Jaki polecacie rozsiewacz dwutarczowy na 15-20ha
Przez
pasio, w Rozsiewacze nawozu
-
Podobna zawartość
-
Przez beny88
Witam, niedawno zakupiłem Kvernelanda DS-M, miała być książka ale okazało się że zaginęła ;/, i teraz mam problem bo nie mam pojęcia jak się go ustawia.
Udało mi się dostać strony z tabelą na 15m, i zastanawia mnie co mam zrobić z tymi łopatkami bo jest ich 8 na talerz, dwie krótkie jakby na stałe reszta doczepiane mam też 4 dodatkowe o takiej samej długości, w tabeli jest podane na 15m chyba długość łopatek zapisane tak : 135/185/230 nie ma przy tym żadnego parametru strzelam że mm, tylko teraz pytanie ile tych łopatek ma być 3? 6>? 8?
Reszta w miarę jasna, miernik gramatury, potem skala liczbowa ustala ilość nawozu skala literowa czas i przy danej prędkości wychodzi dawka na ha wdg tabeli.
Kolejna sprawa w rozsiewaczu leżała przystawka do próby kręconej jednak nie za bardzo idzie to założyć czy trzeba ściągnąć łopatki? Czy dali mi nie od tego rozsiewacza bo wydaje się trochę przymała na łopatki
Jest ktoś w posiadaniu jakiejś instrukcji obsługi tego lub podobnego rozsiewacza ds?
Za każdą podpowiedź z góry dziękuję
-
Przez Piotr89_1
Witam wszystkich, mam kłopot, potrzebuję instrukcji obsługi, katalog części rozsiewacza RCW-5 na taśmie.
Wersja elektroniczna bądź papierowa. Mój mail bellerofonxm@wp.pl
Dziękuję za każdą pomoc
-
Przez pala92
Witam
Mam rcw 3 i troche czasochłonne jest rozrzucanie wapna bo blisko rzuca i mało wchodzi. W gospodarstwie wysiewam ok 80-100ton rocznie i jest sporo miejsca na usługę. Chcę coś lepszego i pytanie co? Budzet max 30tys ale najlepiej do 25. Ładownośc 6-10t będzie pracował 110 konny arion.Dużo jest rozsiewaczy bredal ale nie bardzo widzi mi sie rozsiewacz na taśmie bo mam złe skojarzenia z piasta, no chyba że to zupełnie inna bajka? Duzo jest na ślimaku ale czesto u mnie wysiewam wapno jesienia i jest mokre więc ślimak chyba odpada. Czym rozsiewacie i co mozecie polecić? Jak z czesciami do zachodnich rozsiewaczy? Są awaryjne?
-
Przez Młody1997
Witam. Czy zakładał ktoś hydrauliczne otwieranie tego rozsiewacza? Chciałbym wiedzieć jak to jest rozwiązane.
-