Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'mostu'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

Blogi

Categories

Kategorie


Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Data dołączenia

  • Rozpocznij

    Koniec


>

Grupa


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania


Kod pocztowy

Znaleziono 22 wyników

  1. Cześć, skrzynie zrobiłem teraz czas na most. Most ze skrzynią rozdzielony i nie wiem jak się dobrać do wałka ataku i jego łożysk, ma luz wzdłużny około 4 mm i boczny też spory. Czytałem sporo i już nie wiem w którą stronę to ma wyjść, czy do mostu czy do skrzyni? pozdrawiam
  2. Witam Od jakiegoś czasu mam problem z hałasem w przednim moście jest to tak jakby trzeszczenie skrzypienie przy skrecaniu przy jeździe na wprost i przy wyłączonym napedzie tego problemu nie ma. Dodam jeszcze że wygląda to tak jakby oba koła ciagnely jednocześnie olej wymieniłem na fusch 80w90. Mo ze ktoś spotkał się z podobnym problemem ? Pozdrawiam
  3. Obudowa po wstępnym wyczyszczeniu z brudu oraz spsikaniu WD-40
  4. Witam. Posiadam mtz od niedawna i do tej pory nie rozszyfrowalem jak uruchom. blokadę tylnego mostu. Dodam że przedniego napędu nie posiada. Szukałem ale żaden opis nie pasuje do mojego mtz. Czy może być ta blokada zalaczana pneumatycznie? W zal zdjęcia wyłącznika którego nie wiem od czego może być i wejścia powietrza tam gdzie powinno być niby oleju. Jak twierdzą niektórzy? Proszę o jakieś podpowiedzi
  5. Witam. Posiadam mtz od niedawna i do tej pory nie rozszyfrowalem jak uruchom. blokadę tylnego mostu. Dodam że przedniego napędu nie posiada. Szukałem ale żaden opis nie pasuje do mojego mtz. Czy może być ta blokada zalaczana pneumatycznie? W zal zdjęcia wyłącznika którego nie wiem od czego może być i wejścia powietrza tam gdzie powinno być niby oleju. Jak twierdzą niektórzy? Proszę o jakieś podpowiedzi
  6. Witam po dłuższej przerwie. Jestem zmuszony prosić o pomoc choć do tego czasu ciągniczek sprawował się bezawaryjnie. Po wciśnięciu pedału blokady słychać uchodzące powietrze, a blokada się nie załącza. Wszystkie przewody pneumatyczne sprawdziłem i ku mojemu zdziwieniu były ok. Sprawdziłem też zawór i jest ok. Po wyjęciu miarki oleju w skrzyni i wciśnięciu pedału blokady słychać i czuć powietrze ulatujące przez otwór po miarce. Wnioskuję więc, że coś musiało wysypać się w skrzyni. Prawdopodobnie siłownik. Pytanie mam do Was użytkownicy i mechanicy. Czy spotkaliście się z czymś takim, czy diagnoza jest trafna i najważniejsze - jak się do tego dobrać??? Czy trzeba rozbierać pół ciągnika, czy może od strony koła zdjąć całą pochwę z półosią, czy może jest jakieś dojście od góry, bądź od tyłu? A swoją drogą co za debil umieszcza siłownik pneumatyczny blokady wewnątrz mostu. No trzeba być ograniczonym umysłowo pepikiem żeby takie coś wymyślić. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
  7. Witam mam problem, ponieważ robi mi się ciśnienie w przednim moście i wyrzuca olej uszczelniaczami. Dodam, że przód był robiony wymiana uszczelniaczy i tulejek. Co może być przyczyną tego wycieku i że robi się ciśnienie?
  8. Witam, mam problem.Nie dawno uszkodziła mi się budowa tylnego mostu w samie dorado z roku 1999, i czy dało by się to naprawić czy trzeba wymienić cała obudowę mostu ?
  9. Witam muszę wymienić blokadę tylnego mostu elementy zazębiające. Da się to zrobić od strony koła bez zdejmowania górnej pokrywy mostu?
  10. Witam ma taki problem robiłem przednią oś w case 5150 wymieniłem czopy tulejki bo już był duży luz. I przed tym leciał olej z lewego koła i powodem tego była podrobiona któtka pół oś i ją wymieniłem krzyżaki tą pół oś i uszczelniacze i tulejki te co pół oski pracują w nich i przez pewnien czas nie leciało i teraz zaczeło leciec z środkowego mostu tam też wymieniłem uszczelniacz i tulejkę i jest taki problem że bez włączonego napędu moge jeździc długo i nic się nie dzieję a jak załącze przedni napęd pół dnia i zaczyna lecicec olej co może być ?
  11. Dzień dobry agromaniacy. Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem URSUS’a 4514 (przeszczęśliwym po przesiadce z C-360) . Ale już oprócz drobnych awarii i niedociągnięć w elektryce mam problem z wyciekiem po lewej stronie przedniego mostu. Mianowicie, podczas talerzowania zauważyłem, ze ze zwrotnicy kapie olej na felgę. Podczas pracy polowej drobny wyciek, podczas jazdy po asfaldzie wysokim biegiem zaczyna się robić brudno. Moje pytanie: czy ktoś to już rozbierał i może mi powiedzieć czy można to zrobić samemu? Zdjecia w załączniku. Pozdrawiam i liczę na wskazówki
