News
kaseton

Skrzynia multipower nie działa na zimnym oleju

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
kaseton    7

Mam ciągnik mf 168. Nowa pompa od multipowera bo nie działał wałek wom. Jak jest zimny olej nawet w lecie nie działa wtedy wzmacniacz momentu dopiero jak olej rozgrzeje się w skrzyni to wtedy działa. Jak pompa była zmieniona to multipower działał odrazu na zimnym przez rok, poźniej przestało. Teraz włacza się tylko przy ciepłym oleju. Pompa jest na pewno dobra bo wałek wom się kręci na zimnym i na ciepłym oleju. Co to może być że multipower działa dopiero gdy jest ciepły.?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamilk19912    1

wzmaczniacz ma rowniez swoja mała pompe, która zasilana jest przez głowna pompe zebata odpowiadajaca za WOM, WZ i przedni naped, jakim olejem masz go zalanym musi byc 10W30/40...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

kamilk19912    1

tak dokładnie taki olej mam w swoich ferdkach moze byc tez UTTO, jak masz filtr siatkowy to pamietaj go dobrze wyczyscic. Kolega miał zalnym zwykłem agrolem mf 3090 to przy 5+ nie mozna było kierownica ukrecic i wszyskie kontrolki od oleju skrzyni sie zapalaly, jak mu zmienilem olej i filtr to przy -10 chodzil jak ta lala

Edytowano przez kamilk19912

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez ceston
      Witam potrzebny mechanik do MF 1014 w sprawie hydrauliki bo już nie daje z nim rady. Kujawsko pomorskie okolice Grudziądza dokładnie 20 km od niego. Wyjmowalem już rozdzielacz od podnośnika czyscilem a on nadal uparcie dźwiga ramiona do góry.
    • Przez piterwx2
      Witam. Mam problem ,ponieważ z dnia na dzień przestał działać tur ,tzn. kilka dni temu wylałem stary olej i zmieniłem na nowy (AGROL U) założyłem filtr oleju hydraulicznego (nie było poprzedniego bo ktoś wyżucił i nie założył) odpowietrzyłem filtr i odpaliłem ciągnik zdziwiło mnie bo tur ani zareagował. Podnośnik działa, wspomaganie kierownicy też a tur nic. Nie wiem co dalej robić ręce opadają już od soboty próbuję to zrobić..
       
      PS: tur jest na hydraulice zewnętrznej tzn. (oddzielna pompa)
      Błagam o podpowiedz..
    • Przez bartus14
      Niedawno nabyłem mf 6495 2005r. Silnik sisu skrzynia dyna shift  Ma problem powyżej 1.5 tys obrotów mrugaja kontrolki swiecy zarowej ,zapchanego filtra ,wlotu powietrza i wyskakuje blad 36. Co jest nie tak? Mial ktos takie objawy?
    • Przez Sesk
      Witam , mam pytanie , ile dokładnie mamy filtrów od hydrauliki i skrzyni w tych ciągnikach?
       
    • Przez Wolodymyr
      Witam czy ma może ktoś katalog części do MF 2620, 2640 bo nigdzie nie mogę znaleźćchodzi.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.