gitarę że pompa nie podaje paliwa. :P .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2701    2

Jak sprawdziliście ze nie wtruskuje paliwa na zamontowanej głowicy i wtryskiwaczu 4 cyl.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kozulek2    228

to nie poważny dzieciak , od razu widac ze nie w temacie albo zmyśla

pewnie mają kamerkę ;):D :D :D

Edytowano przez kozulek2

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

E tam, zawory pewnie tak ustawione że aż otwarte lekko i jak ma palić na ten gar.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    582

Porównaj z innymi czy jest tak samo głęboko jak pozostałe. Chociaż to nie do końca może być odnośnik. Czy zamieniał wtryskiwacze?

A skąd wie że to właśnie ten nie pali? Popuszczał wtryski na zapalonym silniku? Dobrze było by zdjąć kolektor wydechowy czy w ogóle wydobywają się jakieś spaliny. Osobiście nie zdziwił bym się gdyby komora spalania w tłoku była zalana paliwem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Nie będzie zalana, bo już by ciekło tłumikiem dawno.

Edytowano przez MAT912

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KULAWA_KOZA    88

to nie poważny dzieciak , od razu widac ze nie w temacie albo zmyśla

pewnie mają kamerkę ;):D :D :D

Chłopcze mógłbyś być moim synem :rolleyes: tak wiec z tym dzieciakiem uważaj :lol:

 

To co mnie tu zawracasz gitarę że pompa nie podaje paliwa. :P .

Pompa nie podaje po zamontowaniu w głowicę wtrysków.

Wtedy nie podaje na ost wtrysk paliwa.

Bo jak popuścił rurke od wtrysku to nie idzie paliwo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    582

Bo ja wiem. To raczej nie jest reguła. Często się zdarza że przy lejących wtryskach jest trochę paliwa w komorze tłumikiem nie leci a pod tłoki do oleju się dostaje.

Tak czy siak wydaje mi się że paliwo jest tylko się nie zapala tak jak należy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KULAWA_KOZA    88

Porównaj z innymi czy jest tak samo głęboko jak pozostałe. Chociaż to nie do końca może być odnośnik. Czy zamieniał wtryskiwacze?

A skąd wie że to właśnie ten nie pali? Popuszczał wtryski na zapalonym silniku? Dobrze było by zdjąć kolektor wydechowy czy w ogóle wydobywają się jakieś spaliny. Osobiście nie zdziwił bym się gdyby komora spalania w tłoku była zalana paliwem.

Seweryn jak odpalił traktor to mówił że jak zdjął kolektor wydechowy to 3 kanały wydechowe były gorące a jeden zimny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariuszd93    489

Chłopcze mógłbyś być moim synem :rolleyes: tak wiec z tym dzieciakiem uważaj :lol:

 

 

Pompa nie podaje po zamontowaniu w głowicę wtrysków.

Wtedy nie podaje na ost wtrysk paliwa.

Bo jak popuścił rurke od wtrysku to nie idzie paliwo.

 

Musiałbyś mieć ze 60 lat chłopcze , jeśli tyle masz to bądź poważny :P

 

Niech odkręci całkiem tą rurkę , bo to jakieś czary ;) a najlepiej niech pyta ten co to robił a nie pośrednik

Jak już koledzy pisali zawory do wyregulowania , kiedyś u mojego kolegi , nagle przestał chodzić na 4 cylindry , to okazało się że popychacz wyskoczył z klawisza zgiął się i zawór ssący był otwarty cały czas , słychać było zresztą w filtrze powietrza że coś nie tak

Edytowano przez mariuszd93

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KULAWA_KOZA    88

Znam gościa co zawory ustawił bez kręcenia silnikiem

Góral skoro ustawił 3 pozostałe dobrze to chyba 4 tez no nie.......znam go i wiem że trochę ma pojecia o silnikach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    582

No tak al;e też napisał że jak wtrysk obok pompy jest to paliwo nim leci. Jak włoży do głowicy to nie pali a jak odkręci przewód to paliwo nie leci. Ja już z tego nic nie rozumiem.

Tak to wygląda że nawet jak przykręci wtryskiwacz bez rurki to czwarta sekcja przestaje tłoczyć. A to fizycznie niemożliwe. Ja myślę że na dziś trzeba się powstrzymać aż koledzy zaktualizują dane he he.

To że kanał zimny to normalne jak nie pali ale czy spaliny jakieś lecą. bo nawet niespalone paliwo wylatuje z cylindra a to widać i czuć.

Edytowano przez seweryn20

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KULAWA_KOZA    88

Musiałbyś mieć ze 60 lat chłopcze , jeśli tyle masz to bądź poważny :P

 

mam troche mniej i jestem poważny.