  12. Na początku pukało przy ruszaniu, potem na jedynce, dwujce trujce, na wolnych obrotach poprostu rąbało. Zagłębiłem się w ten temat, i oprócz rombania słyszałem jak taśma trzaska, kazałem kierowcy zaciągąć delikatnie ręczny i spóścić, ja słuchałem co się dzieje na zewnątrz. Jechał na 1 to tak waliło jakby jakiś tryb nie zazembiał, jakby coś stało się z mechanizmem, zaciągnął ręczny, spóścił no i cisza. No więc liwarek koło do góry, okręciłem szybko koło no to coś blokowało, powtarzam, tak jakby się jakieś tryby źle zazębiały, no ale jak jak zaciągłem i spóściłem ręczny no to ucichło. I mogłem normalnie kręcić kołem, tak z dwa obroty i potem znowu to blokowanie. Wydawało mi się to dziwne, bo co może mieć wspólnego ręczny z takim waleniem, jak tam jest tylko bęben i taśma. No ale zdjąłem zwolnice, bęben i nic nie zauważyłęm, taśma trochę spękana ale to norma, podjąłęm decyzję żeby włożyć zwolnice bez bębna, czyli bez ręcznego i hamulca żyby tylko sprawdzić. No i poskładałem na sztukę, i cisza, jeździłem po 500m na każdym biegu, i nic nie waliło, absolutna cisza. Więc co tu nie gra? Ta taśma jednak?
  13. wiatma mam pytanko bo dzieje sie u mnie troche dziwna sprawa przy skrecaniu w przedniej osi wystepuje dziwne skrzypienie. nasmarowałem siłowinik od wspomagania dalej to samo. i teraz pytanie czy przy tym modelu jest gdzies miejsce zeby nasmarowac przednia os tu przymocowaniu osi do ciagnika tam gdzie ona buja sie na boki
  14. Witam. Wycieka mi olej z mostu tylnego ale mam nadzieję że w dobrym miejscu, bo z okolic dekla z którego wychodzi już oś do koła - jest pochlapana felga. Domyślam się że muszę odkręcać koło tylne, wtedy wymienię uszczelkę tego dekla i jakiś symering. Chciałem się dowiedzieć czy dobrze sie domyslam i czy do tej roboty muszę wypuścić olej z skrzyni i tylnego mostu? Pozdrawiam.
  15. Witam, w zetorze w prawym kole cieknie mi olej ze zwolnicy. Chce ściągnąć koło i po prostu wymienić simering który prawdopodobnie przepuszcza ten olej . Odkręciłem nakrętki, ściągnąłem łożysko, pokrywę osi, koło koronowe i zatrzymałem się na koszu satelit. Założyłem ścigacz i próbowałem ciągnąć ale coś nie idzie, nie chce na chama bo boje się że coś strzeli i pytanie co trzeba dalej zrobić ? Ciągnąc aż zejdzie czy jest jeszcze jakaś magiczna śrubka która to trzyma a jej nie widać . Pozdrawiam http://zapodaj.net/0...cb2169.jpg.html
  16. Co jest przyczyną że blokada tylnego mostu sama się załącza w zetor 5211. Z góry dziękuje za odpowiedź.
  17. Witam. Mam pytanie czy ma ktoś może zdjęcia albo czy mógł by ktoś wykonać zdjęcia bębna blokady mostu ponieważ mam problem z montażem. Blokada nie miała żadnych uszczelnień zaraz przy tym łączniku: Zakupiłem zestaw uszczelnień blokady tylnego mostu. Po zmontowaniu uszczelnień w tyn łączniku i spręzynki, na ten łącznik wyżej przychodzi jeszcze guma-uszczelnienie . Jak to wszystko zmontowałem to mi odstaje ten zawór o jakiś 1cm a co za tym idzie odstaje tez pokrywa bęna tylnego mostu. Może ktoś podesłać zdjęcia????
  18. Sprzedam korpus tylnego mostu pasujący do Ursusa 1634, 1734 oraz do Zetora ZTS 16245 i w górę. Nr. katalogowy 64015783 Korpus wzmacniany (duże pochwy i mokre hamulce), pod łożysko wałka atakującego NJ406. Korpus nowy, nieużywany. Cena: 6100zł Możliwość wystawienia faktury VAT. Odbiór osobisty lub wysyłka (+150 zł) Tel. 602461037
  19. Witam . Da rade wyjac walek tylnego mostu bez sciagania skrzyni ? Sa tam 2 lozyska i przy drugim nie wiem jak je wyjac . Wysylam 2 zdjecia o jaki walek chodzi i zaznaczylem strzalka czy mozna wyjac w te strone . Z gory dziekuje i pozdrawiam
  20. witam, mam takie pytanie odnośnie podłączenia elektrozaworu do blokady przedniego mostu tzn jak podpiąć przewody do "wtyczki" która jest na cewce rozdzielacza??? wiem, że ma tam być zasilanie 12V+ następnie - i uziemienie? który przewód gdzie ma być podłączony??? pozdrawiam tutaj link do obrazka ocb: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/704b92a992abb476.html
  21. Witam , niedawno kupiłem mf 255 i mam w nim problem z blokada tylnego mostu , nie da sie wcisnac dzwigni , poprzedni własciciel mówił ze jej nie uzywał i moze sie zastała , ktos moze wie jak ja ruszyc , bo nie chcem nic na chama zeby nic nie pękło , miał ktos cos podobnego ?
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj