Skocz do zawartości
News
strawbery

Renault Aress 640RZ nie ma pol biegow i szosowych

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
strawbery    0

Witam. Mam problem z renia mianowicie nie ma pol biegow i szosowych sa tylko polowe nie dziala tez wom przedni naped i blokada. dzialo sie to juz wczesnie znikaly ciagnik przestojal przez noc i wszystko wracalo do normy. A teraz tylkoczasami przy przekrencanu stacyjki pojawia sie na sekunde i znikaja . Moze ma ktos pomysl co tu jest zgrane??? Jakies porady moze ktos jakiegos mistrza poleci? Z gory dzieki za zangazowanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrewk    77

Sprawdź bezpiecznik od kompa od skrzyni bo ewidentnie brakuje mu masy albo plusa. W najgorszym wypadku powiedział " pa pa " i trzeba reanimować.


"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" -_-

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

andrewk    77

Nie wiem jak w reno ale w mf'ach z tą skrzynią bezpiecznik od kompa jest nad akumulatorem. Tak miałem na myśli reanimację, ale to trzeba sprawdzić najpierw czy wina nie leży po stronie wiązki/wtyczek. Domyślam się, że nie świeci się żadna kontrolka niskiego ciśnienia oleju przekładniowego ?


"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" -_-

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
strawbery    0

Ja mam akumulator pod kabina i nie ma tam bezpiecznikow. Jest jakis sprzodu klo filtra powietrza i kolo kierownicy. Kostki przepatrzylem ale czy wszydtki to nie wiem bo troche tej pajeczyny tam jest. Czyli da sie go reanimowacjesli juz a gdzie to mozna zrobic? Nie zadna sie nie swieci jak dlubalem i odkrecilem kostke z tylu kabiny co ida kable od skrzyni to wtedy sie swiecila

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ptaszyna    140

Odkręciłeś kostkę z tyłu kabiny? masz na myśli chyba wtyczkę. Powinny być dwie i od nich bym zaczął a dokładnie od ich wyczyszczenia. Komp jest właśnie tam w tylnej ścianie kabiny od środka.

Bezpieczniki są w ogólnej skrzynce: w rządku po prawej 9 od góry i drugi w rządku od lewej 5 od góry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
strawbery    0

Tak kolego wtyczke . Odkrecalem obie czyste sa ta druga to chyba calajest od podnosnika i dzala. Tak odkrecilem ten plastik i jest komputer i duzo kabli. Bezpieczniki sa dobre sprawdzalem kilka razy i sa dobre chodzi konkretnie o jeden gorny rzad 9 od lewej?nie wiem czy to ni bedzie komputer bo skoro postoi teraz dluzej dzien dwa i przekrecam stacyjka i sie zapala wyswietlaczo od biegow na sekunde i gasnie i potem nic .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kustosz    11

I jak zrobiłeś renie? Jeździsz tylko na żółwiu, bo on jest załączony w spoczynku skrzyni, czyli bez napięcia i hydrauliki. Z tyłu masz moduł DriveTronic2 (5 małych wtyczek) czy DriveTronic3 (2 duże wtyczki). Jeśli jesteś pewien co do sprawności bezpieczników i masz moduł DT3 to masz też taką przejściówkę przy tym module. Ten kabel co wchodzi do modułu z 2 wtykami przechodzi na 5 gniazd odpowiadających gniazdom modułu DT2 i on ma płytkę zalaną w takim czarnym prostopadłościanie. To lubiło się chrzanić, sprawdź czy na tym jest zasilanie do modułu. Ostrzegam, że ten prostopadłościan jest nierozbieralny. Ogólnie to jest taka przebudowa, bo w starszych maszynach jak padło moduł DT2 to później nie był on dostępny i się montowało DT3 z tą redukcją. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez pieniu2506
      Witam . Mam problem z ehr przy renault Ares 626 rz . Chodzi o to że podnośnik na blotnikach podnosi natomiast nie działa funkcja opuszczania. Sprawdzałem przyciski przekładając wtyczki i są dobre. Ma ktoś jakiś pomysł? Podnośnik sterowany z kabiny działa ok
    • Przez Friedrich
      Witam,
      Chcę wymienić filtry hydrauliki w swoim aresie i mam problem z ich znalezieniem. Otóż z tego co widzę jest ich 3 - patrząc od tyłu najpierw największy (najszerszy, krótki) i następne dwa wąskie ale długie. Udało mi się znaleźć numery dwóch - 6005022974 (najszerszy) oraz 6005022975 (wąski). Pytanie brzmi, czy są to właściwe filtry do tego ciągnika (w sklepach internetowych widnieje ten model jak pasujący) oraz (co najważniejsze) czy te dwa filtry wąskie są takie same, czy do każdego idzie inny wkład?
      Z góry Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
    • Przez ReKoRd022
      Witam ma problem z wom w aresie gdy chcę go włączyć miga kontrolka i podczas sprawdzania co może być przyczyną
      zauważyłem że jedna z  cewek przy filtrach hydrualicznych przy tylnym kole (pierwsza od dołu) jest gorąca to zacząłem podmieniać ale każda inna cewka w tym miejscu jest gorąca prosiłbym o pomoc bo sam nie wiem co to może być co mogę jeszcze sprawdzić.
      Pozdrawiam Rafał
    • Przez Lucek7878
      Cześć, nie działa mi w Renault Ares 620 nawiew z prawej strony kabiny. Gdzie szukać przyczyny ? Gdzie znajduje się wentylator ?
    • Przez tommy66692
      witam po wymianie pompy wspomagania w renault ares 640 zauwazylem ze nie rozłącza przedniego napędu? jaka moze byc tego przyczyna
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.