 

Pogadam z nim niech sie tu zaloguje to wam powie co i jak.Może on wam to precyzyjniej wytłumaczy , ale mówie tak jak mi napisał na gg.

Edytowano przez KULAWA_KOZA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
GoRAL1    63

To jest nabijanie licznika postów i to z dobrym wynikiem 11 miesięcy i prawie tysiąc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KULAWA_KOZA    88

Góral jak bym chciał nabijać licznik to bym to inaczej robił.......

widze że nie potrzebnie się pytałem......

czasem lepiej jak człowiek milczy niż próbuje komus pomóc.

 

Prośba do Moderatora o usunięcie tych kilkunastu postów.

Sory za zaśmiecanie tematu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)
       
      Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez Jarekborys
      witam wszystkich, mam problem, zależy mi na tym aby ciągnik ursus c 330 współpracował z opryskiwaczem którego belkę polową rozkłada się hydraulicznie. Założyliśmy nową pompę hydrauliczną, nowy rozdzielacz na błotniku na dwa wyjścia ( bo tyle jest potrzebnych do opryskiwacza) no i pojawia się problem, wydatek oleju i jego ciśnienie jest wciąż prawdopodobnie zbyt małe ponieważ kilka razy podniosłem belkę polową, rozłożyłem ją, wykonałem oprysk, ale za którymś razem jak już olej był zbyt ciepły to po prostu nie mogłem już podnieść złożonej belki (bo aby ją rozłożyć najpierw muszę ją unieść kilkanaście centymetrów aby wysunęła się z zabezpieczeń) Stan oleju w skrzyni jest w górnym stanie, filtr jest czyściutki, nie wiem co mam zrobić? Może ktoś ma jakiś pomysł? Jak mogę rozwiązać ten problem? Potrzebuję dwa wyjścia hydrauliczne (wydatek oleju i powrót) Podpowiadano mi już abym założył na wałek pompę od ładowacza czeskiego i wtedy miałbym duży wydatek cieczy ale nie miałbym już możliwości napędzania opryskiwacza od WOM czyli ten pomysł odpada.
    • Przez qaz123
      Witam
      mam c-360 i belarke sipma bez haków mam problem tego typu ze otwiera mi sie klapa podczas pracy.
      Nie wiem czy jest to wina rozdzielacza czy pompy . Może ktoś mi podpowie jak rozwiązac problem ?
      Pozdrawiam
    • Przez zbyszek64
      Siemka! Mam problem, a mianowicie czy pompa wtryskowa w kombajnie fahr m900 jest smarowana olejem, i w którym miejscu znajduje się spust oleju? pzdr.
    • Przez RotarT25A
      Witam Panów użytkowników AgroFoto  
      Mam problem , szukałem informacji na ten temat , i nie znalazłem  tego co bym chciał.
      Więc postanowiłem założyć temat z Hydrauliką w moim T25.
      Przechodząc do sedna, od większośći czasu , kiedy operuję tym ciągnikiem leciało z  siłownika hydraulicznego, poza tym wszystko było okej. Podnosił w miarę , nie opuszczał wszystko ładnie , ale jak wycieki zaczęły stawać się większe , postanowiłem  dać koledze do uszczelnienia .Kupiłem nowe tłoczysko bo stare miało (wżery) lekkie i uszczelnienia do tego siłownika . Złożył bardzo ładnie ,  raczej dobrze złożył. bo nigdzie luzów nie było i chodziło.
      Po założeniu do ciągnika  chciałem sprawdzić na pusto czy da radę podnieść ramiona , jakoś podniósł i robiłem tak z 10-15 razy żeby te uszczelniacze , dobrze się rozprowadziły , zero wycieków z siłownika, poza zaworkiem małym na siłowniku jedna uszczelka ta mniejsza została przerwana , ale nie było jej w komplecie. 
      Podczas podczepienia maszyny i podniesienia jej na minimalnym gazie nie ma mowy , trzeba depnąć żeby ruszyć z ziemi z 5cm nad ziemią i zacina się w połowie często opada na dół a jak ręką pomogłem podnieść to normalnie trzymało jakąś chwilę na górze , robiłem tak z kilka razy i nic . Dodam że wcześniej wszystko było sprawne. Poza tym zaciął się zaworek  z prawej strony pod dekielkiem na 2 śrubki  . Ale tak chodziło wcześniej
      załączam film przepraszam że tak gazuje ale inaczej to za bardzo nie chce iść  https://www.youtube.com/watch?v=oDn6ux6CChQ
×