fotonlodzkie

Members
  • Ilość treści

    10
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutral

3 obserwujących

O fotonlodzkie

  • Ranga
    Nowicjusz
  • Urodziny 06/11/1979

Informacje

  • Płeć
    Mężczyzna

Ostatnio na profilu byli

1041 wyświetleń profilu
  1. Instrukcja już kupiona. Co innego w instrukcji co innego serwis Korbanek. I chce to wypośrodkować czy warto przepłacać.
  2. Witam, Może wyda się to dziwne, ale wole się dopytać niż coś spierdzielić. Czy olej do przekładni smaruje także napęd osi tylnej? ile tego oleju zalać? i jaki? Olej Agrifarm Stou 10W40 MC ? czy coś tańszego? rozmawiałem z jakimś mechanikiem i powiedział żeby ten wlać do hydrauliki i do przekładni? jak wy macie u siebie na jakim jeździ i jak się spisuje na zimę? Jakie filtry zakładanie orginalne czy jakieś zamienniki z firmy np. MANN FILTER
  3. I już po dolegliwościach tego fenda. Filtr paliwa był tak zawalony że cieszę się że pompy nie uszkodził. Dodatkowo pompka paliwa z membrana zasilająca była w stanie masakrycznym. Jakość paliwa była z jakimiś trocinami ehh... Biały dym był oznaką ze paliwo idzie ale nie tak jak powinno. Teraz pali z pól obrotu🙂 Wystarczyło go odpowietrzyć pompka ręczna. Najpierw śruba na filtrze potem na wyjściu pompy wtryskowej. Wszystko przebiegło pomyślnie bez odkręcania wtrysków. Wiadomo kranik od zbiornika zamknięty podczas wymiany filtra i zalany do pełna filtr paliwa.
  4. Filtr powietrza wyczyszczony wyjęty na odpalanie. Prubowalem nawet z plakiem zaczoł przyspieszać podczas odpalania, ale nie odpala dzisiaj wymieniam filtr i sprawdzam tą pompkę pod zbiornikiem (mechaniczną)
  5. jutro będę wymieniał filtr paliwa. ale wszędzie wszyscy mówią o jakiejś pompce ręcznej do przepompowania. czy to jest ta co jest na lince podłączona do pedału gazu? chodzi o odpowietrzenie układu paliwowego. Bo chyba nie ma możliwości żeby się parafina wytrąciła i zablokowała układ, ale w tedy nie szedł by dym z komina? co o tym sądzicie?
  6. Witam, jestem właścicielem fendta od 2 tyg. wszystko było ok ale od 2 dni nie mogę go odpalić. Silnik kręci (dym biały idzie z komina) ale nie chce odpalić. z początku wymieniłem AKUMULATOR na 135 AH 1000 A rozruchu, wcześniej był jakiś 185 AH i 900 A rozruchu. poczytałem i wymieniłem na taki jaki być powinien, żeby alternator doładowywał AKUMULATOR. Dodam że sprawdzałem już kabel MASE, wszystko nasmarowane wazeliną techniczną i dokręcone. Wcześniej wymieniałem stacyjkę bo też ciężko chodziła (miałęm tam mały problem bo jeden kabel wypadł z kostki, tzn. (był tam jakiś elektryk przede mną :) ) ale metodą prób i błędów udało mi się trafić miejsce tego kabla. Wymieniany był olej - w wcześniej jeździł na turdusie 15W40 teraz zalałem MOBILEM DELVAC MX 15W40. Czy ktoś może mieć pomysł na ten problem. PS. przepraszam jeśli już jest ten temat ale jestem tu nowy i staram się ze wszystkim zapoznać powoli.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj