New Holland TD80D
 

New Holland TD80D

  • 981 wyświetleń

Trochę zimy przyszło. Tak przy okazji, czy ktoś ma pomysł czemu new holland może mieć problem z odpalaniem przy najmniejszym mrozie? Jak jest ciepło to łapie bez zarzutu. Jak tylko trochę mrozu przyjdzie to zaczyna się problem. Filtry i świecę można od razu wyeliminować bo wymienione.



Rekomendowane komentarze

  • rolnik wlkp.
  • sumek666
  • 3792 13691

Czy szanowny Pan mógłby zaprzestać wrzucania zdjęć do poczekalni? 

Jeżeli to możliwe proszę o umieszczanie zdjęć w odpowiednich kategoriach.

Pozdrawiam :) 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • tomek73
  • 371 10259

Mój T 5060 ma prawie 4 tyś, stoi w garażu i bez grzania bardzo ciężko odpala.Też mnie to dziwi. 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Roman176
  • 3187 716
2 godziny temu, PolonezAtu napisał:

Może coś z wtryskami?

to by kopcił i na ciepłym źle  odpala ...    

 

a grzeje ci się do temperatury roboczej ? obstawiał bym pompę schodzi paliwo . ale nie wiem czy po dłuższym postoju ci ciężko pali  ... jak ci zapali i zgasisz , pali na dotyk mimo ze zimny ? 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Adrian_K_90
  • 769 2828

Praktycznie dłuższego postoju to on nie ma. Codziennie rano kręci paszowóz. W lato czy  w inne ciepłe miesiące pali dobrze. Jak temperatura na minusie, to po nocy ciężko i wyrzuca chmurę czarnego dymu.  Jak już przejadę pod pryzmę i zgaszę to już odpala ok. Pompka też była wymieniana nie tak dawno. Ja tam w te klocki dobry nie jestem, ale może woda się gdzieś skrapla i wtedy robi się problem gdy spadnie poniżej zera? 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • lukaschels
  • 97 1124

A czy latem też jest te problem czy tylko jak jest zimno lub chłodno?

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Roman176
  • 3187 716
5 godzin temu, Adrian_K_90 napisał:

. Codziennie rano kręci paszowóz. W lato czy  w inne ciepłe miesiące pali dobrze. Jak temperatura na minusie, to po nocy ciężko i wyrzuca chmurę czarnego dymu.  Jak już przejadę pod pryzmę i zgaszę to już odpala ok. Pompka też była wymieniana nie tak dawno. Ja tam w te klocki dobry nie jestem,

objawy typowe tego co pisałem nie koniecznie pompa schodzi paliwo z układu ....  załóż zawór zwrotny na przewodach 

    • Thanks 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Grabos1981
  • 312 3412

masz silnik Iveco? pewnie padł czujnik od pompy wtryskowej który jak jest zimno to przestawia dawke rozruchową na pompie.

    • Thanks 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Adrian_K_90
  • 769 2828

Ok dzięki. Jak chwile wolnego znajdę, to przetestuje podpowiedzi i zobaczymy. 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj