Hamburger
 

Hamburger

  • 2832 wyświetleń
Z własną wołowiną. Teraz już innego Hamburgera nie ruszę nawet

Informacje o zdjęciu Hamburger




Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • Sylwekx25
  • 5586 8689

Do 6 msc możesz zrobić u siebie, rzeźnik z kwitami i odpady szczególnego ryzyka do utylizacji. Aa no i oczywiście powiatowego weterynarza musisz powiadomić

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • stary sołtys
  • soltys48
  • 19709 36256
13 minut temu, Pafnucy napisał:

jak to teraz z ubojem bydła u siebie?

nic na plus się nie zmieniło

10 minut temu, Pafnucy napisał:

czyli ze świniakiem łatwiej. ciekawe czemu.

NIeco łatwiej, odchodzi tylko obowiązek utylizacji resztek

8 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Zawsze można zawieść do ubojni i tam Ci ubiją.

Ubój w ubojni w zasadzie też tylko do 6 miesiaca. Troche głupkowate przepisy i tyle

Ja wiozę w czwartek "kalecznego" roczniaka

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • debrzyna
  • 2031 2971
6 minut temu, soltys48 napisał:

Ubój w ubojni w zasadzie też tylko do 6 miesiaca

Nie rozumie Jaśniej kolego jaśniej

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • stary sołtys
  • soltys48
  • 19709 36256

Moja pani od powiatowego twierdzi,ze nie ma czegoś takiego jak usługowy ubój bydła powyzej 6 miesiaca życia, ubojnia do której wozę obchodzi to w ten sposób,ze KUPUJĄ ode mnie żywiec a SPRZEDAJĄ mięso drożej o kwotę uboju, wszystkie papiery grają a i sympatyczna pani Renia sie nie dopier...ala

    • Like 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • debrzyna
  • 2031 2971
6 minut temu, soltys48 napisał:

Moja pani od powiatowego twierdzi,ze nie ma czegoś takiego jak usługowy ubój bydła powyzej 6 miesiaca życia

Cos tu nie pasuje Przecież ci co prowadzą sprzedaż mięsa w ramach RHD mogą sprzedawać tylko mięso własne a nie kupione a ubić gdzieś muszą 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • stary sołtys
  • soltys48
  • 19709 36256

Rhd widac co innego,a powiedzmy własne potzreby też

wspomniana pani jest bardzo specyficzna i wolałem nie drążyć tematu

Być może jest tak ,ze i DLA SIEBIE można ubijać usługowo ale wolę tego nie sprawdzać

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • robi57362
  • 2357 14105

jak musiałem zjeść byczka hf 300 kg to mi kopara opadla jaki to jest smak miesa wołowego. To co w sklepie sie kupuje to z 10 letnich naszpikowanych uj wie czym krow hf, bo innego wyjaśnienia to ja nie widzę

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Gość
17 godzin temu, soltys48 napisał:

Moja pani od powiatowego twierdzi,ze nie ma czegoś takiego jak usługowy ubój bydła powyzej 6 miesiaca życia, ubojnia do której wozę obchodzi to w ten sposób,ze KUPUJĄ ode mnie żywiec a SPRZEDAJĄ mięso drożej o kwotę uboju, wszystkie papiery grają a i sympatyczna pani Renia sie nie dopier...ala

U nas tak robią nawet ze świnią , kiedyś była normalnie usługa

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Xerkses
  • 108 1021

Mniam, mam słabość do burgerów 😋 gdzie taką bułkę można kupić bo te miedzy innymi biedronkowe to ścierwo

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Shaun
  • 243 1039
7 godzin temu, robi57362 napisał:

jak musiałem zjeść byczka hf 300 kg to mi kopara opadla jaki to jest smak miesa wołowego. To co w sklepie sie kupuje to z 10 letnich naszpikowanych uj wie czym krow hf, bo innego wyjaśnienia to ja nie widzę

jadłem mięsko z podobnej sztuki i też od razu zasmakowało, dlatego od niedawna ryzykuje i trzymam coś na własny użytek. właśnie w sklepie nie wiesz co kupujesz, jeszcze jeśli gotowy wyrób a nie rąbanka to już całkiem kosmos a i ceny chore za ten szmelc. 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Gość
7 godzin temu, songo napisał:

też czasem robię takie swojaki :D pycha ;)

Wołowinę kupujesz ?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • igor10246
  • 380 806
19 godzin temu, soltys48 napisał:

nic na plus się nie zmieniło

NIeco łatwiej, odchodzi tylko obowiązek utylizacji resztek

Ubój w ubojni w zasadzie też tylko do 6 miesiaca. Troche głupkowate przepisy i tyle

Ja wiozę w czwartek "kalecznego" roczniaka

nie, to ta baba jest pier..... ja normalnie wiozę na ubój, dostaje fakturę, płacę i odbieram mięso, z rozbiorem lub bez, ale z tym całym lokalnym przetwórstwem są jaja bo od góry mają prykas żeby  wszystkich gnoić i urzędnicy jeszcze do pieca dorzucają

19 godzin temu, debrzyna napisał:

Cos tu nie pasuje Przecież ci co prowadzą sprzedaż mięsa w ramach RHD mogą sprzedawać tylko mięso własne a nie kupione a ubić gdzieś muszą 

dokładnie ja tak z 10 sztuk już sprzedałem, jak było 6 zł za kg HF to mi to wychodziło 10 zł na żywcu 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Użytkownik
  • rolnikpiter
  • 0 60

Igor 10246 mógłbyś coś więcej powiedzieć jak to wygląda z czym robią problemy bo też będę musiał na wiosnę zarejestrować rhd. Możesz napisać na priv jak wolisz.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj