tytanowyJanusz 3597 Napisano Wrzesień 15, 2019 Zaawansowany 3597 13414 do skarmiania bezpośredniego😀 mniam😋 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
ASZv3 829 Napisano Wrzesień 15, 2019 Zaawansowany 829 5395 Jakby Ci się chciało spakować odpowiednio to mogę podesłać kuriera Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Sylwekx25 5586 Napisano Wrzesień 15, 2019 Zaawansowany 5586 8689 Te ciemniejsze mogły być poddane procesowi pieczenia w wędzarni , te jaśniejsze sparzone po uwędzeniu stąd różnica w kolorze. Oczywiście mogą też być inne powody , np inny skład farszu. ;) Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Wrzesień 15, 2019 4 godziny temu, ASZv3 napisał: Jakby Ci się chciało spakować odpowiednio to mogę podesłać kuriera Może ja kiedyś wpadnę ze swoim wyrobem jak się uda. Trzeba tylko świniora załatwić u naszego kolegi. 😉 Pozazdrościłem kolegom na wigilię własnych wyrobów i pod koniec stycznia zrobiłem pierwszy raz w życiu kiełbasę. Wyszła całkiem niezła jak na pierwszy raz, tylko ciut za słona. W sumie nikt u mnie w domu nigdy nie robił kiełbas. Ojciec był sceptyczny do wszystkiego, bo kto to zje, a się nie uda itp. Zmienił zdanie. Dziś mówił, że jak coś będzie to więcej w słoiki zrobić. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
gomez181 197 Napisano Wrzesień 16, 2019 Zaawansowany 197 2232 Thomas2135 napisał:Skąd różny kolor?z prawej surowa ,a z lewej Śląska parzona.robie tylko te dwa rodzaje kiełbasy zbyt pewny.ASZv3 napisał: Jakby Ci się chciało spakować odpowiednio to mogę podesłać kuriera nigdy nie wysyłałem,i szczerze boje się żeby z kiełbasą nic się po drodze niestalo. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
ASZv3 829 Napisano Wrzesień 16, 2019 Zaawansowany 829 5395 6 godzin temu, Thomas2135 napisał: Może ja kiedyś wpadnę ze swoim wyrobem jak się uda. Trzeba tylko świniora załatwić u naszego kolegi. 😉 Pozazdrościłem kolegom na wigilię własnych wyrobów i pod koniec stycznia zrobiłem pierwszy raz w życiu kiełbasę. Wyszła całkiem niezła jak na pierwszy raz, tylko ciut za słona. W sumie nikt u mnie w domu nigdy nie robił kiełbas. Ojciec był sceptyczny do wszystkiego, bo kto to zje, a się nie uda itp. Zmienił zdanie. Dziś mówił, że jak coś będzie to więcej w słoiki zrobić. Mnie też nie miał kto nauczyć aczkolwiek to też trzeba chyba sporo czasu poświęcić no i najlepiej mieć swojego świniaka, a tu chyba przez asf kilka lat będzie z tym lipa Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Wrzesień 16, 2019 Ja to trochę rad kolegi, przepis z internetu, jakieś filmy na YT i jakoś poszło. Świnioka to nie problem załatwić. Jakbyś chciał to można przewieźć już takiego po rozbiorze. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Rekomendowane komentarze
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się