Antrykot z kością
 

Antrykot z kością

  • 3239 wyświetleń
Stek z antrykotu z hereforda. Jak na grass fed, bez treściwych i kukurydzy myślę, że nienajgorzej wygląda.

Informacje o zdjęciu Antrykot z kością


Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • solek01
  • 209 2948

Cięło się takich dużo jak pracowałem w sklepie mięsnym w Irlandii. Tam nazywał się T-bone steak, ( to chyba był tak jak schab z koscią u swini) najdroższy był z polędwicy filet steak około 35Euro/kg ( 10 lat temu jak byłem) jeszcze był strip line steak

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Yoda
  • 535 1530

t-bone to rostbef i polędwica razem z kością

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Gość

@Bananek, nie wisz Ty ? Antrykot , to z kota , tylko anty ? 🤔

@Yoda będziesz to jakoś termicznie obrabiała ?    Kurna czemu mi ślina z pyska wycieka ?? 🤔

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Bananek
  • 16854 9480

boś wściekły


ant to mrówka po angielsku więc może coś w te stronę? 😉

    • Haha 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • bandit66
  • 343 2810

Przyprawy,  oliwa i na patelnię z nim, albo po staropolsku na rosół :D

Ładna sztuka mięsa  

____________________

Pozdrowienia :)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Yoda
  • 535 1530

Antrykot na rosół to grzech 😃 Ja dla siebie tylko trochę pieprzu i na patelnię po 3-4min z każdej strony. Oczywiście najpierw musi swoje w chłodni poleżeć. Ostatnio robiłem steka z ligawy, która 4tygodnie siedziała w lodówce w vacum, całkiem inne mięso niż takie kilka dni po uboju.

    • Like 2

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • ASZv3
  • 829 5395

Ja aktualnie sezonuję towar z Highlanda, chyba dziś na wieczór uruchomię patelnię  ;) Nie na oliwie, tylko na łoju wołowym. A przyprawy po usmażeniu :)

    • Like 2

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • stary sołtys
  • soltys48
  • 19702 36246

To tylko u mnie z dziadowskiego sima w lodówce leży 🤔

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • slawek74
  • 12184 22165
ASZv3 napisał:

Ja aktualnie sezonuję towar z Highlanda, chyba dziś na wieczór uruchomię patelnię  ;) Nie na oliwie, tylko na łoju wołowym. A przyprawy po usmażeniu :)

Na wieczór? To potem nie dziw się że o tego z bojlerem pytają 😉😁 to nie zdrowo chyba że zamierzasz całą noc bawić w rytmie szybkiej muzyki😃

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • ASZv3
  • 829 5395

Jaki dziadowski ;) U mnie następny w kolejce xD Później mieszanka SM i Angusa ;)

Przed chwilą, slawek74 napisał:

Na wieczór? To potem nie dziw się że o tego z bojlerem pytają 😉😁 to nie zdrowo chyba że zamierzasz całą noc bawić w rytmie szybkiej muzyki😃

Co to za łobuzy tak mówią ;) Wieczorem jest zwykle chwila czasu aby zjeść na spokojnie zacne danie ;)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • stary sołtys
  • soltys48
  • 19702 36246

Tylko Twój w typie mięsnym a mój był mleczak i w dodatku tylko 10 miesięcy

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • slawek74
  • 12184 22165

Jak się na wieczór najem to cygany mi się śnią 😃 i przewraca się człowiek na boki i przejeżdżające samochody liczy gorzej a może lepiej jak nic nie jedzie i nagle o 3 30 sąsiad dojarkę włąncza a o 6 jak wstawać spać się chce 😁 więc takie smakołyki to nie na kolacjię

    • Haha 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • ASZv3
  • 829 5395

No ja nie myślę o kolacji o 22 a spanie o 22:30 ;)

Zwykle 19 i do spania około 23-24, więc jest odpowiedni bufor ;)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Sylwekx25
  • 5584 8687
slawek74 napisał:

i nagle o 3 30 sąsiad dojarkę włąncza

A kiedy ten sąsiad śpi?🤐

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • artek27
  • 355 1993

U mnie sasiad zaczyna doic o 3 w nocy a ja dopiero przekladam sie na drugi bok😃

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Yoda
  • 535 1530
soltys48 napisał:

Tylko Twój w typie mięsnym a mój był mleczak i w dodatku tylko 10 miesięcy

Wiesz, jak masz wyrzucić to może oddaj komuś kto się poświęci i go zje... 😂

    • Like 1
    • Haha 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • stary sołtys
  • soltys48
  • 19702 36246

Jeden już taki był co proponował mi 200,-za byka 420kg🤣

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj