Polecane posty

Rider    2

Witam,

mam problem z moim MF 3070 z 94 r. skrzynia 4x2 (4x żółw / 4x zając + półbieg)

od dziś, przed uruchomieniem, po wciśnięciu sprzęgła zapala się kontrolka ciśnienia skrzyni oraz migają kontrolki półbiegu.

po uruchomieniu kontrolka skrzyni nie gaśnie, kontrolki półbiegu migają, nie można przełączyć na zająca, podnośnik działa, WOM nie działa.

po zgaszeniu i wyłączeniu stacyjki  kontrolka skrzyni świeci się, kontrolki półbiegu cały czas migają, dopiero odłączenie akumulatora powoduje zgaśnięcie wszystkiego.

Do awarii doszło podczas prac z turem, ciągnik często było odpalany i gaszony , nierozgrzany, i za którymś razem przestał prawidłowo działać.

 

Czy spotkał się ktoś z podobnym przypadkiem?

 

 

post-1720-0-23505500-1478203057.jpg

Edytowano przez Rider

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szymek    11

u nas w 8120 jak migały razem kontrolki od półbiegu winny był jeden czujnik od temperatury oleju w skrzyni może to to

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
BobsMF    35

tak było u mnie jak się wysypało oprogramowanie sterownika skrzyni,l

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Tak jak kolego napisał, wysypało się oprogramowanie, tylko dziwne że podczas normalnej pracy... ( to nic że gaszony i zapalany) zazwyczaj się tak dzieje jak odepnie się klemę lub wtyczki sterownika w czasie jak świecą się kontrolki, lub uszkodził się sam sterownik. Możesz podesłać na zaprogramowanie. Odezwij się na mail krzysztof898@o2.pl  lub 513411853


Elektronika  Maszyn i Urządzeń Rolniczych

Naprawy Sterowników, Liczników, Modułów, czujników itp

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rider    2

Witam wszystkich, problem rozwiązany, wgrane nowe oprogramowanie.

@krzysztof898 dzięki za ofertę pomocy, ale okazało się, że znalazłem pomoc w mojej okolicy. 

Pozdrawiam

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez mfmf
      mam problem z kontrolka zapchanego filtra oleju, zapala sie po jakiejs godz pracy w polu, gdy go zgasze odstoji 5-10 minut gasnie ale po chwili znowu sie zapala. Ciagnik po zapaleniu kontrolki nadal jest sprawny i wszystko dziala wporzadku?
       
      olej i filtry sa nowe, olej to fuchs hydramot 10w40
       
       
      co to moze byc? czujnik cos nie bangla?
    • Przez dawcio93
      Witam. Problem zaczął się od razlaczania się walka wom i zaswiecania kontrolki ciśnienia oleju i co za tym idzie zalaczania się przedniego napędu. Przy wyzszych obrotach wom działa ale gdy spadną obroty to się wyłączy i tylko mogą kontrolka od niego. Przy włączeniu przyspieszacza też zaswieci się kontrolka oleju. Teraz do tego wszystkiego nie ma szybkich biegów. Przy próbie włączenia do przodu lub do tyłu słychać tylko jakieś zgrzytanie a ciągnik nie rusza. Co może być przyczyną. Podnośnik i wyjścia hydrauliczne działają. Mam jezzcze wrażenie że po włączeniu przedniego napędu ciągną obydwa koła z tyłu. Proszę o pomoc. Pilne. Może jest tu jakiś mechanik  o się na tym zna i pomoże.. 
    • Przez dereniek
      Witam, nie wiecie może gdzie mogę dostać obudowę kierunku prawego do mf-a 3060 ???  Jak ktoś ma do sprzedania lewą i prawą to chętnie odkupie zdj..

    • Przez agronomek
      jak ktos sie zna na tytm temacie to prosze o kontakt bo potrzebuje naprawic modul sterujacy w mf 6180 kontakt gg 6014978 skype adrian7475
    • Przez AgroRolnikYT
      Witam  wszystkich  . Mam  u siebie problem z hydrauliką w mf i gdy skręce kierownice do oporu zapalają sie kontrolki od zapchany filtrów. Filtry wymienione na nowe. Na wyjściu z tył mam raz 150 bar raz 180 tak jakby szaleje. I dodam że jak mam np 180 i skręce kierownice do oporu to ciśnienie momentalnie spada do 80 bar. W czym może leżeć przyczyna ??  Z góry wszystkim wielkie Dzięki
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.