Gość Napisano Grudzień 14, 2021 jak to teraz z ubojem bydła u siebie? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Sylwekx25 5586 Napisano Grudzień 14, 2021 Zaawansowany 5586 8689 Do 6 msc możesz zrobić u siebie, rzeźnik z kwitami i odpady szczególnego ryzyka do utylizacji. Aa no i oczywiście powiatowego weterynarza musisz powiadomić Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
MonteChristo 1284 Napisano Grudzień 14, 2021 Zaawansowany 1284 1142 I to się szanuje 😉 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Grudzień 14, 2021 czyli ze świniakiem łatwiej. ciekawe czemu. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
JarekBazydlo 2504 Napisano Grudzień 14, 2021 Zaawansowany 2504 17081 Zawsze można zawieść do ubojni i tam Ci ubiją. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
soltys48 19709 Napisano Grudzień 14, 2021 stary sołtys 19709 36256 13 minut temu, Pafnucy napisał: jak to teraz z ubojem bydła u siebie? nic na plus się nie zmieniło 10 minut temu, Pafnucy napisał: czyli ze świniakiem łatwiej. ciekawe czemu. NIeco łatwiej, odchodzi tylko obowiązek utylizacji resztek 8 minut temu, JarekBazydlo napisał: Zawsze można zawieść do ubojni i tam Ci ubiją. Ubój w ubojni w zasadzie też tylko do 6 miesiaca. Troche głupkowate przepisy i tyle Ja wiozę w czwartek "kalecznego" roczniaka Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
debrzyna 2031 Napisano Grudzień 14, 2021 Zaawansowany 2031 2971 6 minut temu, soltys48 napisał: Ubój w ubojni w zasadzie też tylko do 6 miesiaca Nie rozumie Jaśniej kolego jaśniej Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
soltys48 19709 Napisano Grudzień 14, 2021 stary sołtys 19709 36256 Moja pani od powiatowego twierdzi,ze nie ma czegoś takiego jak usługowy ubój bydła powyzej 6 miesiaca życia, ubojnia do której wozę obchodzi to w ten sposób,ze KUPUJĄ ode mnie żywiec a SPRZEDAJĄ mięso drożej o kwotę uboju, wszystkie papiery grają a i sympatyczna pani Renia sie nie dopier...ala 1 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
radekz200 6715 Napisano Grudzień 14, 2021 Zaawansowany 6715 12776 Jarek daj gryza 😛 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
soltys48 19709 Napisano Grudzień 14, 2021 stary sołtys 19709 36256 a se zrób sam-mało cielaków masz? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
debrzyna 2031 Napisano Grudzień 14, 2021 Zaawansowany 2031 2971 6 minut temu, soltys48 napisał: Moja pani od powiatowego twierdzi,ze nie ma czegoś takiego jak usługowy ubój bydła powyzej 6 miesiaca życia Cos tu nie pasuje Przecież ci co prowadzą sprzedaż mięsa w ramach RHD mogą sprzedawać tylko mięso własne a nie kupione a ubić gdzieś muszą Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
soltys48 19709 Napisano Grudzień 14, 2021 stary sołtys 19709 36256 Rhd widac co innego,a powiedzmy własne potzreby też wspomniana pani jest bardzo specyficzna i wolałem nie drążyć tematu Być może jest tak ,ze i DLA SIEBIE można ubijać usługowo ale wolę tego nie sprawdzać Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
JarekBazydlo 2504 Napisano Grudzień 14, 2021 Zaawansowany 2504 17081 Lepiej robić tak jak im pasuje... 1 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
soltys48 19709 Napisano Grudzień 14, 2021 stary sołtys 19709 36256 dokładnie, pokorne ciele dwie matki ssie Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
JarekBazydlo 2504 Napisano Grudzień 14, 2021 Zaawansowany 2504 17081 Coś w tym jest. Najlepiej im przytakiwać i jeszcze pochwalić o to im pasuje wtedy. 3 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
garek 155 Napisano Grudzień 15, 2021 Zaawansowany 155 1670 raczej burger bez ham ale nie umierajmy za nazewnictwo Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
songo 800 Napisano Grudzień 15, 2021 Zaawansowany 800 4578 też czasem robię takie swojaki :D pycha ;) Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
robi57362 2357 Napisano Grudzień 15, 2021 Zaawansowany 2357 14105 jak musiałem zjeść byczka hf 300 kg to mi kopara opadla jaki to jest smak miesa wołowego. To co w sklepie sie kupuje to z 10 letnich naszpikowanych uj wie czym krow hf, bo innego wyjaśnienia to ja nie widzę Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Grudzień 15, 2021 17 godzin temu, soltys48 napisał: Moja pani od powiatowego twierdzi,ze nie ma czegoś takiego jak usługowy ubój bydła powyzej 6 miesiaca życia, ubojnia do której wozę obchodzi to w ten sposób,ze KUPUJĄ ode mnie żywiec a SPRZEDAJĄ mięso drożej o kwotę uboju, wszystkie papiery grają a i sympatyczna pani Renia sie nie dopier...ala U nas tak robią nawet ze świnią , kiedyś była normalnie usługa Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Xerkses 108 Napisano Grudzień 15, 2021 Zaawansowany 108 1021 Mniam, mam słabość do burgerów 😋 gdzie taką bułkę można kupić bo te miedzy innymi biedronkowe to ścierwo Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Shaun 243 Napisano Grudzień 15, 2021 Zaawansowany 243 1039 7 godzin temu, robi57362 napisał: jak musiałem zjeść byczka hf 300 kg to mi kopara opadla jaki to jest smak miesa wołowego. To co w sklepie sie kupuje to z 10 letnich naszpikowanych uj wie czym krow hf, bo innego wyjaśnienia to ja nie widzę jadłem mięsko z podobnej sztuki i też od razu zasmakowało, dlatego od niedawna ryzykuje i trzymam coś na własny użytek. właśnie w sklepie nie wiesz co kupujesz, jeszcze jeśli gotowy wyrób a nie rąbanka to już całkiem kosmos a i ceny chore za ten szmelc. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
JarekBazydlo 2504 Napisano Grudzień 15, 2021 Zaawansowany 2504 17081 Bułki trzeba piec sobie samemu u mnie żona piecze z termomixa... Ja robie wołowinkę Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Grudzień 15, 2021 7 godzin temu, songo napisał: też czasem robię takie swojaki pycha Wołowinę kupujesz ? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
igor10246 380 Napisano Grudzień 15, 2021 Zaawansowany 380 806 19 godzin temu, soltys48 napisał: nic na plus się nie zmieniło NIeco łatwiej, odchodzi tylko obowiązek utylizacji resztek Ubój w ubojni w zasadzie też tylko do 6 miesiaca. Troche głupkowate przepisy i tyle Ja wiozę w czwartek "kalecznego" roczniaka nie, to ta baba jest pier..... ja normalnie wiozę na ubój, dostaje fakturę, płacę i odbieram mięso, z rozbiorem lub bez, ale z tym całym lokalnym przetwórstwem są jaja bo od góry mają prykas żeby wszystkich gnoić i urzędnicy jeszcze do pieca dorzucają 19 godzin temu, debrzyna napisał: Cos tu nie pasuje Przecież ci co prowadzą sprzedaż mięsa w ramach RHD mogą sprzedawać tylko mięso własne a nie kupione a ubić gdzieś muszą dokładnie ja tak z 10 sztuk już sprzedałem, jak było 6 zł za kg HF to mi to wychodziło 10 zł na żywcu Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
rolnikpiter 0 Napisano Grudzień 15, 2021 Użytkownik 0 60 Igor 10246 mógłbyś coś więcej powiedzieć jak to wygląda z czym robią problemy bo też będę musiał na wiosnę zarejestrować rhd. Możesz napisać na priv jak wolisz. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Rekomendowane komentarze
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się