edi74

Members
  • Ilość treści

    1
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutral

O edi74

  • Ranga
    Nowicjusz
  1. 1 132 Napisano Kwiecień 29, 2014 (edytowany) witam.dołączę się do tematu bo szlag mnie dzisiaj trafił na polu a mianowicie mam taki sam problem jak napisał wyżej kolega Agronim. Opryskiwacz 800l zawieszany, belka 15m pompa tornado 140l/min. Pełen opryskiwacz wszystko ładnie pięknie, trzyma zadane ciśnienie tj. 3,5 bara. Po wypryskaniu ok 150-200 l cieczy roboczej opryskiwacz nagle gubi ciśnienie. Ciśnienie spada najpierw do ok 3 bar ale podkręcam je na zaworze z powrotem do 3,5 ale gdy poziom cieczy spadnie poniżej 200 l to zawór podkręcony na maksa a ciśnienie 2,5 bara. Wczoraj wymieniłem wszystkie uszczelnienia (wyjście cieczy ze zbiornika, dojście cieczy do filtra, wyjście cieczy z filtra, dojście cieczy do pompy) bo myślałem że może łapie gdzieś fałszywe powietrze ale nadal to samo. Filtr główny wyczyszczony, filtr samooczyszczający przy zaworach również wyczyszczony a nadal opryskiwacz szwankuje. Nie wiem co to może być a nie chce na daremno pompy rozkręcać. dodam także że przy spadku ciśnienia słychać głośniejszą pracę pompy. pozdrawiam
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj